Νοσοκομεία στο ημίφως… – Άλλοι παραλύουν τη χώρα, όχι οι απεργίες!

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε το αβάσταχτο κλισέ για τις απεργίες που “ταλαιπωρούν τους πολίτες και παραλύουν τη χώρα” δείξτε τους την είδηση για το μπλακ-άουτ στα νοσοκομεία. Μήπως έφταιγαν και για αυτό οι απεργοί του Ευαγγελισμού;

Έχουν και τα αστικά ΜΜΕ τις εσωτερικές τους αντιθέσεις.

Κάποιοι βγαίνουν με τα γνωστά κλισέ για τις απεργίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες, παραλύουν τη χώρα και γενικώς φέρνουν τις δέκα πληγές του Φαραώ. Κι άλλοι, όπως ο απεργοσπάστης Πορτοσάλτε που βγήκε να κρατήσει μόνος του το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, πασχίζουν να αποδείξουν ότι δε νέκρωσαν οι χώροι δουλειάς, γιατί εργάζεται αυτός και εκπέμπει κανονικά το πρόγραμμα του σταθμού…

Όπως και να έχει, την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να αναμασά το γνωστό, τρομολαγνικό κλισέ για την ταλαίπωρη, παραλυμένη χώρα, μπορείτε να του δείξετε τη χτεσινή είδηση για το… ημίφως στον Ευαγγελισμό (και άλλα νοσοκομεία) και τις ρομαντικές συνθήκες υπό τις οποίες κλήθηκαν να εργαστούν οι υγειονομικοί -που πέρσι τους χειροκροτούσαν υποκριτικά από τα μπαλκόνια τους οι κυβερνώντες.

Το δίκτυο είχε βλάβη, εν μέσω γενικής εφημερίας, οι βοηθητικές μπαταρίες άδειαζαν, οι γιατροί αγωνιούσαν και ο εργολάβος που ανέλαβε τη συντήρηση ήταν άφαντος.

Σήμερα, το σωματείο των εργαζόμενων στον Ευαγγελισμό ήταν στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια, διεκδικώντας αυτά που ζητάνε από την αρχή της πανδημίας, για τη θωράκιση του ΕΣΥ και το σύνολο του λαού μας. Το μπλακ-άουτ στον Ευαγγελισμό δεν το έφεραν οι απεργοί, αλλά η πολιτική που αντιπαλεύουν. Το μπλακ-άουτ στο ΕΣΥ δεν το φέρνουν οι γιατροί που αντιδρούν, αλλά αυτοί που τους έχουν αφήσει αβοήθητους, να παλεύουν με άνισες συνθήκες.

Άλλοι ταλαιπωρούν τη χώρα και τον εργαζόμενο λαό, όχι αυτοί που αγωνίζονται!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: