Η νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης για ιατρική χρήση είναι ο «Δούρειος ίππος» για την νομιμοποίηση και για την ψυχαγωγική χρήση

Η αλήθεια είναι ότι από την ιατρική έρευνα προκύπτει, ότι η φαρμακευτική κάνναβη επιλέγεται ως ύστατη λύση (όπως και άλλα ναρκωτικά) και δεν αποτελεί φάρμακο επιλογής για καμία ασθένεια. Η αθώωσή της προωθεί την αντίληψη ότι είναι φάρμακο και όχι ναρκωτικό, ενώ όπου έχει νομιμοποιηθεί η κάνναβη αυξήθηκε ο αριθμός των χρηστών και των εξαρτημένων (Ολλανδία, Τσεχία, ΗΠΑ).

Ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής από τους βουλευτές των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, το νομοσχέδιο για την παραγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης.

Πρόκειται για ένα νόμο που απελευθερώνει την παραγωγή και την πώληση προϊόντων κάνναβης γιατί αποφέρει τεράστια κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης.

Η νομιμοποίηση για ιατρική χρήση είναι ο «Δούρειος ίππος» για την νομιμοποίηση και για την ψυχαγωγική χρήση.

Η αλήθεια είναι ότι από την ιατρική έρευνα προκύπτει, ότι η φαρμακευτική κάνναβη επιλέγεται ως ύστατη λύση (όπως και άλλα ναρκωτικά) και δεν αποτελεί φάρμακο επιλογής για καμία ασθένεια.

Η αθώωσή της προωθεί την αντίληψη ότι είναι φάρμακο και όχι ναρκωτικό, ενώ όπου έχει νομιμοποιηθεί η κάνναβη αυξήθηκε ο αριθμός των χρηστών και των εξαρτημένων (Ολλανδία, Τσεχία, ΗΠΑ).

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας ανταποκρινόμενη στο χρέος της απέναντι στα παιδιά, στην κοινωνία και στο μέλλον της πόλη μας, έχει σαφή θέση ενάντια στην νομιμοποίηση της κάνναβης. Παίρνει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με φορείς ενισχύοντας τον αντιναρκωτικό αγώνα.

Πρόσφατα (24 – 1 – 2018) πραγματοποιήθηκε ημερίδα του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), το ΚΕΘΕΑ και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων με θέμα «Όχι σε όλα τα ναρκωτικά».

Αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη και υλοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις του Δήμου Πατρέων με την συνεργασία του ΕΣΥΝ και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα την «Πρόληψη κατά των εξαρτήσεων» και αφορά μαθητές των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους γονείς τους.

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας διεκδικεί ενίσχυση και επαρκή χρηματοδότηση των φορέων Πρόληψης, ενίσχυση Στεγνών θεραπευτικών Προγραμμάτων, λέει «όχι» σε όλα τα ναρκωτικά, αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά. Για μια κοινωνία της δουλειάς και της προκοπής.

Η νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης για ιατρική χρήση είναι ο «Δούρειος ίππος» για την νομιμοποίηση και για την ψυχαγωγική χρήση

Η νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης για ιατρική χρήση είναι ο «Δούρειος ίππος» για την νομιμοποίηση και για την ψυχαγωγική χρήση

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: