Να σταματήσει τώρα η άθλια δίωξη του Ν. Μπογιόπουλου από την ΕΑΑΣ

Την ερχόμενη Πέμπτη 21 Οκτώβρη εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή που κατέθεσε τον περασμένο Ιούλη η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, με την κατηγορία της «συκοφαντίας».

Την ερχόμενη Πέμπτη 21 Οκτώβρη εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή που κατέθεσε τον περασμένο Ιούλη η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, με την κατηγορία της «συκοφαντίας».

Με την αγωγή της η Ενωση αξιώνει την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκιση του δημοσιογράφου για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί», με αφορμή τα όσα είπε ο Ν. Μπογιόπουλος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2020 και αφορούσε αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Οπως έγινε και φέτος, στις γιορτές αυτές συμμετέχουν διάφορα φασιστοειδή, νοσταλγοί των ναζί και των συνεργατών τους, ανάμεσά τους και οι χρυσαυγίτες. Εκπρόσωπός τους κατέθεσε στεφάνι φέτος στο Βίτσι, ενώ παρουσία δήλωσε και το νέο φασιστικό μόρφωμα που έφτιαξε ο Κασιδιάρης, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Στις ομιλίες στελεχών της ΕΑΑΣ περίσσεψαν ο αντικομμουνισμός και η μετεμφυλιακή υστερία. Παρά το γεγονός όμως ότι με διάφορες αφορμές αποκαλύφθηκε και φέτος το πραγματικό περιεχόμενο αυτών των άθλιων εκδηλώσεων, η κυβέρνηση κάνει πως δεν άκουσε για την άθλια δίωξη που επιχειρεί η ΕΑΑΣ σε βάρος της ίδιας της ελευθεροτυπίας, και ενώ αποτελεί φορέα εποπτευόμενο από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Θυμίζουμε ότι εκπρόσωπος της Ενωσης αναφέρθηκε στην ομιλία του σε «πεσόντες για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών»«πεσόντες υπέρ πατρίδος καθ’ όλη τη διάρκεια του αντισυμμοριακού πολέμου» και άλλα παρόμοια.

Για το θέμα της δίωξης του Ν. Μπογιόπουλου το ΚΚΕ κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Αμυνας, απαιτώντας να σταματήσει άμεσα η αθλιότητα. Οπως αναφέρει η Ερώτηση, την οποία υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης«το γεγονός ότι η ΕΑΑΣ, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), είναι φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, επιβλέπεται άμεσα απ’ αυτό και τυπικά εκπροσωπεί το σύνολο των αποστράτων του Στρατού Ξηράς, καθιστά υπόλογη την ίδια την κυβέρνηση».

Γι’ αυτό ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό:

  • Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου, που στην πραγματικότητα αποτελεί δίωξη της ίδιας της ελευθεροτυπίας;
  • Ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσουν αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ΕΑΑΣ, την οποία εποπτεύει ως φορέα;

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: