Να παρθεί πίσω η επαίσχυντη απόφαση απόλυσης του ανάπηρου εργαζόμενου στο Ψ.Ν.Α. «Δαφνί»

Τσακάλια στα λαγούμια σας, ο Η.Η. θα βγει στη ζωή…θα περπατήσει και θα μείνει όρθιος. Γιατί ο άνθρωπος είναι να στέκεται στα 2 πόδια και θα τα καταφέρει γιατί υπάρχουν οι υγειονομικοί με αξιοπρέπεια, μαχητές για τον άνθρωπο μέσα και έξω από το σύστημα υγείας, υπάρχει το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οι άνθρωποι καλής θέλησης και θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

         Τον Απρίλη του 2022 προσλήφθηκε επικουρικός εργαζόμενος στη νοσηλευτική υπηρεσία του Ψ.Ν.Α., ο Η.Η., που από τη διαδικασία της αίτησης για την πρόσληψή του αλλά και κατά τη διαδικασία ανάληψης καθηκόντων, κατέθεσε τη σχετική απόφαση των ΚΕΠΑ. Άλλωστε το ίδιο είχε κάνει και κατά την πρόσληψή του στον ΕΟΔΥ που δούλευε για 2 χρόνια. Εδώ  να σημειωθεί ότι από τον ΕΟΔΥ παραιτήθηκε για να αναλάβει υπηρεσία στο Ψ.Ν.Α. με βάση την απόφαση πρόσληψης τον Απρίλη του 2022. Είναι κυριολεκτικά εξωφρενικό η διοίκηση ενός από τους λίγους δημόσιους φορείς που πρέπει να προάγουν την επανένταξη στην κοινωνία, στη ζωή, στην παραγωγή των ψυχικά πασχόντων, να έρχεται να παίρνει μια τέτοια απόφαση απέναντι σε έναν εργαζόμενο που ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του,  όπως γινόταν και στην άλλη του υπηρεσία, τον ΕΟΔΥ. Έναν εργαζόμενο που σαν παιδί μεγάλωσε μέσα στα ιδρύματα, ήταν ενταγμένο σε δομή αποασυλοποίησης, πάλεψε, βγήκε στη ζωή, σπούδασε και δούλευε με βάση την εκπαίδευσή του. 

         Η παραπάνω απόφαση είναι μόνο ένα δείγμα ότι κράτος, διοικήσεις που διακηρύσσουν τα περί δήθεν ένταξης, αποϊδρυματοποίησης και αποασυλοποίησης δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο από το  να κλείσουν δημόσιες δομές, να φορτώσουν το κόστος στην οικογένεια κι αν έχει να πληρώσει να τους στείλει πελάτες στις επιχειρήσει υγείας που είναι σε άνθιση. Αν η οικογένεια δεν μπορεί ή δεν υπάρχει, υπάρχει και ο σκουπιδοτενεκές της κοινωνίας τους. 

      Όχι, είναι αισχρό, είναι επικίνδυνο, είναι εγκληματικό. 

      Στηρίζουμε τη στάση αξιοπρέπειας και ευθύνης του Προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α, που ήταν ο μόνος που καταψήφισε ως εκπρόσωπος των εργαζομένων την ως άνω απαράδεκτη απόφαση και ο σύλλογος εργαζομένων με απόφασή του κατήγγειλε το γεγονός. Είναι αυτό που όλοι ξέρουμε τόσα χρόνια και επιβεβαιώθηκε μέσα στην πανδημία, ευτυχώς που υπάρχει το φιλότιμο, οι μαχόμενοι υγειονομικοί και κρατιέται ό,τι κρατιέται όρθιο στο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας. 

Τσακάλια στα λαγούμια σας, ο Η.Η. θα βγει στη ζωή, και ο κάθε Η.Η. , θα περπατήσει και θα μείνει όρθιος. Γιατί ο άνθρωπος είναι να στέκεται στα 2 πόδια και θα τα καταφέρει γιατί υπάρχουν οι υγειονομικοί με αξιοπρέπεια, μαχητές για τον άνθρωπο μέσα και έξω από το σύστημα υγείας, υπάρχει το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οι άνθρωποι καλής θέλησης και θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. 

      Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η επαίσχυντη απόφαση απόλυσης που εκτός των άλλων με βάση το άρθρο 23 του νόμου 4488/17 που αφορά την απασχόληση των ψυχικά πασχόντων είναι πέρα για πέρα παράνομο. Να παρθούν όλα τα μέτρα, γιατί έτσι οφείλουν από τις υπηρεσίες του Ψ.Ν.Α. αλλά και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών για την ένταξη στη λειτουργία τους, με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του συναδέλφων και των άλλων συναδέλφων. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: