Να κηρυχθεί ο Δήμος Χαϊδαρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίτημα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το σεισμό της 19ης Ιούλη.

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, στις αρμόδιες υπηρεσίες για κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε ο πρόσφατος σεισμός.

Η επιστολή αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι ο σεισμός της 19ης  Ιούλη 2019, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πόλη μας.

Ήδη,  έχουν καταγραφεί πάνω από 1.600 αιτήματα για έλεγχο σπιτιών και καταστημάτων, αριθμός που είναι πολλαπλάσιος, αν υπολογιστεί ότι κάποιες αιτήσεις αφορούν σε κτίρια ή πολυκατοικίες δεκάδων διαμερισμάτων.

Από τον μέχρι σήμερα έλεγχο σε 425 οικίες,  που έχουν κάνει τα κλιμάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ (στελεχωμένα και από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας),  έχουν κριθεί ως ακατοίκητες 42 οικίες, ενώ και στα υπόλοιπα υπάρχουν ρωγμές στην τοιχοποιία και άλλες ζημιές, που είναι απαραίτητο να επισκευαστούν,  προκειμένου να υπάρχει ασφαλές περιβάλλον για όλους.

Ιδιαίτερα δε, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι , ασθενείς κλπ.

Όπως είναι αυτονόητο, με την ολοκλήρωση του ελέγχου,  ο αριθμός των σοβαρά πληγέντων κατοικιών θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Άρα, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εύρεση στέγης και την αποκατάσταση των οικογενειών των σεισμοπλήκτων.

Επίσης, πολλές ζημιές σημειώθηκαν σε πολλά Σχολεία του Δήμου μας, σε Παιδικούς Σταθμούς και στο Κέντρο Πολιτισμού.

Για όλους αυτούς τους λόγους που προαναφέρθηκαν, επειδή τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται άμεση παρέμβαση προκειμένου να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας,  αλλά και  να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας όλων των δημοτικών υπηρεσιών σε ασφαλή κτίρια, ζητούμε να κηρυχθεί  ο Δήμος Χαϊδαρίου σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα κάθε δυνατότητα υποστήριξης του Δήμου μας, για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης,  για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής της πόλης μας.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: