ΜΑΤ και Βία ενάντια στους κατοίκους της Λευκίμμης που διαμαρτύρονται για το ΧΥΤΑ

Τα ΜΑΤ έστειλαν χτες ένα διαδηλωτή στο Κέντρο Υγείας με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ η περιοχή της Λευκίμμης συνεχίζει να θυμίζει πολιορκημένη πόλη…

ΜΑΤ και Βία, μια συνήθεια που έγινε λατρεία για την “αριστερή κυβέρνηση” και είναι η μόνιμη απάντησή της απέναντι σε οποιαδήποτε διεκδίκηση οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας.

Χτες βράδυ η αστυνομία αντιμετώπισε ξανά με χημικά και δακρυγόνα τους διαδηλωτές που αντιδρούν στη λειτουργία ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, στέλνοντας μάλιστα έναν κάτοικο στο Κέντρο Υγείας, με αναπνευστικά προβλήματα. Είναι σαφές πλέον πως οι δυνάμεις καταστολής δε βρίσκονται εκεί για να επιβάλουν την τάξη, αλλά για να εφαρμόσουν με κάθε τρόπο το δόγμα “νόμος και τάξη”, καταστέλλοντας άγρια και προκλητικά όσους διαμαρτύρονται.

Η ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης είναι σχεδόν υπό πολιορκία, με 13 διμοιρίες ΜΑΤ και απροσδιόριστο αριθμό ανδρών της ΟΠΚΕ, που έχουν συγκεντρωθεί για να αντιμετωπίσουν τον “εχθρό λαό”, που χρειάζεται άδεια από την αστυνομία ακόμα και για να πάει στα χωράφια του ή στο σπίτι του…

Το θέμα έφτασε σήμερα και στη Βουλή με επερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ, που αναλύουν τα δεδομένα και καταλήγουν:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  • Αν σκοπεύει η κυβέρνηση να απομακρύνει άμεσα τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ από τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα.
  • Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην εξεύρεση νέου ή νέων χώρων για την εναπόθεση των σκουπιδιών;

Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα κι αμείλικτα. Και κατά μία έννοια ρητορικά, αν λάβουμε υπόψη πως τα ΜΑΤ δεν είναι τυχαία εκεί, αλλά έχουν πολιτική ηγεσία και εκτελούν εντολές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: