Μαρία Παρέντη: Η Λαϊκή Συσπείρωση και ξέρει και παλεύει για την υπόθεση των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Το δείχνει στην πράξη (ΒΙΝΤΕΟ)

“Η επαγγελματική μου εμπειρία, με έχει διδάξει πως είναι ένα πρόβλημα που αφορά πολύ περισσότερες γυναίκες απ’ όσες νομίζουμε. Αφορά έναν κόσμο που κρύβεται για να μην τον δουν, έναν κόσμο που κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση έχει παρατημένο, αφημένο στη μοίρα του, ουσιαστικά καταδικασμένο”

Tο απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιούλη πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι συγέντρωση εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Α’ Αθήνας του ΚΚΕ, όπου μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, και παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 91 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας.

Δείτε αναλυτικά εδώ:

Ν. Σοφιανός: Με τη Λαϊκή Συσπείρωση για να αντιμετωπίσει ο λαός τη δύσκολη καθημερινότητα – Παρουσιάστηκαν 91 υποψήφιοι Δημ. Σύμβουλοι στο δήμο της Αθήνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν την κεντρική ομιλία του Ν. Σοφιανού, προηγήθηκαν παρεμβάσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Η υποψήφιας Δημοτική Σύμβουλος, Μαρία Παρέντη*, Φιλόλογος και Νομικός με εξειδίκευση στην Εγκληματολογία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα θύματα κακοποίησης τονίζοντας πως «επιβάλλεται να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις κακοποιημένες γυναίκες. Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, για το οποίο το σύστημά τους προσποιείται ότι ενδιαφέρεται, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, υποβιβάζοντάς το ανάμεσα σε hashtags στα social media, επιδερμικές αναλύσεις στα τηλεοπτικά πάνελς και «φιλανθρωπικά» γκαλά ουσιαστικής απαξίωσης του ζητήματος.

«Η επαγγελματική μου εμπειρία, με έχει διδάξει πως είναι ένα πρόβλημα που αφορά πολύ περισσότερες γυναίκες απ’ όσες νομίζουμε. Αφορά έναν κόσμο που κρύβεται για να μην τον δουν, έναν κόσμο που κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση έχει παρατημένο, αφημένο στη μοίρα του, ουσιαστικά καταδικασμένο. Οι κακοποιημένες γυναίκες, αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας, αφού ουσιαστικά αφήνονται στο έλεος των κακοποιητών τους. Στην πραγματικότητα είναι παντελώς μόνες και δυστυχώς το βιώνουν με το σκληρότερο τρόπο».

Σημείωσε ότι «είναι απαραίτητη μια ειδική δημοτική δομή, η οποία θα χαρακτηρίζεται μεν από την εγγύτητα με την κοινότητα, αλλά θα έχει ένα τέτοιο πλέγμα αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων παρέμβασης, ώστε να μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά τα θύματα κακοποίησης, είτε είναι γυναίκες είτε παιδιά.

Διότι είναι κρίσιμο, όταν μια κακοποιημένη γυναίκα φτάσει να καταγγείλει τον θύτη, να της δοθεί άμεση λύση για να ξεφύγει από την επίδραση του ανθρώπου που την κακοποιεί, δηλαδή να υπάρχει μέρος να πάει, να πειστεί να το κάνει και να αισθανθεί ασφαλής. Είναι απαραίτητες αυτές οι δομές που θα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ηθικά, αλλά κυρίως ουσιαστικά, με νομική και κοινωνιολογική παρέμβαση στο πλάι των θυμάτων.

Είναι κάτι ανέφικτο, είναι κάτι για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός; Όχι, φυσικά. Η “Λαϊκή Συσπείρωση”, που έχει ενιαία αντίληψη και επεξεργασίες για αυτά τα ζητήματα σε κάθε Δήμο και ξέρει και παλεύει για την υπόθεση των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Το δείχνει στην πράξη, όπου αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας. Στην Πάτρα, όπου η δημοτική αρχή, οι συντρόφισσες και οι σύντροφοί μας, ο Κώστας ο Πελετίδης έχουν δείξει και σε αυτό το πεδίο τον δρόμο».

“Πατώντας” στο βίντεο δείτε ολόκληρη την παρέμβαση της Μαρίας Παρέντη:

*Η Μαρία Παρέντη μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους. Είναι Φιλόλογος και Νομικός με εξειδίκευση στην Εγκληματολογία. Ασχολείται ενεργά με τη νομική προστασία κακοποιημένων γυναικών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: