Ν. Σοφιανός: Με τη Λαϊκή Συσπείρωση για να αντιμετωπίσει ο λαός τη δύσκολη καθημερινότητα – Παρουσιάστηκαν 91 υποψήφιοι Δημ. Σύμβουλοι στο δήμο της Αθήνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Α’ Αθήνας του ΚΚΕ με τίτλο «Μαζί με τον λαό της Αθήνας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων», παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, γεμίζοντας το αμφιθέατρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι.

Σε κλίμα ενθουσιασμού παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο της Αθήνας. Στην συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Α’ Αθήνας του ΚΚΕ με τίτλο «Μαζί με τον λαό της Αθήνας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων», παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, γεμίζοντας το αμφιθέατρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ενώ ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 91 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον Δήμο, οι όποιοι στάθηκαν στο κέντρο του Αμφιθεάτρου καταχειροκροτούμενοι. Προηγήθηκαν παρεμβάσεις από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Μαχητική απάντηση στις αντιλαϊκές επιλογές

Κάνοντας έναν απολογισμό της περασμένης τετραετίας, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι εκλεγμένοι της στο δήμο«στάθηκαν απέναντι στον Δήμαρχο της κυβέρνησης, στις πολιτικές επιλογές και το έργο του, που είναι εχθρικό στις καθημερινές ανάγκες και τις διεκδικήσεις της πλειοψηφίας του λαού της Αθήνας. Απέναντι σε βασικές επιλογές που έκανε η δημοτική αρχή για την Αθήνα, έχοντας την στήριξη των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και μικρότερων παρατάξεων “δεξιάς” προέλευσης.

Ετσι και τώρα, λιγότερο από τρεις μήνες πριν τις εκλογές, η Λαϊκή Συσπείρωση, ο συνδυασμός του ΚΚΕ στο Δήμο, είμαστε οι μόνη ρεαλιστική -μαχητική – αξιόπιστη απάντηση, στην αντίθεση που εκφράζουν πολλοί στην προοπτική μιας νέας τετραετίας Μπακογιάννη, δηλαδή μιας νέας θητείας του δημάρχου της ΝΔ. Είμαστε η αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες πέρα από την κομματική τους επιλογή. Οχι μόνο γιατί τα άλλα κόμματα περιμένουν ακόμα να δώσουν το χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο. Αλλά κυρίως επειδή συμφωνούν και στήριξαν την στρατηγική για μια Αθήνα αναβαθμισμένο τουριστικό – επιχειρηματικό κέντρο, με υποδομές και αναπλάσεις που ενισχύουν τις επενδύσεις κεφαλαίων στην εστίαση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό, την αξιοποίηση αρχαιοτήτων για την υποστήριξη και διεύρυνση της πελατείας των ξενοδόχων, των αλυσίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης του real estate.

Γιατί ο συνδυασμός μας εκφράζει συνέπεια, συνέχεια, αγωνιστικότητα, για να μπει φρένο στη φορολεηλασία, να πάρουν ανάσες εργαζόμενοι και μικρο-επαγγελματίες, με μεγάλη μείωση των τελών σε κατοικία και επαγγελματική στέγη, με κατάργηση του χαρατσιού της ελεγχόμενης στάθμευσης, δίνοντας τέλος στην ασυλία μεγάλων επιχειρήσεων, ξενοδοχείων και της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί σε κλείσιμο υπηρεσιών Δήμου. Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως για την προστασία των παιδιών, για τη στήριξη των συμβασιούχων του Δήμου, που διεκδικούν μόνιμη δουλειά. Για να μπει φρένο στις ιδιωτικές εταιρείες, που καταβροχθίζουν 53 εκατ. ευρώ στον ηλεκτροφωτισμό, 35 εκατ. στο πράσινο, 21 εκατ. για έργα οδοποιίας και πολλά ακόμα. Για να μπει φρένο και στο κυνήγι των προστίμων, να ικανοποιηθούν λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού.

Για να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, σε έναν δήμο όπου το 50% των 396 σχολείων έχουν ηλικία άνω του μισού αιώνα και δεν προβλέπεται ούτε μία ανέγερση νέου σχολείου, ενώ αντίθετα καταργήθηκαν 63 τμήματα σε 46Γυμνάσια – Λύκεια, η προσχολική αγωγή στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες για 3ο χρόνο, πέφτουν σοβάδες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, και ο δήμος είναι ο χειρότερος στην ειδική αγωγή και στην κατάσταση των σχολικών κτιρίων».

Το ερώτημα είναι «ανάπτυξη για ποιον;»

Σε άλλο σημείο, ο Ν. Σοφιανός είπε: «Απάντηση σ’ αυτήν την πολιτική, απάντηση από τη σκοπιά του λαϊκού συμφέροντος είναι η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που έχει γνώση, εμπειρία, δουλεμένες θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις:

– για να αντιμετωπίσει ο λαός μια δύσκολη καθημερινότητα

– να γίνει συμβολική η συμμετοχή των δημοτών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες (γήπεδα – κολυμβητήρια – γυμναστήρια – πολιτισμό – καλοκαιρινά clubs για παιδιά, Τεχνόπολη)

– με συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών του Δήμου, με συνεργασίες και συνέργειες με τα αθλητικά σωματεία της πόλης και τις αθλοπαιδειές,

– για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και την πολιτική”διαχείρισης της βλάβης”. Γιατί δεν είναι “κανονικότητα” οι κυλιόμενες πιάτσες στο κέντρο και τις συνοικίες».«Στα όσα κάνει η δημοτική αρχή μιλώντας για Ανάπτυξη, εμείς απαντάμε: Το ζήτημα είναι “ανάπτυξη για ποιόν”, ποιος κερδίζει δηλαδή από την ανάπτυξη» συνέχισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αθηναίων και εξήγησε:

«Η δική τους ανάπτυξή υπηρετεί τα κέρδη και τις επενδύσεις του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες του λαού της πόλης. Τα παραδείγματα στο Δήμο είναι πολλά και στηρίχθηκαν από τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ,μαζί με τον Δήμαρχο Μπακογιάννη. Γι’ αυτό λοιπόν, την επόμενη μέρα, από θέσεις 100% μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι στους δήμους και στις περιφέρειες θα σταθούμε απέναντι σε ένα εχθρικό – ταξικό κράτος που δείχνει συχνά το πρόσωπό του, απέναντι σε μια εγκληματικής πολιτική, που αφήνει το λαό απροστάτευτο στα Τέμπη, στο Μάτι, στη Μάντρα). Το μισό εκατ. καμμένα στρέμματα στην Αττική, αλλά και η κακοποίηση παιδιών, η εκμετάλλευσή τους, είναι οι όψεις αυτού του κράτους, αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Δήμοι και Περιφέρειες είναι τμήματα αυτού του κράτους. Γι’ αυτό από θέσεις αντιπολίτευσης στεκόμαστε και εκεί που έχουμε την πλειοψηφία και εκεί που μπορούμε να την κατακτήσουμε και εκεί που παλεύουμε από θέσεις μειοψηφίας. Γι’ αυτό το κάλεσμα υπερψήφισης των συνδυασμών μας είναι και κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα παντού, για καθετί που δυσκολεύει, πιέζει,στερεί δικαιώματα, υπονομεύει κατακτήσεις».

Συλλογικός αγώνας και αλληλεγγύη

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Ν. Σοφιανός είπε μεταξύ άλλων: «Δυναμώνουμε τη “Λαϊκή Συσπείρωση” γιατί η απάντηση στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία, απαιτεί συλλογικό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών στην πόλη που το 20% του μόνιμου πληθυσμού είναι μετανάστες τριών γενιών. Αλλά και οργάνωση παντού για ίσα δικαιώματα, για το δικαίωμα στην ιθαγένεια, για ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, στον πολιτισμό.  Οργανώνουμε χωρίς διακρίσεις τον αγώνα. Δεν ρωτάμε τι ψηφίζει, τι εθνικότητα, τι σεξουαλική επιλογή έχει αυτός/αυτή που του/της πλειστηριάζουν το σπίτι, το μαγαζί. Ο εργαζόμενος που αντιμετωπίζει την εργοδοτική ασυδοσία, ο αδύνατος που πρέπει να προστατευτεί. Χτίζουμε ένα μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης, με τα συνδικάτα, τους φοιτητικού συλλόγους,τα μαθησιακά συμβούλια, τα αθλητικά σωματεία, τα πολιτιστικά στέκια και τους συλλόγους.

Αυτή την απάντηση δώσαμε και τότε που οι Ναζί και οι φασίστες αλώνιζαν στις γειτονιές. Πόσο μάλλον τώρα που ο συσχετισμός στην Αθήνα έχει αλλάξει. Το Κόμμα και οι φορείς του κινήματος χτίζουν και διευρύνουν δεσμούς στις γειτονιές όλης της Αθήνας. Μαζί με τον ΚΚΕ, λοιπόν, με την Λαϊκή Συσπείρωση, με τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς στο Δήμο της Αθήνα και στις περιφέρειες της Αττικής! Για να μην μετράμε χαμένες τετραετίες στο Δήμο και την Περιφέρεια!»

Μ. Παρέντη: Απαραίτητη μια ειδική δημοτική δομή για τα θύματα κακοποίησης

«Είναι απαραίτητη μια ειδική δημοτική δομή, η οποία θα χαρακτηρίζεται μεν από την εγγύτητα με την κοινότητα, αλλά θα έχει ένα τέτοιο πλέγμα αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων παρέμβασης, ώστε να μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά τα θύματα κακοποίησης, είτε είναι γυναίκες είτε παιδιά» τόνισε στην ομιλία της η υποψήφιας Δημοτική Σύμβουλος, Μαρία Παρέντη, Φιλόλογος και Νομικός με εξειδίκευση στην Εγκληματολογία.

Ανέφερε:

«Συνηθίζουμε να λέμε – και έτσι είναι – ότι η ταξική πάλη πρέπει να δίνεται με ενιαίους όρους, σε κάθε πεδίο πολιτικής δράσης, σε κάθε πεδίο που οι λαϊκές ανάγκες συνθλίβονται από την εφαρμογή των αστικών πολιτικών. Έτσι λοιπόν, αμέσως μετά τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, που μας βρίσκει ενισχυμένους στην Βουλή, α.λλά κυρίως σε χώρους δουλειάς, Πανεπιστήμια, σχολεία και γειτονιές, είμαστε εδώ να παλέψουμε για αυτές τις λαϊκές ανάγκες στις πόλεις μας/ δήμους μας

Η Αθήνα, είναι αυτή τη στιγμή ένα αχανές, βρώμικο σκαμμένο τοπίο, επικίνδυνο για τον κάτοικο και τον περαστικό, “υπόδειγμα” υποτίθεται αστικής ανάπλασης – αλλά στην πραγματικότητα ένα απέραντο Airbnb, στο οποίο βασιλεύει και πλουτίζει η ιδιωτική κερδοφορία, αλλά βέβαια στο τέλος τα λαϊκά στρώματα είναι αυτά που πληρώνουν το λογαριασμό, είτε εκτοπίζονται απ’ αυτό.

Τα αδικαιολόγητα υψηλά τέλη, τα κλειστά πάρκα, οι πλατείες που κατέληξαν περιφραγμένα οικόπεδα, οι υποστελεχωμένοι παιδικοί σταθμοί, οι ανύπαρκτοι δημοτικοί χώροι στάθμευσης, είναι μόνο λίγα από τα εκατοντάδες ζητήματα, για τα οποία μαχόμαστε και δεν θα πάψουμε να επιμένουμε ότι αποτελούν βασικές ανάγκες των κατοίκων και των εργαζόμενων της Αθήνας.

Από αυτό εδώ το βήμα όμως θέλω να προσθέσω ένα ακόμα μείζον θέμα, το οποίο και πρέπει και θα παλέψουμε να αφορά τις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και αρμοδιότητες.

Επιβάλλεται να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις κακοποιημένες γυναίκες. Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, για το οποίο το σύστημά τους προσποιείται ότι ενδιαφέρεται, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, υποβιβάζοντάς το ανάμεσα σε hashtags στα socialmedia, επιδερμικές αναλύσεις στα τηλεοπτικά πάνελς και «φιλανθρωπικά» γκαλά ουσιαστικής απαξίωσης του ζητήματος.

Η επαγγελματική μου εμπειρία, με έχει διδάξει πως είναι ένα πρόβλημα που αφορά πολύ περισσότερες γυναίκες απ’ όσες νομίζουμε. Αφορά έναν κόσμο που κρύβεται για να μην τον δουν, έναν κόσμο που κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση έχει παρατημένο, αφημένο στη μοίρα του, ουσιαστικά καταδικασμένο.

Οι κακοποιημένες γυναίκες, αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας, αφού ουσιαστικά αφήνονται στο έλεος των κακοποιητών τους. Στην πραγματικότητα είναι παντελώς μόνες και δυστυχώς το βιώνουν με το σκληρότερο τρόπο.

Η πανδημία, ο εγκλεισμός, η οικονομική ανέχεια, είναι συνθήκες βέβαια που κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Οι γυναίκες που καθημερινά απευθύνονται σ’ εμάς τους δικηγόρους, είτε ερχόμενες στα δικηγορικά μας γραφεία, είτε καλώντας μας βαριά χτυπημένες από ένα δωμάτιο νοσοκομείου, φθάνουν πολλές φορές μέχρι την αστυνομία για να καταγγείλουν το περιστατικό και σταματούν εκεί, εγκλωβισμένες από ένα σύστημα που με χιλιάδες τρόπους τις αποτρέπει από το να νιώσουν ασφαλείς, ώστε να κάνουν τα επόμενα βήματα, τόσο για την υπεράσπιση του εαυτού τους, όσο και των παιδιών τους.

Αφότου λοιπόν τα θύματα περάσουν την πόρτα του αστυνομικού τμήματος και κάνουν καταγγελία και μήνυση, αψηφώντας συχνά την αδιαφορία των ίδιων των αρχών και προχωρώντας τη διαδικασία, θα εξεταστούν από ιατροδικαστή ο οποίος θα βεβαιώσει και θα καταγράψει τις σωματικές βλάβες που έχουν υποστεί , έχουν έπειτα να αντιμετωπίσουν – σαν να μη έφθαναν όλα αυτά- μια σειρά δυσεπίλυτων ζητημάτων, τα οποία καλούνται να λύσουν και να πληρώσουν οι ίδιες.

Η επόμενη μέρα λοιπόν, είναι συνήθως για εκείνες, ο ίδιος επαναλαμβανόμενος εφιάλτης, όσο κι αυτός της ίδιας της κακοποίησης.

Το πρώτο πρόβλημα είναι πως 9/10 φορές ο κακοποιητής είναι και “διώκτης”. Δεν θα τις αφήσει εύκολα σε ησυχία. Μια νύχτα στο κρατητήριο, δεν θα τον αποτρέψει, ασφαλιστικά και περιοριστικά μέτρα δεν θα τον φοβίσουν και πολλές φορές θα κοιτάξει να τις διαλύσει οικονομικά διεκδικώντας επιμέλεια τέκνων ή περιουσιακά στοιχεία.

Θα τις απειλήσει, θα τις φτάσει σε σημείο να τρέμουν για τη ζωή τους, απροστάτευτες από ένα δομικά πατριαρχικό σύστημα. Συχνά γυναίκες που έφυγαν, είχαν δεν είχαν παιδιά – η ύπαρξη τέκνων καθιστά δυσκολότερη τη φυγή- κυνηγήθηκαν ακόμη και αν είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν πόλη και είτε αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην κακοποιητική συζυγική εστία, είτε έγιναν πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Το “Γιατί δεν φεύγεις”΄, που ακούγεται συχνά έχει μία και μόνο μία απάντηση “Γιατί δεν έχω πού να πάω” .

Και βέβαια, εδώ να πούμε ότι η όποια ιδιωτική πρωτοβουλία και οι ΜΚΟ, δεν είναι λύσεις και είναι τεράστια ντροπή να παρουσιάζονται ως τέτοιες.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν που μιλάμε, δεν υπάρχει στην Αθήνα καμία σοβαρή ή επαρκώς στελεχωμένη δημόσια ή δημοτική δομή υποδοχής κακοποιημένων γυναικών, στην οποία να μπορούν να στραφούν για να ξεφύγουν από την κόλαση που βιώνουν καθημερινά. Ουδεμία πρόβλεψη για δωρεάν νομική βοήθεια, οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη.

Γιατί; Μα γιατί ΚΟΣΤΙΖΕΙ. Γιατί απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελούμενο από γιατρούς, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, νομικούς. Απαιτεί χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους, χώρους προστατευμένους, χώρους στους οποίους δε θα έχει πρόσβαση ο κακοποιητής, δεν θα μπορεί όχι απλώς να τους προσεγγίσει, αλλά ούτε να ενημερωθεί για την τοποθεσία στην οποία αυτοί βρίσκονται.

Είναι απαραίτητη μια ειδική δημοτική δομή, η οποία θα χαρακτηρίζεται μεν από την εγγύτητα με την κοινότητα, αλλά θα έχει ένα τέτοιο πλέγμα αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων παρέμβασης, ώστε να μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά τα θύματα κακοποίησης, είτε είναι γυναίκες είτε παιδιά.

Διότι είναι κρίσιμο, όταν μια κακοποιημένη γυναίκα φτάσει να καταγγείλει τον θύτη, να της δοθεί άμεση λύση για να ξεφύγει από την επίδραση του ανθρώπου που την κακοποιεί, δηλαδή να υπάρχει μέρος να πάει, να πειστεί να το κάνει και να αισθανθεί ασφαλής. Είναι απαραίτητες αυτές οι δομές που θα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ηθικά, αλλά κυρίως ουσιαστικά, με νομική και κοινωνιολογική παρέμβαση στο πλάι των θυμάτων.

Είναι κάτι ανέφικτο, είναι κάτι για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός; Όχι, φυσικά. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που έχει ενιαία αντίληψη και επεξεργασίες για αυτά τα ζητήματα σε κάθε Δήμο και ξέρει και παλεύει για την υπόθεση των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Το δείχνει στην πράξη, όπου αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας. Στην Πάτρα, όπου η δημοτική αρχή, οι συντρόφισσες και οι σύντροφοί μας, ο Κώστας ο Πελετίδης έχουν δείξει και σε αυτό το πεδίο τον δρόμο.

Το ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ, το ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ, δεν πρέπει να είναι απλώς συναισθηματικώς φορτισμένα συνθήματα σε ματωμένα ΠΛΑΚΑΤ.

Πρέπει να γίνουν πραγματικότητα και είμαστε εμείς οι κομμουνίστριες και οι κομμουνιστές, οι αγωνίστριες κι οι αγωνιστές που στεκόμαστε στην πράξη στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

Οι δικές τους εξουσίες, σε κάθε πεδίο εφαρμοσμένης αστικής πολιτικής, ζυγίζουν πάντα κέρδη πάνω από ψυχές.

Ζυγίζουν κέρδη μεγαλοεργολάβων και πολιτικά γραμμάτια, πάνω από τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, πάνω από κοινωνικές μάστιγες που οι ίδιοι φροντίζουν να συντηρούν.

Δεν θα διαθέσουν ούτε μισό ευρώ για οτιδήποτε αφορά την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, την καλύτερη ζωή των κατοίκων αυτής της πόλης.

Αλλά όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, μας βρήκαν απέναντι στον δρόμο, στα σωματεία, στην Βουλή, στον Δήμο, έτσι θα μας βρουν πάλι να επιμένουμε -με άσβεστο ιδεολογικό και κινηματικό πείσμα – να διεκδικούμε, αυτά που ορίζουν ως ανέφικτα, να δείχνουμε τον δρόμο για ένα άλλο υπόδειγμα ζωής, έναν καλύτερο κόσμο, όπου και οι Δήμοι δεν θα συμπληρώνουν το παζλ της εξυπηρέτησης των μεγαλοαστικών αναγκών, αλλά θα λειτουργούν ως παράδειγμα κοινωνικής και λαϊκής οργάνωσης, πρώτα και κύρια στο πλευρό κάθε κυνηγημένης, κάθε μίας που πέφτει κι έχει ανάγκη από βοήθεια.

– Με την Λαϊκή Συσπείρωση λοιπόν.

– Με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες.

– Με τους κατοίκους.

– Με τους ανθρώπους.»

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας:

Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

  1. Αβακιάν Μιράν, Μετανάστης Αρμενικής καταγωγής, Φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση, κατοικεί στον Νέο Κόσμο
  2. Αθανασοπούλου Σούλα, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, κατοικεί στην περιοχή του Γκύζη
  3. Αντωνίου Τάσος, γραφίστας, πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 20ου νηπιαγωγείου Αθήνας, στο Πολύγωνο.
  4. Αυγίκου Νατάσσα, Μηχανικός, μέλος του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου “Αναγέννηση ” Σεπολίων.
  5. Βάθης Δήμος, ιδιωτικός υπάλληλος. Δραστηριοποιείται σε φορείς της περιοχής Ασυρμάτου Πετραλώνων.
  6. Βαλάση Ζωή, βραβευμένη στην Ελλάδα και το εξωτερικό συγγραφέας, νομικός, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννη – Παρίσι 4. Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος και σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων.
  7. Βενετοπούλου Λυδία, Φοιτήτρια Παντείου, Μέλος του ΣΠ της ΚΝΕ, ζει στη Λαμπρινή
  8. Βιτζηλαίος Γιώργος, Καθηγητής Θετικών Επιστημών στην ιδιωτική εκπαίδευση, ζει και δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κυπριάδου.
  9. Βουρδουμπάς Χάρης, Οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 113ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, στη Ριζούπολη.
  10. Βουρλόκα Βαγγελιώ, Συνταξιούχος Καθηγήτρια Φιλόλογος. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και κατοικεί στην Άνω Κυψέλη.
  11. Γενετζάκη Ηρώ, Αισθητικός, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας με κέντρο Αισθητικής στην οδό Σίνα.
  12. Γιδαράκος Θωμάς, Μαθηματικός, πρώην μέλος της ΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου.
  13. Γκάντζος Στράτος, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αλεξάνδρας
  14. Δήμας Βασίλης, επιπλοποιός στα Εξάρχεια, Πρόεδρος του Συλλόγου αυτοαπασχολουμένων Αθήνας
  15. Διαμαντοπούλου Δήμητρα, Οδοντίατρος, ασκεί το επάγγελμα στη περιοχή των Άνω Πατησίων.
  16. Δόνας Γιώργος, Γιατρός παθολόγος. Ζει και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στα Σεπόλια.
  17. Ευαγγελοπούλου Τατιάνα, Εργαζόμενη στον Ευαγγελισμό, Αναπληρώτρια γραμματέας στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» & μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, κατοικεί στον Κολωνό.
  18. Ζαγαρέλου Τούλα, συνταξιούχος, Πρόεδρος του ΔΣ στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» στην Πλ. Αμερικής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Πατησίων – Ριζούπολης.
  19. Θεοδοσίου Ελένη, Εργαζόμενη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δαφνί», πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών 1ης Κοινότητας Αθήνας
  20. Καβάλλα Φανή, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μηχανικών Δήμου Αθήνας και πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αττικής.
  21. Καλαμαρά Έλλη, εκδότρια, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών. Ζει στην Κυψέλη.
  22. Καλύβας Γιάννης, Εκπαιδευτικός, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο ΒΥΡΩΝ», πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων
  23. Καραγιώργης Νίκος, ηθοποιός, μέλος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, κατοικεί και δραστηριοποιείται στο Κουκάκι
  24. Καρακαξίδης Μιχαήλ – Άγγελος, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Ο Αρδηττός» στο ΜΕΤΣ, εργαζόμενος στο υπουργείο Εργασίας, μέλος του ΔΣ της Τεχνόπολης του Δ. Αθηναίων.
  25. Καραμποΐκη Βασιλική, Ιατρός Δερματολόγος, διατηρεί από το 2009 ιδιωτικό δερματολογικό ιατρείο στο Κολωνάκι, είναι μέλος της Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας
  26. Κατσαγεώργη Φαίη, Διεθνολόγος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθήνας, κατοικεί στον Νέο Κόσμο.
  27. Κατσάνου Τόνια, Ψυχολόγος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αγ. Θωμά.
  28. Κατσαντώνης Βασίλης, οικοδόμος, ταμίας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
  29. Κάτσαρος Δημήτρης, Αυτοαπασχολούμενος στην εστίαση με κατάστημα στα Εξάρχεια, επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα στην Εστίαση του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων & Επαγγελματιών Δήμου Αθήνας
  30. Κατσιγιάννης Σταύρος, εργαζόμενος στη ΣΤΑΣΥ, είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) και κατοικεί στο Παγκράτι.
  31. Κατσιλιέρης Μιχάλης, Εργαζόμενος στον κλάδο της Ναυτιλίας, κατοικεί στο Κουκάκι.
  32. Κιτάνη Μαρίζα, Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της 5ης Δ.Κ. Αθήνας, Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 21ου Γυμνασίου Αθήνας, στη Γκράβα.
  33. Κολιούση Όλγα, Μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην ΝΟΒΑ και του ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής (Σ.Ε.ΤΗ.Π.)
  34. Κόλλια Τζένη, ηθοποιός. Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ & της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολου Κουν». Το 1997 παντρεύτηκε τον Κώστα Καζάκο με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Μένει στη Κυψέλη και προσπαθεί να βοηθήσει την περιοχή της και τους ανθρώπους της με οποιοδήποτε καλλιτεχνικό και δημιουργικό τρόπο.
  35. Κονδύλης Γιάννης, Εργαζόμενος στο κλάδο του μετάλλου, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου μετάλλου Βοιωτίας, μεγάλωσε και κατοικεί στη Γούβα.
  36. Κονιδάκη Ζαχαρούλα, Καθηγήτρια Αγγλικών στο 4ο Γυμνάσιο Αθηνών, απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Μέλος του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας, κατοικεί στην περιοχή του Γκύζη.
  37. Κοσμόπουλος Ηλίας, Οικοδόμος, μέλος της διοίκησης του Παραρτήματος του Κέντρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ζει την Νεάπολη Εξαρχείων.
  38. Κούτρα Μαριάννα, ιδιωτική υπάλληλος. Ζει και δραστηριοποιείται στα Κουντουριώτικα. Έχει εργαστεί στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων του πολυκαταστήματος ΜΙΝΙΟΝ, στη συνέχεια στο κοινωφελές ίδρυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και από το 2005 έως σήμερα στον Ιδιωτικό Τομέα.
  39. Κρητικός Μιλτιάδης, Εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 59ου ΓΕΛ, στον Προπονά και κατοικεί στον Αγ. Ελευθέριο Αχαρνών.
  40. Κρικλάνη Κατερίνα, οδοντίατρος, διατηρεί ιατρείο στη Λ. Αλεξάνδρας
  41. Κυριακοπούλου Κατερίνα, Εργαζόμενη στον κλάδο του τουρισμού, πρόεδρος Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της 7ης Κοινότητας, ζει και δραστηριοποιείται στα Τουρκοβούνια.
  42. Κυριάκου Πόπη, εργαζόμενη στην εστίαση στην περιοχή της Γκράβας.
  43. Λαμπίρης Δημήτρης, Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).
  44. Λάμπρου Στέλιος, λογιστής, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος «Το σπίτι του Αγωνιστή», μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου ΑΦΟ Πανθησειακός, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων
  45. Λούβρος Νίκος, ανεξάρτητος συνεργαζόμενος, Πρόεδρος του κινήματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.
  46. Μαλτέζος Θοδωρής, εκδότης-μεταφραστής, εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας και κατοικεί στα Αναφιώτικα
  47. Μανιάτη Βίκυ, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προπονήτρια στίβου, ειδική γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (ΣΕΠΚΑ). Κατοικεί στα Τουρκοβούνια
  48. Μαντζουράτος Δημήτρης, Συνταξιούχος Γιατρός-Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν.Πατησίων, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προληπτικής Ιατρικής και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων του Δήμου Αθηναίων. Ζει στη Νεάπολη Εξαρχείων.
  49. Μαραγκουδάκη Δήμητρα, οικονομολόγος, συνταξιούχος τραπεζική υπάλληλος.
  50. Μαργαρίτη Κατερίνα, σκηνογράφος – ενδυματολόγος, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων 4ης Δ.Κ. Αθήνας και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, ζει στον Κολωνό.
  51. Μαρούλη Χαρά, Δικηγόρος, ζει και εργάζεται στα Εξάρχεια
  52. Μήτσης Βασίλης, Υπάλληλος στο Μαιευτήριο ΕΛΕΝΑ, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ). Κατοικεί στους Αμπελόκηπους
  53. Μουντάκη Βάσω, Συνταξιούχος Γιατρός-Καρδιολόγος, Πρώην Διευθύντρια Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ», Διπλωματούχος Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.
  54. Μπενάτος Θεοδόσης, μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννηση Σεπολίων
  55. Μπουγιούκας Αντώνης, εργαζόμενος στη Διεύθυνση Πρασίνου στο Δήμο της Αθήνας, μέλος του ΔΣ του ανεξάρτητου σωματείου εργαζομένων Δήμου Αθήνας (ΕΣΕΔΑ)
  56. Μπουγιούρης Παναγιώτης, Μπασκετμπολίστας στο Α.Ο Σπόρτιγκ και προπονητής σε ακαδημίες μπάσκετ στον Αγ. Θωμά, στο Γουδή.
  57. Νταρίλα Βικτωρία, εικαστικός, μέλος του ΔΣ του ΕΕΤΕ, κατοικεί στα Εξάρχεια
  58. Ξαγοράρης Γιώργος, Δικαστικός Επιμελητής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πετράλωνα και αναπτύσσει τη δράση του στον επαγγελματικό του χώρο, αυτόν των Δικαστικών επιμελητών.
  59. Ορκοπούλου Ελένη, Παιδαγωγός, Εργαζόμενη στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΔΒΑ
  60. Παγανέλη Αριάνδη, Γραμματέας του συλλόγου υπαλλήλων περιφέρεια Αττικής, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας, εργαζόμενη στην Περιφέρεια ως επόπτρια Δημόσιας Υγείας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων 6ης Δ.Κ. , κατοικεί στην Κυψέλη
  61. Παλαιολόγου Γεωργία (Τζίνα), δικηγόρος, δραστηριοποιείται στη περιοχή των Εξαρχείων.
  62. Παναγή Βούλα, Λογίστρια, σύμβουλος ΟΤΑ και Νομικών προσώπων του Δημοσίου, δημοτική σύμβουλος Αθήνας, ζει στα Πατήσια.
  63. Παντελάρος Γιάννης, Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού
  64. Πάντζος Θωμάς, Αυτοαπασχολούμενος στην περιοχή του Κουκακίου, Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Επιπλοξυλουργών Αθήνας & Σύμβουλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας
  65. Παπαδόπουλος Θύμιος, μουσικός, δεξιοτέχνης πολυοργανίστας πνευστών, συνθέτης και ενορχηστρωτής.
  66. Παπαδόπουλος Νίκος, προπονητής μπάσκετ στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Οιωνός» της Ριζούπολης
  67. Παρέντη Μαρία, Μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους. Είναι Φιλόλογος και Νομικός με εξειδίκευση στην Εγκληματολογία. Ασχολείται ενεργά με τη νομική προστασία κακοποιημένων γυναικών.
  68. Πελεκάνου Έλεν, Είναι έμπορος υλικών υποδηματοποιίας στην περιοχή του Ψυρρή και μέλος του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων – Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.
  69. Πολυγερινού Σαλώμη, Σύμβουλος 5ης Δημοτικής Κοινότητας, ζει στην περιοχή του Προμπονά
  70. Ραζή Μαίρη, Ηθοποιός, Διευθύντρια του Θεάτρου Πρόβα και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα».
  71. Ρηγόπουλος Αντώνης, τραγουδοποιός «το Σφάλμα», μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα, κατοικεί στα Πετράλωνα
  72. Σαμαρτζής Νεκτάριος, Λυρικός τραγουδιστής, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή, διαμένει στο Κουκάκι.
  73. Σαχινίδης Στάθης, Συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος στην Κυψέλη, πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων εμπόρων & επαγγελματιών Δήμου Αθήνας.
  74. Σιώρα Βιβή, Πολιτικός μηχανικός, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων & κηδεμόνων της 5ης Δ.Κ. Αθήνας, κατοικεί στη Λαμπρινή.
  75. Σκουλούδη – Μαγγίρη Νέλλη, Χειρουργός Οδοντίατρος, ασκεί το επάγγελμα στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.
  76. Σκούρας Νότης, Κομμωτής, διατηρεί κατάστημα στο Μετς, πρόεδρος του σωματείου καταστηματαρχών κομμωτών – κουρέων Αττικής “Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ”.
  77. Σκουρτόπουλος Σταύρος, Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, μέλος του ΔΣ του ΣΦΕΑ ’67-’74, ζει και δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια στην περιοχή των Πετραλώνων.
  78. Σοντάκη Μαριάνθη, Ηθοποιός, τραγουδίστρια. Έχει πάρει μέρος σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά και με τη μεταγλώττιση παιδικών ταινιών, παράλληλα με την παρουσία της με το γυναικείο κουαρτέτο Donnarte σε συναυλίες και δισκογραφικές δουλειές.
  79. Σπυριδάκης Χρήστος, Μουσικός, εργάζεται στο χώρο της εστίασης στο ιστορικό κέντρο, μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Ραδιοφώνου ΑΘΗΝΑ 984.
  80. Στρατούλη Ρεβέκκα, εργαζόμενη στο κλάδο του Φαρμάκου, κατοικεί στην Κυψέλη.
  81. Τζουμάκης Δημήτρης, Ηθοποιός, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή Βαφειά. Γνωστός και αγαπητός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και θεατρικές παραστάσεις. Κατοικεί στον Αγ. Νικόλαο Αχαρνών.
  82. Τρεμπίτσκα Γιώργος, Αυτοαπασχολούμενος με κατάστημα εστίασης στην περιοχή της Ακρόπολης, μετανάστης Αλβανικής καταγωγής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων εμπόρων & επαγγελματιών Δήμου Αθήνας.
  83. Τσάνε Αιμιλιάνο, μετανάστης Αλβανικής καταγωγής, εργαζόμενος στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών, κατοικεί στην Πλ. Αγ. Δημητρίου των Όπλων, στα Κ. Πατήσια
  84. Τσερμπής Μιχάλης, Εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, γεννήθηκε και ζει στον Κολωνό.
  85. Τσούλας Παυσανίας, Εκπαιδευτικός – μηχανολόγος στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας. Γραμματέας του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.
  86. Φάμπα Εύα, Σολίστ και καθηγήτρια κιθάρας με διεθνή καριέρα και αναγνώριση, διατέλεσε για χρόνια μέλος της Διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Κατοικεί στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη, στο Νέο Κόσμος.
  87. Χαρίσης Νίκος, φοιτητής Τούρκικων σπουδών, εργαζόμενος στο κλάδο του Επισιτισμού ως dj, μεγάλωσε και ζει στον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών.
  88. Χαρισιάδου Βασιλική (Βίκυ), Εφοριακός στην Δ΄ ΔΟΥ Αθηνών, μέλος της διοικούσας επιτροπής του πολιτιστικού κέντρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών, ζει και δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μετς.
  89. Χατζόπουλος Πολυδεύκης, συνεργαζόμενος, Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας.
  90. Χρυσογιάννη Λαμπρινή, εργαζόμενη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δραστηριοποιείται σε Συλλόγους Γονέων στο Θησείο.
  91. Χρυσομάλλης Στέλιος, Φοιτητής ΑΣΠΑΙΤΕ, προπονητής μαθημάτων σκακιού και κατοικεί στα Κάτω Πατήσια.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: