Μάγδα Φύσσα: «Μαζί καταφέραμε τον πόνο που μας άφησε ο Παύλος με το φευγιό του να τον κάνουμε γιορτή και αγώνα… Ευχαριστώ την ΚΝΕ…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγγλονιστική Μάγδα Φύσσα, μια αγκαλιά με τα παιδιά και τους νέους: «Ο Παύλος είναι υπαρκτό πρόσωπο, ο γιος μου. Τον δολοφόνησαν πριν 10 χρόνια και αυτό που εσείς έχετε πάρει κληρονομιά, είναι να μην αφήσετε τον φασισμό να πάρει κεφάλι»…

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε, μιλώντας στη συναυλία αφιερωμένη στον αντιφασιστικό αγώνα με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του, Μάγδα.

«Πριν 10 χρόνια, τα περισσότερα ήσασταν μικρά παιδιά. Μάθατε, μεγαλώσατε, και έχετε στις πλάτες σας τη δολοφονία του Παύλου. Θα πάρετε όμως, και αυτό τον αγώνα, ειλικρινά τον έχω δει, τον βλέπω. Πιστεύω είμαστε μαζί» είπε μπροστά στους νέους που κατέκλυσαν το Μαθητικό Στέκι, οι οποίοι την καταχειροκρότησαν.

Σε έναν χώρο όπου τα λόγια της ήταν αφύπνιση για όλους, μέσα στην απόλυτη ησυχία που επικρατούσε, συνέχισε: «Το έχω πει και θα το ξαναπώ, αν δεν είχα και εγώ τις δικές σας πλάτες δεν θα μπορούσαν να είναι έτσι τα πράγματα».

Η Μάγδα Φύσσα ευχαρίστησε την ΚΝΕ «που μας φιλοξενεί και που έκανε αυτή την ημέρα γιορτή για τον Παύλο. Τον γιορτάσαμε και την Κυριακή στα Λιπάσματα. Και πάλι αυτό που έχω να πω ένα: ότι εμείς καταφέραμε τον πόνο που μας έχει αφήσει με το φευγιό του να τον κάνουμε γιορτή για εκείνον. Γιορτή και έναν αγώνα πολύ δυνατό μπροστά. Και έχετε, ειλικρινά σας το λέω και πρέπει να το καταλάβετε, μεγάλο δρόμο μπροστά σας» είπε και το κοινό απάντησε «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Στιγμές συγκίνησης σκόρπισε νωρίτερα η παρουσία της Μάγδας Φύσσα στο «Κόκκινο Αερόστατο». Τα παιδιά χειροκρότησαν θερμά την μητέρα του Παύλου, ενώ της έδωσαν και δύο ζωγραφιές που έφτιαξαν στο χώρο του Φεστιβάλ. Η μια απεικόνιζε τον γιο της και η άλλη ένα κόκκινο αερόστατο γεμάτο χρώματα να ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό… με την αφιέρωση: Στη μητέρα όλων μας… Το κόκκινο Αερόστατο.

«Ο Παύλος είναι υπαρκτό πρόσωπο, ο γιος μου. Τον δολοφόνησαν πριν 10 χρόνια και αυτό που εσείς έχετε πάρει κληρονομιά, είναι να μην αφήσετε τον φασισμό να πάρει κεφάλι», είπε συγκινημένη η Μάγδα…

Δίπλα της βρισκόταν ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος σημείωσε ότι «αυτή η γυναίκα δε σταμάτησε και εμπνέει και εμάς τους καλλιτέχνες να μη σταματάμε. Να λέμε αυτά που αισθανόμαστε… Και όταν με ρωτάνε που βρίσκομαι… Εγώ λέω: Θα είμαι πάντα εκεί που είναι η Μάγδα και ο Παύλος».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: