Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου: Ρουκετοπόλεμου συνέχεια…

Δικαίως μια σειρά συμπολίτες μας διαμαρτύρονται γιατί οι ιδιοκτησίες  τους μια βδομάδα μετά παραμένουν καλυμμένες με τα σύρματα ή οι εκκλησίες και τα σπίτια τους είναι μαυρισμένα – Να οριστεί θεματική συνεδρίαση του ΔΣ με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟ

Για άλλη μια χρονιά ο ρουκετοπόλεμος βρέθηκε στο κέντρο αντιθέσεων, πιο έντονων αυτή τη φορά, ανάμεσα στους θιγόμενους συμπολίτες μας, τους υποστηρικτές του εθίμου, αλλά και τη δημοτική αρχή της οποίας το έθιμο αποτελεί αιχμή του δόρατος της εαρινής τουριστικής καμπάνιας, όπως και στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Δυστυχώς όμως για άλλη μια χρονιά φαίνεται ότι δεν βγαίνουν τα ανάλογα συμπεράσματα κυρίως από τους τοπικούς άρχοντες, ώστε να μην φτάνουμε κάθε φορά την τελευταία ώρα να έχουμε αντεγκλήσεις, απειλές για μηνύσεις και συλλήψεις και όλα τα γνωστά.

Αυτό που διαχρονικά κουβαλούν στις πλάτες τους οι δημοτικές αρχές και η σημερινή, είναι η ανυποληψία απέναντι στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν προς τους συμπολίτες μας.

Υποχρεώσεις τόσο στο μέρος της προστασίας των ιδιοκτησιών και των ζωών τους όσο και στη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και της κανονικότητας στις δύο ενορίες.

Δικαίως μια σειρά συμπολίτες μας διαμαρτύρονται γιατί οι ιδιοκτησίες  τους μια βδομάδα μετά παραμένουν καλυμμένες με τα σύρματα ή οι εκκλησίες και τα σπίτια τους είναι μαυρισμένα.

Έχοντας εμπειρία ετών στον τόπο μας, κάθε φορά αυτό το στοίχημα χάνεται είτε γιατί η υπηρεσία δεν μπορεί ή καθυστερεί είτε γιατί αρρωσταίνει ο εργολάβος και λοιπά υπαρκτά ή μη ζητήματα. Το κύριο είναι η αφερεγγυότητα στο κομμάτι των υποχρεώσεων που αφορούν καλώς ή κακώς στο δήμο και τη δημοτική αρχή, μιας και η περιφερειακή διοίκηση αρκείται στις… παρελάσεις και στο να παπαγαλίζει αναρμοδιότητα, που δεν την επικαλείται όταν μοιράζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την τουριστική προβολή.

Αυτό που αποδείχτηκε φέτος,  είναι ότι και το έθιμο μπορεί να διατηρηθεί και οι ρουκέτες να είναι λιγότερες με την ωριμότητα που επέδειξαν οι ρουκετατζήδες και μπορούν κι άλλο να μειωθούν χωρίς να χάνει την αίγλη του το έθιμο και όλοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ας μην ξεχνάμε τους προγόνους μας που εστίαζαν στην ουσία και όχι στην ποσότητα.  

Ο ρουκετοπόλεμος όμως απαρτίζεται από το πριν, το κατά τη διάρκεια και το μετά, ζητήματα για τα οποία η εκάστοτε Δημοτική αρχή κρίνεται και πρέπει να ανακτήσει την αξιοπιστία της προς όλους. 

Στη βάση των παραπάνω ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητάμε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να ορίσει σε εύλογο χρονικό διάστημα θεματική συνεδρίαση για το ρουκετοπόλεμο με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων, ώστε αφενός με την αυτορρύθμιση του εθίμου, αφετέρου με τον καθορισμό των υποχρεώσεων όλων απέναντι στους συμπολίτες μας,  έγκαιρα να αποφύγουμε μελλοντικούς τριγμούς και να προστατέψουμε ανθρώπους περιουσίες και έθιμα.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Μάρκος Σκούφαλος

Κωστάλα Κλαίρη

Δημοτικοί σύμβουλοι 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: