Λαϊκή Συσπείρωση Χίου: Όχι κοντέινερ και στο 3ο Γυμνάσιο Χίου!

“Κοντέινερ για το Νοσοκομείο, κοντέινερ στο μεταστέγαση του ειδικού σχολείου, κοντέινερ στο 5ο Δημοτικό Χίου. Δεν ανεχόμαστε να βάλουμε τη ζωή μας σε κοντέινερ!”

Εν μέσω πανηγυριών για την απορρόφηση κονδυλίων της περιφέρειας που τη βάζουν στην 3η θέση πανελλαδικά, ο δήμος Χίου βρίσκεται και πάλι σε αναζήτηση κοντέινερ για να λειτουργήσει το ακατάλληλο 3ο Γυμνάσιο Χίου.

Κοντέινερ για το Νοσοκομείο, κοντέινερ στο μεταστέγαση του ειδικού σχολείου, κοντέινερ στο 5ο Δημοτικό Χίου.

Δεν ανεχόμαστε να βάλουμε τη ζωή μας σε κοντέινερ!

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, αφορά την απορρόφηση κονδυλίων από τους πολλούς για την κερδοφορία των λίγων και όχι για κρίσιμες λαϊκές ανάγκες όπως νέα σύγχρονα σχολικά κτίρια ή παρεμβάσεις για υποδομές με σύγχρονη αντισεισμική και αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση άλλες υποδομές που αφορούν την προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές, έργα όπως η προσβασιμότητα των ευπαθών ομάδων, η στελέχωση στην υγεία, την παιδεία.

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα επίπεδα δεν συμβιβαζόμαστε με μπαλώματα και την επικίνδυνη λογική του κόστους οφέλους που βάζει τη ζωή μας πάντα σε δεύτερη μοίρα.

Απαιτούμε:

Η νέα δημοτική αρχή των μεγάλων λόγων και των “οραμάτων” να απαιτήσει άμεσα από το υπουργείο να αποσταλούν οι αίθουσες μέσω της ΚΤΥΠ ή να αξιοποιήσει άλλες αίθουσες (από σχολεία ή αλλού), που δεν χρησιμοποιούνται.

Σε κάθε περίπτωση το κόστος να βαρύνει το υπουργείο και να τρέξουν οι σχετικές διαδικασίες.

Η Δημοτική αρχή να δώσει χρονοδιάγραμμα για οριστική λύση, ολοκληρώνοντας τις μελέτες και δημοπρατώντας το έργο, που σέρνεται από χρόνο σε χρόνο και από εκλογές σε εκλογές στα φυλλάδια του κυβερνητικού βουλευτή.  

Να απαιτηθούν κονδύλια και από την Περιφέρεια με προγραμματικές συμβάσεις  είτε για νέες σύγχρονες αίθουσες, σε σχολεία με αντίστοιχα προβλήματα και να εκπονηθεί γενικό σχέδιο παρεμβάσεων και εκσυγχρονισμού για τα υπέργηρα σχολεία μας.

Απαιτούνται λύσεις εδώ και τώρα και όχι οι γενικολογίες και αοριστολογίες της δημοτικής αρχής. 

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: