Κύμα αντιδράσεων και τεράστια ερωτήματα για την εισαγγελική πρόταση να αθωωθεί ο Μίχος για τον βιασμό – ΚΚΕ: Ξεπλένουν τα κυκλώματα

ΟΓΕ: Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι από μόνη της η συμμετοχή γυναικών είτε στη σύνθεση ενός δικαστηρίου είτε ενός κρατικού οργάνου δεν αποτελεί τεκμήριο “προοδευτικότητας”, όπως προβάλλουν Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβερνήσεις.

Να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών ο φερόμενος ως βασικός πρωταγωνιστής της αποκρουστικής υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, Ηλίας Μίχος, πρότεινε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η Μ. Νικολού πρότεινε συγκεκριμένα την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Ηλ. Μίχου, επιχειρηματία και πρώην μέλους της ΝΔ, για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό της 12χρονης καθώς και μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού, με αποκόμιση πορνικών εσόδων και για την εμπορία ανθρώπων.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε πως ο βασικός κατηγορούμενος πρέπει να αθωωθεί για τις βαρύτερες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει! Η εισαγγελέας θεωρεί πως ο 55χρονος Μίχος πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή.

Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης την πλήρη ενοχή της μητέρας της 12χρονης, ώστε να καταδικαστεί για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους, της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς τη μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων, με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα, της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος, την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλ. Μίχου.

Αναφορικά με τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο, γνωστό ως «Μιχάλη», ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Ζητήθηκε όμως η αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε ερωτικά με την 12χρονη.

Τέλος, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι 22 κατηγορούμενοι που τους αποδόθηκε ο ρόλος του «πελάτη» της 12χρονης για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 23ος κατηγορούμενος για την ίδια πράξη θα πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Ο συνήγορος της μητέρας σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη και εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υιοθετηθεί από το δικαστήριο. Τέλος, χτες το βράδυ έγινε διαμαρτυρία στον σταθμό των Σεπολίων και πορεία στους δρόμους της πόλης. Σε διαμαρτυρία καλεί και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας αύριο Παρασκευή στο Μετρό των Σεπολίων, στις 6.30 μ.μ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξεπλένουν τα κυκλώματα, «στα μαλακά» ο δράστης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Στο σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την υπόθεση στον Κολωνό σημειώνει:

«Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για πρόταση που οδηγεί στο “να πέσει στα μαλακά” ο συγκεκριμένος δράστης, “ξεπλένοντας”, τελικά, το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού.

Αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της σήψης της καπιταλιστικής κοινωνίας, του εχθρικού κράτους, που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις “αθωώνει” τους δράστες – τέρατα. Φυσικά, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιείται η καταγγελία παρόμοιων κυκλωμάτων, τέτοιες προτάσεις δεν μπορούν να θεωρούνται έκπληξη.

Επιβεβαιώνεται ότι πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία είναι το εργατικό – λαϊκό κίνημα, που και τώρα θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαμαρτυρία αύριο Παρασκευή στις 8.30 π.μ. στο Εφετείο

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση η εισαγγελική πρόταση, που από τη μία αθωώνει και υποθάλπει τους δράστες – τέρατα βιαστές και μαστροπούς και από την άλλη επί της ουσίας ισχυρίζεται ότι ένα ανήλικο 12χρονο κορίτσι εκδιδόταν με τη θέλησή του.

Είναι προκλητική η πρόταση της εισαγγελέα που στοχοποιεί την ανήλικη και ξεπλένει τους βιαστές και τους παιδεραστές όπως και την εγκληματική τους δράση. Η πρόταση αυτή είναι ντροπιαστική και προσβάλλει όλες τις γυναίκες του μόχθου.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι από μόνη της η συμμετοχή γυναικών είτε στη σύνθεση ενός δικαστηρίου είτε ενός κρατικού οργάνου δεν αποτελεί τεκμήριο “προοδευτικότητας”, όπως προβάλλουν Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβερνήσεις.

Δεν ανεχόμαστε την μπόχα του βούρκου τους που γεννά η βία της εκμεταλλευτικής κοινωνίας και τρέφουν όλοι οι μηχανισμοί και οι θεσμοί που τη στηρίζουν. Πρόκειται για τον βούρκο μιας πολιτικής που αφήνει ανυπεράσπιστα τα παιδιά με παντελή έλλειψη φροντίδας και πρόνοιας με ευθύνη του κράτους, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει νερό στον μύλο της βίας των εκμεταλλευτών μας.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του βιαστή και μαστροπού Μίχου και όλων των υπόλοιπων δραστών από τη δικαιοσύνη!».

Η ΟΓΕ διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο, όπου συνεχίζεται η δίκη, στην οδό Λουκάρεωςαύριο Παρασκευή στις 8.30 π.μ.

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: