Κτηματική προς Πελετίδη: «Ξήλωσε τώρα το Πάρκο στον Κόκκινο Μύλο»!

Χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης λαμβάνει το τελεσίγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας προς τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για το παραθαλάσσιο πάρκο που έφτιαξε ο δήμος στην περιοχή Κόκκινος Μύλος.

Χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης λαμβάνει το τελεσίγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας προς τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για το παραθαλάσσιο πάρκο που έφτιαξε ο δήμος στην περιοχή Κόκκινος Μύλος.

Εκεί πριν την παρέμβαση του δήμου, η περιοχή ήταν μια χαβούζα. Σκουπίδια, μπάζα, τρωκτικά κυριαρχούσαν στο χώρο, με τους κατοίκους της συγκεκριμένης εργατογειτονιάς να μην τολμούν να πλησιάσουν τη θάλασσά τους!

Ο δήμος αποφάσισε να δημιουργήσει εκεί ένα πάρκο και γι’ αυτό υπέβαλε αίτημα στην Κτηματική ώστε να πάρει άδεια για να ξεκινήσει τις εργασίες.

Η Κτηματική με έγγραφό της απάντησε πως χορηγεί άδεια για φύτευση γκαζόν, φυτών και διαμόρφωσης της έκτασης για χρήση των πολιτών.

Με βάση την άδεια, ο δήμος χρησιμοποίησε δικά του συνεργεία κι έφτιαξε ένα καταπληκτικό πάρκο το οποίο χαίρονται οι κάτοικοι των νοτίων συνοικιών.

Αρχικά καθάρισε τον σκουπιδότοπο, φύτεψε γκαζόν, φυτά, τοποθέτησε κολώνες φωτισμού, παγκάκια, έστησε μια μεγάλη παιδική χαρά και παρέδωσε έναν καταπληκτικό χώρο αναψυχής.

Ωστόσο, αρχικά το Λιμεναρχείο και τώρα η Κτηματική διαπίστωσαν «παράνομες» εγκαταστάσεις γι’ αυτό και πάνε σε δίκη τον Πελετίδη και βάζουν πρόστιμα στο δήμο, τα οποία πρόστιμα είναι επαναλαμβανόμενα ανά μήνα!

Κτηματική προς Πελετίδη: «Ξήλωσε τώρα το Πάρκο στον Κόκκινο Μύλο»!

Το πριν και το μετά του Κόκκινου Μύλου…

Τι θεωρούν «παράνομες εγκαταστάσεις»;

Το σύστημα αυτόματου ποτίσματος του γκαζόν και φυτών, τη διάστρωση λεπτού στρώματος λεπτόκοκκου τριμμένου παλαιού ασφαλτικού ή άμμου που έγινε πριν τη φύτευση γκαζόν, τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού, την παιδική χαρά και τα μετακινούμενα στοιχεία από μπετόν (new jersey) που τοποθετήθηκαν για την προσωρινή προστασία του πρασίνου από τα θαλάσσια κύματα.

Τα παραπάνω οι υπηρεσίες του Λιμεναρχείου και της Κτηματικής τα θεωρούν «παράνομες εγκαταστάσεις» επί του αιγιαλού και παραλίας. Κατά τη δική τους λογική, το πότισμα του γκαζόν και των φυτών δεν θα έπρεπε να γίνεται με αυτόματο σύστημα, αλλά με βυτιοφόρα ή με το λάστιχο!!

Μιλώντας σήμερα ο δήμαρχος για τη νέα δίωξη εναντίον του, ανέφερε πως «ό,τι έγινε με το Νότιο Πάρκο τα ίδια και χειρότερα κάνουν οι κρατικές υπηρεσίες με την ανοχή των πολιτικών προισταμένων τους και με το πάρκο στον Κόκκινο Μύλο». «Μας καλούν» – είπε – «να ξηλώσουμε το πάρκο και να επαναφέρουμε την έκταση στην αρχική της μορφή, δηλαδή σκουπίδια και μπάζα. Εμείς είπαμε να γίνει ένα πάρκο να μπορούν τα παιδάκια να παίζουν δίπλα στη θάλασσα και οι μεγαλύτεροι να έχουν ένα χώρο να πάρουν μια ανάσα. Που είναι το κακό και που είναι η παρανομία;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.

Τέλος, ο Κ.Πελετίδης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα δώσει εντολή να ξηλωθούν παγκάκια, γκαζόν κλπ. πειθαρχώντας στο τελεσίγραφο της Κτηματικής, είπε «Δεν κάνουμε πίσω, το πάρκο φτιάχτηκε και παραδόθηκε από πέρυσι και ήδη το απολαμβάνουν οι κάτοικοι της πόλης μας».

Ρεπόρτερ

Δείτε ακόμα:

Γιατί διώκουν τον Πελετίδη; – “Ήταν σκουπιδότοπος έγινε πάρκο” (VIDEO)

Νέα δίωξη κάτα της Δημοτικής Αρχής στην Πάτρα γιατί έκανε πάρκο ένα σκουπιδότοπο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: