Κοκκινίζει και η ντροπή με τη βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ μετά τη δημοσίευση της Απόφασης της ΚΕ για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της Απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, διάφοροι δημοσιολόγοι/δημοσιογράφοι του αστικού Τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «έπιασαν στασίδι» στην επίθεση. Με αφορισμούς, απομονώνοντας φράσεις και αξιοποιώντας ό,τι τους βολεύει…

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της Απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, διάφοροι δημοσιολόγοι/δημοσιογράφοι του αστικού Τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «έπιασαν στασίδι» στην επίθεση. Με αφορισμούς, απομονώνοντας φράσεις και αξιοποιώντας ό,τι τους βολεύει από το κείμενο, επιδίδονται στο γνωστό αντικομμουνιστικό τους παραλήρημα. «Παλιά τους τέχνη κόσκινο»…

Κοινή προσπάθεια όλων (από τους πρωινούς ραδιοκήρυκες του ΣΚΑΪ, μέχρι τους εξυπνακισμούς της ΕφΣυν και από τα ΝΕΑ του Συγκροτήματος Μαρινάκη μέχρι την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή») είναι να ταυτίσουν την επιστημονική θέση του ΚΚΕ με την αναχρονιστική και σκοταδιστική τοποθέτηση της Εκκλησίας. Ανακαλύπτουν μάλιστα ότι το ΚΚΕ ταυτίζεται με την Εκκλησία με βάση τον «ορισμό της οικογένειας».

Μάλλον τους «ξέφυγε» το σημείο της Απόφασης της ΚΕ που αναφέρει ότι «χωρίζει άβυσσος την τοποθέτηση του ΚΚΕ από “ομοφοβικές” αντιλήψεις και αντίστοιχες πρακτικές» στην κριτική για τις απόψεις της Εκκλησίας και αστικών πολιτικών δυνάμεων, που «εκφράζονται για να υπερασπιστούν τον γάμο ως “θεσμικό κουκούλι” της πυρηνικής οικογένειας ως θεμελιακής οικονομικής – κοινωνικής μονάδας».

Αποσιωπούν την κριτική του ΚΚΕ στην πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, η οποία αποκαλύπτει ότι «το καπιταλιστικό σύστημα εξακολουθεί να χρειάζεται την “πυρηνική οικογένεια” για να παίρνει σχεδόν εξολοκλήρου πάνω της τη φροντίδα των παιδιών, καλύπτοντας την έλλειψη ολόπλευρων και ποικιλόμορφων δωρεάν κοινωνικών δομών στήριξης γονιών και παιδιών».

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται περίσσιο θράσος να ταυτίζει τις θέσεις του ΚΚΕ με αυτές της Εκκλησίας, όταν ως κυβέρνηση δεν τόλμησε καν να προχωρήσει στον διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας, πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη συνταγματική αναθεώρηση και απορρίφθηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

* * *

Θέλοντας να βγάλουν λάδι τη «λογική» του «ατομικού δικαιωματισμού», που αρνείται το κοινωνικό περιεχόμενο κάθε ατομικού δικαιώματος και αξιοποιείται για να νομιμοποιηθεί στην πράξη η ακραία εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος, διαστρεβλώνουν κατάφωρα τις θέσεις του ΚΚΕ. Δεν μας εκπλήσσουν, καθώς πρόκειται για σεσημασμένους υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ σε κομβικά ζητήματα της επίθεσης στους εργαζόμενους, στον λαό, στη νεολαία.

«Αξιος» πάντως ο μισθός τους στη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ και του νομοσχεδίου της, που στοχεύει στην εμπορευματοποίηση της τεκνοθεσίας και της τεκνοποίησης, παρουσιάζοντας τη συντήρηση και τη διαρκή αντιδραστικοποίηση του καπιταλισμού ως «πρόοδο». Σκοταδισμός και συντήρηση, όμως, είναι να θεωρείται η γυναίκα μηχανή αναπαραγωγής παιδιών. Και αυτή η λογική έχει δύο όψεις: «Ελέω Θεού» ή «ελέω κέρδους», το «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» ή την εμπορική παρένθετη μητρότητα.

Συντήρηση είναι η γονική σχέση να ταυτίζεται αποκλειστικά με τη φροντίδα. Στον 21ο αιώνα, τα παιδιά δεν χρειάζονται γενικά «φροντιστές». Εχουν ανάγκη να περνάνε δημιουργικό χρόνο με τους γονείς στο παιχνίδι, στη βόλτα, στο θέατρο, στον αθλητισμό. Και αυτόν τον δημιουργικό χρόνο στερούν από τον σύγχρονο εργαζόμενο – γυναίκα και άνδρα – διαχρονικά οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, η καπιταλιστική εργοδοσία με τα 12ωρα, τα σπαστά και ακανόνιστα ωράρια, ακόμα και τη δουλειά τις Κυριακές, για την ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Για να κατασκευάσουν, τέλος, το προφίλ του «ομοφοβικού και συντηρητικού ΚΚΕ», ανακαλύπτουν στην Απόφαση της ΚΕ ότι για το ΚΚΕ «η ομοφυλοφιλία είναι αδυναμία». Πέρα από την αυθαιρεσία και τη συκοφαντία, σκόπιμα αποκρύπτουν τις νομοθετικές προτάσεις και πολιτικές δράσεις του ΚΚΕ για να καταργηθεί οποιασδήποτε μορφής απομόνωση και για την καταδίκη κάθε ρατσισμού απέναντι σε ανθρώπους με ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό.

* * *

Εκεί που …ντρέπεται και η ντροπή, όμως, είναι η περίπτωση της «Αυγής», η οποία γράφει ότι το ΚΚΕ, για να απορρίψει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, «κρύβεται πίσω» (!) από το «μείζον ζήτημα της εμπορευματοποίησης της τεκνοποίησης και της τεκνοθεσίας, που όμως ισχύει και για τα ετερόφυλα ζευγάρια». Αναγνωρίζει δηλαδή ότι είναι «μείζον ζήτημα», αλλά δεν δικαιολογείται ως βασικός λόγος για να απορριφθεί το νομοσχέδιο!

Κάτι παραπάνω θα ξέρουν εκεί στην «Αυγή» και στον ΣΥΡΙΖΑ για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ) και της παρένθετης μητρότητας… Με την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – θέλοντας να προλάβει την κυβέρνηση της ΝΔ – πρότεινε την επέκταση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας, αυτής της ακραίας μορφής εκμετάλλευσης του γυναικείου σώματος, και για τους άντρες, τα ομόφυλα ζευγάρια αντρών, στο όνομα της «μη διάκρισης» και της «ισότητας».

Τρίβουν τα χέρια τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι της ΙΥΑ με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναμένουν αύξηση της κερδοφορίας με αντίστοιχη πελατεία από το εξωτερικό. Οπως δήλωσε γνωστός εκπρόσωπος ιδιωτικού μεγαθηρίου της ΙΥΑ, είναι ανάγκη να υπάρξουν ρυθμίσεις στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, βλέποντας την ευκαιρία να επεκταθεί ο αναπαραγωγικός ιατρικός τουρισμός της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες. Εξάλλου, το νομοσχέδιο της ΝΔ, που υπερασπίζεται τόσο σθεναρά ο ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει αυτόν τον δρόμο.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ το πήγε και ένα βήμα παραπέρα, αντικαθιστώντας στην πρότασή του τον όρο «παρένθετη μητρότητα» με το «πρόσωπο που κυοφορεί», αντιμετωπίζοντας τη γυναίκα ως «αντικείμενο». Αλλά και ως κυβερνώντες διατήρησαν νόμους των προηγούμενων για την εμπορευματοποίηση της ΙΥΑ και την κατάργηση των όποιων ασφαλιστικών δικλίδων στη διαδικασία της παρενθετότητας, που το ΚΚΕ καταψήφισε και για τα ετερόφυλα ζευγάρια.

* * *

Η «Αυγή» εγκαλεί επίσης το ΚΚΕ που επικαλείται«την παράκαμψη του κοινωνικού δικαιώματος του παιδιού στη σχέση μητρότητας – πατρότητας ως μια βιοκοινωνική σχέση» και χαρακτηρίζει αυτό το δικαίωμα «υποτιθέμενο». Κάτι ξέρει κι εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ως κυβέρνηση και ως αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση της ΝΔ έχουν τσακίσει τα κοινωνικά δικαιώματα των παιδιών και των εργαζόμενων γονιών, τις ανάγκες στην κοινωνική προστασία και στήριξη της οικογένειας.

Αραγε, θεωρούν «υποτιθέμενο» και το δικαίωμα στη ζωή των παιδιών του λαού της Παλαιστίνης που σφάζονται καθημερινά από το κράτος του Ισραήλ, αφού ο …«δικαιωματισμός» τους φτάνει μέχρι την αναγνώριση του «δικαιώματος» του κράτους – δολοφόνου στην «αυτοάμυνα»; Αμφισβητούν το δικαίωμα του παιδιού, την κοινωνική του ανάγκη να έχει δεσμούς με την μητέρα, τον πατέρα; Αμφισβητούν την αντικειμενική βάση της γονικής σχέσης, που έχει κοινωνικό χαρακτήρα, περιλαμβάνοντας τη βιολογική υπόστασή της;

Ρητορικά τα ερωτήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει τα ρέστα του ώστε να παρουσιάζεται ως «θεματοφύλακας των δικαιωμάτων» η κυβέρνηση της ΝΔ και «προοδευτική» η πολιτική της, ενώ τσακίζει τον λαό και τη νεολαία, τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Από την στήλη “Αποκαλυπτικά” του σημερινού Ριζοσπάστη

 

*Εικόνα: Παλαιότερο (πλην όμως επίκαιρο και διαχρονικό…) σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: