«Κερνάνε τον λαό χασίσι, όνειρα, ψέματα και μίση»…

Άλλη μια επιβεβαίωση της σαπίλας που εξαπλώνεται σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής στον καπιταλισμό, σε βάρος του λαού και της νεολαίας, είναι να θεωρείται «προοδευτικό μέτρο» η νομιμοποίηση της καλλιέργειας και της χρήσης κάνναβης για «ψυχαγωγικούς» σκοπούς…

Σαπίλα…

Άλλη μια επιβεβαίωση της σαπίλας που εξαπλώνεται σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής στον καπιταλισμό, σε βάρος του λαού και της νεολαίας, είναι να θεωρείται «προοδευτικό μέτρο» η νομιμοποίηση της καλλιέργειας και της χρήσης κάνναβης για «ψυχαγωγικούς» σκοπούς. Μετά την Ολλανδία, τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο, που διαθέτουν τέτοιους νόμους, ήρθε η σειρά της Γερμανίας να νομοθετήσει την ελεύθερη κατοχή και χρήση κάνναβης, αλλά και την καλλιέργεια με σκοπό την πώληση, προσφέροντας έναν πρώτης τάξης φερετζέ για όσους και σήμερα βγάζουν κέρδη από την μπίζνα των ναρκωτικών. Στο μέτρο αυτό συμφωνούν όλα τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον σοσιαλδημοκράτη Σολτς, παρά τις προειδοποιήσεις επιστημόνων της Υγείας ότι η κάνναβη είναι επικίνδυνη και ιδιαίτερα επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό, ειδικά για τον εγκέφαλο.

… παντού

Για να θολώσει μάλιστα τα νερά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει …εκστρατεία ενημέρωσης για τους κινδύνους της κάνναβης, την ώρα που επιτρέπει την καλλιέργεια, τη χρήση και την εμπορία της! Στα «επιχειρήματα» της νομιμοποίησης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η πάταξη του παράνομου εμπορίου, η πιο ασφαλής χρήση και τελικά ο περιορισμός της, ενώ η πείρα απ’ όπου εφαρμόστηκαν ανάλογα μέτρα δείχνει ότι οδηγούν στα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Παραφράζοντας τον Βάρναλη, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του «κερνάνε τον λαό χασίσι, όνειρα, ψέματα και μίση», εν μέσω πολεμικής προπαρασκευής και με τη νέα οικονομική κρίση προ των πυλών της γερμανικής (και ευρωπαϊκής) οικονομίας.

 

Από τη στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: