Κάποιοι ενοχλούνται από την αλληλεγγύη: «Εξαφάνισαν» την παλαιστινιακή σημαία από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραχών

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: Η ανάρτηση της Σημαίας της Παλαιστίνης ήταν μια καθαρά συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα θύματα, πόσο μάλλον που ήταν συνομήλικα με τα δικά μας παιδιά. 

Κάποιοι όπως φαίνεται ενοχλήθηκαν από την ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας στα κάγκελα του Δημοτικού Σχολείου Ραχών  (Αγίου Πολυκάρπου), στην Ικαρία και προχώρησαν στην «εξαφάνισή» της. Όπως τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου η  ανάρτηση της σημαίας «ήταν μια καθαρά συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα θύματα, πόσο μάλλον που ήταν συνομήλικα με τα δικά μας παιδιά». Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του επισημαίνει επίσης την ενέργεια τοπικού μέσου ενημέρωσης να κατεβάσει από την ιστοσελίδα του τη δήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης του Σχολείου προς τα παιδιά θύματα της αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραχών  (Αγίου Πολυκάρπου) σχετικά με την ανάρτηση της Σημαίας στα κάγκελα του ως άνω περιγραφόμενου δημόσιου κτιρίου εκφράζει την απογοήτευση του προς εξωσχολικό πρόσωπο το οποίο παρεναίβει στο χώρο, και απέσπασε τη Σημαία της Παλαιστίνης.

Δηλώνουμε ξανά ότι η ανάρτηση της Σημαίας της Παλαιστίνης ήταν μια καθαρά συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα θύματα, πόσο μάλλον που ήταν συνομήλικα με τα δικά μας παιδιά. 

Αυτή μας η δήλωση μας κρατάει σε απόσταση από κάθε είδους πολιτικό παιχνίδι, ανάλογα θα πράτταμε για κάθε παιδί που βάλλεται ανυπεράσπιστο πέρα από πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Ακόμη εκφράζουμε τη λύπη μας και την απογοήτευση μας προς τοπικό μέσο ενημέρωσης που στις 24/5/2021 κατέβασε από τη σελίδα του τη δήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης του Σχολείου μας πρός τα θύματα.

Παραθέτουμε ενδεικτικά ως τροφή για σκέψη και ως απάντηση στο προανεφερθέν τοπικό μέσο ενημέρωσης το πρωτοσέλιδο της Χααρέτζ (Η Haaretz είναι μια ισραηλινή εφημερίδα. Ιδρύθηκε το 1918, καθιστώντας την την πιο μακροχρόνια εφημερίδα που εκδίδεται σήμερα στο Ισραήλ και τώρα δημοσιεύεται τόσο στα εβραϊκά όσο και στα αγγλικά σε μορφή Βερολίνου. Η αγγλική έκδοση δημοσιεύεται και πωλείται μαζί με τους International New York Times.)

 Αναγνώστες της και τα παιδιά αυτών σήμερα πολεμούν…

Τα 67 νεκρά παιδιά της πρόσφατης αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή παρουσιάζει σήμερα στο μνημειώδες πρωτοσέλιδό της η Χααρέτζ.)

Προσυπογράφουν  οι κάτωθι Σύλλογοι:

Δ.Σ Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολέιου Ραχών

Δ.Σ Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου

Δ.Σ Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου

Σύλλογος γονέων κηδεμόνων φίλων ΑΜΕΑ και αναπήρων Ικαρίας η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: