Κάντανος – Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για την ακύρωση του κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ

Η λαϊκή συνέλευση αποφάσισε να συνεχίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα μέχρι την οριστική και πλήρη δικαίωση του, που θα είναι η  αμετάκλητη ακύρωση – και όχι αναστολή- της κατάπτυστης απόφασης κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Καντάνου.

Δελτίο τύπου της συντονιστικής επιτροπής αγώνα για τη αποτροπή κλεισίματος των ΕΛ.ΤΑ. Καντάνου

Το Σάββατο 21-10-2023 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Καντάνου,  με μεγάλη συμμετοχή πολιτών από όλο το δήμο Καντάνου – Σελίνου, λαϊκή συνέλευση, με θέμα την συνέχιση  και κλιμάκωση του αγώνα για την ακύρωση του κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Καντάνου.

Το προαποφασισμένο κλείσιμο και η μεταφορά του στην Παλαιόχωρα δεν  έχει ολοκληρωθεί  έπειτα από τη δυναμική παρέμβαση των κατοίκων  της Καντάνου και των γύρω χωριών το πρωί της Παρασκευής.

Έπειτα από διεξοδική  συζήτηση συμφωνήσαμε ότι τα «ΘΑ» των πολιτικών  δεν μας πείθου ούτε  μας αποπροσανατολίζουν.  Τα παραδείγματα είναι πολλά. 

Θυμόμαστε πολύ καλά  για το πως το προεδρικό διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Χρήστου Σαρτζετάκη, που είχε ανακηρύξει τιμητικά την μαρτυρική κοινότητα της Καντάνου σε Δήμο, ρίχτηκε στα σκουπίδια.

Θυμόμαστε τια διαβεβαιώσεις των Βουλευτών για  εξεύρεση λύσης στον αγώνα των κατοίκων του Αποπηγαδιού κατέληξαν σε φιάσκο που επέτρεψε την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.  

Θυμόμαστε πολύ καλά τις υποσχέσεις των Βουλευτών που εγγυούνταν πως δεν διαλύσουν οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες της Καντάνου και αυτές έκλεισαν η μη μια μετά την άλλη: Για να αρχίσουμε από τα παλιά: Αγρονομείο, Ειρηνοδικείο, Γεωπονική υπηρεσία, Κτηνιατρείο, γραφείο ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική), το Υποθηκοφυλακείο, και τώρα το Ταχυδρομείο; και γνωρίζουμε τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης για το κέντρο Υγείας Καντάνου.

Και βεβαίως είναι ακόμη νωπές οι υποσχέσεις του υπουργού που ήρθε στην Κάντανο ως πυροσβέστης και μας διαβεβαίωσε ότι δεν υποβαθμιστεί το Δημοτικό της Σχολείο και την επόμενη χρόνια υποβαθμίστηκε, ενώ “ακούγεται” ότι θα υποβαθμιστεί περαιτέρω. 

Ήδη έχουν μαζέψει τη μισή Ελλάδα στην Αθήνα, γιατί πρέπει να πάμε και οι υπόλοιποι; Στην απογραφή του 1941 η τότε κοινότητα Καντάνου είχε 1310 κατοίκους και το Σέλινο11541, ενώ στην απογραφή του 2011 η Κάντανος 599 και το Σέλινο 5431 κατοίκους.

Η λαϊκή συνέλευση αποφάσισε να συνεχίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα μέχρι την οριστική και πλήρη δικαίωση του, που θα είναι η  αμετάκλητη ακύρωση – και όχι αναστολή- της κατάπτυστης απόφασης κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Καντάνου. Μιας απόφασης που αγνοεί τις  πραγματικές ανάγκες των Σελινιωτών, ζημιώνει οικονομικά την επιχείρηση των ΕΛΤΑ, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημόσιου και βεβηλώνει την μαρτυρική Κάντανο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: