Κ. Πελετίδης: «Δεν θα διαπραγματευτούμε οποιαδήποτε λύση που βλάπτει την πόλη μας και τους κατοίκους της» (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πορεία αγώνα Πάτρα – Ρίο για την υπογειοποίηση του τρένου που πέρασε από τον Καστελλόκαμπο και πλησιάζει στο Ρίο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πορεία αγώνα Πάτρα – Ρίο για την υπογειοποίηση του τρένου που πέρασε από τον Καστελλόκαμπο και πλησιάζει στο Ρίο.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε σύντομο χαιρετισμό του, στην συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη πορεία Αγώνα με αίτημα την υπογειοποίηση του τρένου, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Φίλες και φίλοι,

Για μια ακόμη φορά ο πατραϊκός λαός βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα.

Διεκδικούμε το δίκιο μας. Να υπάρχει ζωή στην πόλη μας.

Σήμερα παλεύουμε για την υπογειοποίηση του τρένου, την λειτουργία του προαστιακού, την δημιουργία του γραμμικού πάρκου στην επιφάνεια της σημερινής γραμμής, Αύριο, όπως και χθες, για να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Να γίνει το μεγάλο Ανατολικό Πάρκο στο Ριγανόκαμπο.

Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός που φέρνει αποτελέσματα. Τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας, τα αυτονόητα δηλαδή. Διότι ό,τι χάνει ο πατραϊκός λαός το κερδίζουν αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Δεν θα μπούμε σε διάλογο με την κυβέρνηση.

Δεν θα διαπραγματευτούμε οποιαδήποτε λύση που βλάπτει την πόλη μας και τους κατοίκους της.

Δεν θα αποδεχτούμε για τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που επιδιώκουν να φτάσει πάση θυσία, επιφανειακά το τρένο στο λιμάνι. Να διχοτομηθεί η πόλη, να υψωθούν τείχη και να υποβαθμιστεί η ζωή μας.

Ο Πατραϊκός λαός, θα συνεχίσει ενωμένος τον αγώνα του, για να μείνουν και αυτοί οι σχεδιασμοί στα χαρτιά.

Το διαχρονικό αίτημα για σύγχρονο τρένο με υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής -που θα επηρεάσει την Πάτρα για εκατονταετίες- την λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου, πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομου, είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο, είναι προς το συμφέρον του Πατραϊκού λαού σήμερα, αλλά και των γενιών που έρχονται».

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: