Ιατρεία – Γραφεία Κηδειών – Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού

“Δεν είμαστε αναλώσιμοι αριθμοί για τα νεκροταφεία τους”.

Το αυτονόητο δικαίωμά τους στην υγεία, τη σωστή περίθαλψη και την αξιοπρέπεια διεκδικούν για μια ακόμη οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού. Απαιτούν ανθρώπινη συμπεριφορά από το ιατρικό προσωπικό, στελέχωση των επαρχιακών φυλακών για να μη γίνονται οι φύλακες γιατροί, εφοδιασμό των ιατρείων με τον απαραίτητο εξοπλισμό, παύση των συχνά μοιραίων καθυστερήσεων της μεταφοράς κρατουμένων στα νοσοκομεία, ενώ προβαίνουν και σε συγκεκριμένη καταγγελία κατά της οδοντιάτρου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, ζητώντας την απομάκρυνσή της.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΏΝ- ΙΑΤΡΕΙΑ -ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΗΔΕΙΩΝ

Στη φυλακή, οι κρατούμενοι δεν αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι αλλα ως αριθμοί.Η ζωή εδώ μέσα είναι τόσο φθηνή, όσο το χαρτί αναφοράς που συντάσσουν οι γιατροί για τους δεκάδες θανάτους συγκρατουμενων μας, γράφοντας το συνηθισμένο “θάνατος από παθολογικά αίτια”. Εμείς οι κρατούμενοι εκτίουμε τριπλή ποινή. Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τις βαριές καταδίκες των δικαστών που μας δικάζουν χωρίς στοιχεία, ούτε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υπερπληθυσμού, αλλά και την δολοφονική αδιαφορία της πλειοψηφίας των ιατρών της φυλακής. Στη φυλακή ό,τι και να έχεις, η μόνιμη απάντηση των γιατρών είναι “πάρε ένα ντεπόν” ή “έλα σε μια εβδομάδα γιατί τώρα φεύγω”. Παγερά κυνικοί και πολλές φορές ειρωνικοί , μοιάζουν με νεκροθάφτες και όχι με γιατρούς Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από το θάνατο- δολοφονία του νεαρού συγκρατουμενού μας Μαλτέζου , από απόστημα στο δόντι στις φυλακές Λάρισας Αντίθετα εδω και χρόνια είναι γνωστή για τις σαδιστικές της διαθέσεις η οδοντίατρος των γυναικείων φυλακών, η οποία απολαμβάνει να βασανίζει τις κρατούμενες, βγάζοντας τα κόμπλεξ εξουσίας της πανω τους.

Επίσης είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις που η δολοφονική αδιαφορία των γιατρών στις φυλακές, μετέτρεψε την ποινή των κρατουμένων σε θανατική καταδίκη. Στις φυλακές Κορυδαλλού με 1700 κρατούμενους, η πλειοψηφία των γιατρών μας αντιμετωπίζει ως ανθρώπους Β κατηγορίας με συχνά προκλητική συμπεριφορά, στερώντας μας το αυτονόητο δικαίωμα στην υγεία. Το ότι είμαστε κρατούμενοι δε σημαίνει ότι είμαστε αναλώσιμοι αριθμοί για τα νεκροταφεία τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 1. Να αλλάξει η συμπεριφορά των γιατρών και να σέβονται την υγεία, την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των κρατουμένων

2. Να στελεχωθούν όλες οι επαρχιακές φυλακές με ιατρικό προσωπικό και να μην εκτελούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι χρέη γιατρών

3. Να εφοδιαστούν τα ιατρεία των φυλακών με ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα

4. Να σταματήσει το βασανιστήριο της σκόπιμης καθυστέρησης μεταγωγών κρατουμένων σε εξωτερικά νοσοκομεία (υπάρχουν περιπτώσεις με έκτακτα ιατρικά περιστατικά που οι κρατούμενοι περίμεναν ακομα και 10 ώρες για να μεταχθουν)

5. Να απομακρυνθεί η οδοντίατρος απο τις γυναικείες φυλακές

Περιμένουμε ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ των αιτημάτων μας, για να σταματήσει η θανατική καταδίκη των κρατουμένων που ισχύει ως σήμερα.

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: