Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: Απαράδεκτη η καταδίκη Λαφαζάνη και άλλων τριών για τις κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις τράπεζες και τα “κοράκια” θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει»

Την καταδίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τριών ακόμα ατόμων, σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τη δράση τους κατά των πλειστηριασμών.

Η απαράδεκτη απόφαση ήρθε μετά από 6 χρόνια συνεχών αναβολών. Εκτός του Π. Λαφαζάνη, καταδικάστηκαν ακόμα ο Ηλίας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος και ο Αντώνης Μαυρομμάτης.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που καταδικάζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον Αντώνη Μαυρομμάτη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2018 είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και στόχο έχει τον εκφοβισμό σε μια περίοδο που προχωράει νέος γύρος πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις, η αντίσταση, η αλληλεγγύη.

Αποδεικνύεται εν προκειμένω «η συνέχεια του κράτους», αφού η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για να μπορούν τα «κοράκια» ανενόχλητα να βγάζουν στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις τράπεζες και τα “κοράκια” θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: