Για τον 28χρονο «ντελιβερά», που σκοτώθηκε στην άσφαλτο για το μεροκάματο και του αφεντικού τον παρά

Ένας ακόμα «ντελιβεράς» βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο την ώρα της δουλειάς, μεγαλώνοντας τη λίστα των διανομέων-κούριερ που έχασαν τη ζωή τους, εργαζόμενοι σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, σ’ έναν κλάδο όπου αυξάνεται η εντατικοποίηση που επιβάλουν οι εργοδότες. Νεκρός αυτή τη φορά ένας 28χρονος διανομέας σε αλυσίδα καφέ της Λάρισας.

Ένας ακόμα «ντελιβεράς» βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο την ώρα της δουλειάς, μεγαλώνοντας τη λίστα των διανομέων-κούριερ που έχασαν τη ζωή τους, εργαζόμενοι σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, σ’ έναν κλάδο όπου αυξάνεται η εντατικοποίηση που επιβάλουν οι εργοδότες.

Νεκρός αυτή τη φορά ένας 28χρονος διανομέας σε αλυσίδα καφέ της Λάρισας.

Οι εργαζόμενοι στις διανομές-κούριερ αναγκάζονται, κάτω απ’ το βάρος της ανάγκης και με το φόβο της απόλυσης, να δουλεύουν σε απαράδεκτες συνθήκες, κακοπληρωμένοι και –πολλοί- ανασφάλιστοι, παίζοντας τη σωματική τους ακεραιότητα και τη ζωή τους κυριολεκτικά κορώνα – γράμματα, στο κυνήγι της επιβίωσης κι έχοντας ταυτόχρονα ν’  αντιμετωπίσουν την ασυδοσία και την αυθαιρεσία των εργοδοτών.

Ο τραγικός θάνατος του 28χρονου διανομέα, έρχεται λίγες μέρες μετά τη μαζική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, να αναδείξει για μια ακόμα φορά την ανάγκη οι εργαζόμενοι στις διανομές και σε όλους τους  κλάδους να μην αποδέχονται να δουλεύουν με κίνδυνο της υγείας τους και της ζωής τους· την ανάγκη της συσπείρωσης στα σωματεία τους και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

Η ζωή του εργαζόμενου είναι πολύτιμη  για να θυσιάζεται για τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: