Είναι προκλητικό και απαράδεκτο! – Βροχή απολύσεων γονιών ΑμεΑ

Καταγγελία της ΣΕΑΑΝ: Απολύουν εργαζόμενο-συνδικαλιστή του γονεϊκού κινήματος και μέλος του Σωματείου Μισθωτών – Τεχνικών, πατέρα ανάπηρου παιδιού μετά από 12 χρόνια συνεχούς εργασίας.

Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ (το ΔΣ του Ενιαίου) για τις συνεχόμενες προκλητικές απολύσεις.

«Βροχή απολύσεων γονιών και ΑμεΑ.
Είναι προκλητικό, είναι απαράδεκτο!!

Απολύουν εργαζόμενο-συνδικαλιστή του γονεϊκού κινήματος και μέλος του Σωματείου Μισθωτών – Τεχνικών, πατέρα ανάπηρου παιδιού μετά από 12 χρόνια συνεχούς εργασίας.

Μετά την “Firstdata”, Τimelo” και τράπεζες και εταιρείες, σήμερα στις 2 Ιουνίου η εκπρόσωπος της εταιρείας Ι. Δροσερός και ΣΙΑ ΟΕ Σοφία Δροσερού ανακοίνωσε την απόλυση του εργαζόμενου πατέρα παιδιού με αναπηρία και προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων Καμαρινό Γιάννη με την αιτιολογία οικονομικές δυσκολίες της εταιρείας»!!! Όλως τυχαίως σε όλες τις περιπτώσεις οι απολυμένοι είναι εργαζόμενοι με πολυετή εργασία, με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα».

Ο εργαζόμενος το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε αναστολή (από τις 19 Δεκέμβρη), ενώ η εταιρεία λειτουργούσε κανονικά. Λίγες μέρες μετά τη λήξη της αναστολής, η εκπρόσωπος της εταιρείας κάλεσε και ενημέρωσε τον εργαζόμενο για την απόλυσή του.

Είναι γελασμένοι, η κυβέρνηση και εργοδότες ότι θα πάμε σαν πρόβατα επί σφαγή. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν οι εργοδότες ξεσαλώνουν έτσι πριν το νόμο για την κατάργηση του 8ωρου και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, θα οργιάσουν μετά.
Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο ανυπεράσπιστο σε αυτή την κατάσταση.
Το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, το Σωματείο του συναδέλφου θα δώσουμε την απάντησή μας όπως εμείς ξέρουμε.

 

Ενάντια στο νόμο-έκτρωμα, σφαγείο του 8ωρου και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη στήριξη των απολυμένων συναδέλφων. Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 10 του Ιούνη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Υγ: Έπειτα από έκτακτη κοινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ενιαίου και της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ, αποφασίστηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 του Ιούνη στις 5.30 μμ, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Για να παρθεί πίσω η απόλυση του Προέδρου του Ενιαίου και των άλλων αναπήρων και χρονίως πασχόντων αλλά και γονέων ΑμεΑ που απολύθηκαν αυτό το διάστημα.

Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις!
Να μην τολμήσουν να καταθέσουν ΠΟΤΕ το νομοσχέδιο καρμανιόλα για την κατάργηση του 8ωρου!!

ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ Η ΝΙΚΗ!!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: