Έφτασε σήμερα στην Αθήνα η Αλέιδα Γκεβάρα (ΦΩΤΟ) – Ξεκινούν στο Studio οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Τσε

Έφτασε σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Αθήνας η Aleida Guevara- March, επίσημη προσκεκλημένη του STUDIO art cinema για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης καθώς συμπληρώνονται 55 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα.

Έφτασε σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Αθήνας η Aleida Guevara- March, επίσημη προσκεκλημένη του STUDIO art cinema για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης καθώς συμπληρώνονται 55 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα. Εκεί την υποδέχτηκαν ο πρέσβης της Κούβας Aramis Fuente Hernandez και ο διοργανωτής του αφιερώματος και καλλιτεχνικός διευθυντής της New Star, Βελισσάριος Κοσσυβάκης.

Από αριστερά ο Πρέσβης της Κούβας, Aramis Fuente Hernández και δεξιά ο καλλιτεχνικός διευθυντής της New Star και διοργανωτής του αφιερώματος, Βελισσάριος Κοσσυβάκης, υποδέχτηκαν την Αλέιδα Γκεβάρα

Με την άφιξη της κόρης του Τσε, ξεκινούν και οι εκδηλώσεις του αφιερώματος που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν την προβολή 55 ταινιών από όλο τον κόσμο για τον Κομαντάντε Τσε Γκεβάρα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στις 12:00

Συνέντευξη Τύπου

Θα μιλήσει η  Dr. Aleida Guevara March και θα παρευρεθεί ο Πρέσβης της Κούβας, Aramis Fuente Hernández στην αίθουσα του τρίτου ορόφου «Γεώργιος Αναστασόπουλος» στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ

Συντονίστρια της Συνέντευξης Τύπου θα είναι η Λιάνα Κανέλλη

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στις 13:00

Οι φίλοι του “Kόκκινου Αερόστατου” και οι Οργανώσεις μαθητών Γυμνασίων της ΚΝΕ απ’ όλη την Αττική θα συναντηθούν με την κόρη του Τσε, Aleida Guevara March στο STUDIO.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στις 20:00

Χαιρετισμός του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, Aramis Fuente Hernández

Ομιλίες

Dr. Aleida Guevara March, κόρη του Τσε και καλεσμένη της New Star

 «ΤΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ» Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος και πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και Μέλος της Γραμματείας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.)

Μπάμπης Ζαφειράτος, ποιητής, μεταφραστής θα μιλήσει για τον ποιητή Che Guevara και θα απαγγείλει ποιήματά του και ποιήματα που γράφτηκαν γι’αυτόν.

«Ο ΤΣΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ» Για το ταινιόραμα – μαραθώνιο των 55 ταινιών από όλο τον κόσμο που θα προβληθούν στο STUDIO για τον Τσε θα μιλήσει ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της New Star

Χαιρετισμοί

Νίκος Καρανδρέας, Πρόεδρος Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης

Γιώργος Μαυρίκος, Επίτιμος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Δέσποινα Μάρκου, Πρόεδρος Ε.Ε.Δ.Δ.Α., Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης

Νίκος Μόττας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, συγγραφέας

Η Ζωή Τηγανούρια στο ακορντεόν και ο Νίκος Θεοδωράκης στην κιθάρα και τραγούδι, θα ερμηνεύσουν το Hasta La Victoria Siempre.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στις 10:00 

Ξενάγηση – Επίσκεψη

Ακρόπολη-Μουσείο Ακρόπολης-Πλάκα-Θησείο-Μοναστηράκι

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00 

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Τιμητική Βράβευση της Dr. Aleida Guevara March από τον Πρόεδρο του Συλλόγου

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στις 17:00

Ομιλία της Dr. Aleida Guevara March και Συζήτηση με τους φοιτητές, παρουσία του Πρέσβη της Κούβας στο  Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην έδρα του στην Κόρινθο (Αίθουσα 1, Πρώτος όροφος).

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00

Ομιλία της Dr. Aleida Guevara March και Συζήτηση με φοιτητές, παρουσία του Πρέσβη της Κούβας, στο Αμφιθέατρο 108 ( Γυάλινο Κτίριο) του Παντείου Πανεπιστημίου.

Από την Πέμπτη 06/10 ξεκινάει και το ταινιόραμα – μαραθώνιος των 55 ταινιών από όλο τον κόσμο για τον Τσε στο STUDIO.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: