“Δουλειά για όλους” – Το μήνυμα της φετινής αφίσας στο Καρναβάλι της Πάτρας

Όπως τονίζει ο δημιουργός της αφίσας, η φιγούρα της χαρακτηρίζει τον απλό πολίτη που βγάζει το καπέλο στην κρίση και ζητά δικαίωμα στην εργασία με το αίτημα «Δουλειά για Όλους».

Το φετινό Πατρινό Καρναβάλι ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες του και να τους δώσει ένα διαφορετικό μήνυμα, ενάντια στην ανεργία.”Δουλειά για όλους” είναι το σύνθημα που δεσπόζει στη φετινή αφίσα και το σχέδιο ενός 19χρονου σπουδαστή ΙΕΚ, που επιλέχθηκε ανάμεσα σε 22 δημιουργικές προτάσεις. Μια πρόταση που έρχεται να πιάσει το νήμα από τις πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή τους τελευταίους μήνες, ενάντια στο καίριο πρόβλημα της ανεργίας.

Το Γραφείο Τύπου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης που διοργανώνει το Καρναβάλι εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δίνει σχετικά περισσότερες πληροφορίες.

Η φετινή αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού αποτελεί ιδέα, σχεδιασμό και γραφιστική δημιουργία του 19χρονου Βλαδίμηρου Ψωμαδόπουλου.

Η πρότασή του προκρίθηκε ανάμεσα σε 22 δημιουργικές προτάσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας».

Όπως τονίζει ο δημιουργός της αφίσας, η φιγούρα της χαρακτηρίζει τον απλό πολίτη που βγάζει το καπέλο στην κρίση και ζητά δικαίωμα στην εργασία με το αίτημα «Δουλειά για Όλους».

Ο Βλαδίμηρος Ψωμαδόπουλος, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, σπουδάζει στο Δημόσιο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης στη γραφιστική και ψάχνοντας στους διάφορους διαγωνισμούς που προκηρύχτηκαν εντόπισε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης για νέους καλλιτέχνες και συμμετείχε.

Η κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 μαζί με τις υπόλοιπες προτάσεις αφισών που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό, θα εκτεθούν στα πλαίσια της έκθεσης των στολών πληρωμάτων στην Αγορά Αργύρη.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» συγχαίρει τον νικητή του διαγωνισμού και ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις που κατέθεσαν.

Κάποια ρεπορτάζ πρόλαβαν ήδη να ανακαλύψουν “σάλο” στην υποδοχή της αφίσας, αναφέροντας κάποια αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο, που δεν ανέχονται το πολιτικό μήνυμα της αφίσας, θεωρώντας πως δε συνάδει με το ύφος και το σκοπό του Καρναβαλιού. Το Καρναβάλι είναι όμως γνήσια λαϊκή οργή κι όχι εκτόνωση.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού για το Καρναβάλι, Νίκος Χρυσοβιτσάνος, σημείωσε πως το Καρναβάλι είναι πρωτίστως σάτιρα, θύμισε παλιότερες αντίστοιχες αφίσες με μηνύματα κατά της εισόδου της χώρας στην ΕΟΚ και κατέληξε λέγοντας:  «Το Πατρινό Καρναβάλι και τότε και τώρα στέλνει σατιρικά μηνύματα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: