Διώξεις χωρίς σταματημό: Ξανά στο στόχαστρο της Κτηματικής ο Δήμος Πατρέων για εργασίες αποκατάστασης στο δρόμο της πλαζ!

Πιο ανθεκτικός και από τον κορονοϊό αποδεικνύεται ο «ιός της Κτηματικής» που συχνά πυκνά προσβάλλει τον δήμο Πατρέων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κτηματική κάνει φανερό πια πόλεμο νεύρων στη δημοτική αρχή με αλλεπάλληλες διώξεις και πρόστιμα.

Πιο ανθεκτικός και από τον κορονοϊό αποδεικνύεται ο «ιός της Κτηματικής» που συχνά πυκνά προσβάλλει το δήμο Πατρέων.

Μετά τη δικαστική περιπέτεια πριν ένα μήνα για το πάρκο στον Κόκκινο Μύλο, τούτη τη φορά, η Κτηματική βγάζει στη σέντρα το δήμο για το δρόμο που οδηγεί στην Πλαζ.

Συγκεκριμένα, το Λιμεναρχείο ειδοποίησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρ. Κορδά, ότι εκκρεμεί προς έγκριση στο Υπουργείο, χρηματικό πρόστιμο κατά του δήμου που υπερβαίνει τα 47.000 ευρώ και το οποίο έχει εισηγηθεί η Κτηματική.

Ο δρόμος αυτός (βρίσκεται έμπροσθεν του πρώην Κολυμβητηρίου της Αγυιάς) είχε καταστραφεί λόγω κακοκαιρίας. Το χειμέριο κύμα «έφαγε» το οδόστρωμα και η κυκλοφορία οχημάτων προς την Πλαζ γινόταν με δυσκολία. Σημειωτέον ότι, το σημείο συγκεντρώνει πληθώρα λουόμενων ακόμα και τους χειμερινούς μήνες!

Έτσι, αρχές Μαΐου του 2018 συνεργεία του δήμου προέβησαν σε εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος και της παραλίας καθώς μπαίναμε στη θερινή περίοδο και ξεκινούσαν τα μπάνια. Πολλοί δημότες τότε ζητούσαν την παρέμβαση του δήμου γιατί, όπως όλοι γνωρίζουν στην Πάτρα, στην περιοχή της Πλαζ πηγαίνουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες Πατρινοί, ενώ λειτουργεί και αστική συγκοινωνία με πυκνά δρομολόγια για εξυπηρέτηση των λουόμενων.

Επίσης, στην Πλαζ και συγκεκριμένα στις πρώην εγκαταστάσεις του ΕΟΤ, ο δήμος λειτουργεί τις παιδικές κατασκηνώσεις και όλο το χρόνο το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων γι αυτό και η αποκατάσταση του οδοστρώματος ήταν απαραίτητη για τη μεταφορά των παιδιών με τα πούλμαν του δήμου.

Ωστόσο, μετά από – σχεδόν – δύο χρόνια η Κτηματική κινήθηκε εναντίον του δήμου για την παρέμβαση που έκανε στο δρόμο της Πλαζ επειδή θεωρεί πως εκεί είναι παραλία και αιγιαλός.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κτηματική κάνει φανερό πια πόλεμο νεύρων στη δημοτική αρχή με αλλεπάλληλες διώξεις και πρόστιμα.

Ενώ αναμένεται η δικαστική απόφαση για το πάρκο στον Κόκκινο Μύλο, αν δηλαδή ο δήμος υποχρεωθεί να ξηλώσει το πάρκο, όπως απαιτεί η Κτηματική ή να δικαιωθεί και να μείνει ως έχει, η Κτηματική ανοίγει νέο μέτωπο με το δήμο, αυτή τη φορά για το δρόμο της Πλαζ.

Στη δημοτική αρχή αναμένουν την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και, σε περίπτωση που επικυρωθεί από τον υπουργό το πρόστιμο, ή ακόμα και μικρότερο από αυτό που εισηγείται η Κτηματική, θα υπάρξει δυναμική αντίδραση.

Η Πάτρα έχει 42 χλμ ακτογραμμή και σε όλο το μήκος της διαδρομής υπάρχει εδώ και δεκαετίες παραλιακός δρόμος, ο οποίος σε πολλά σημεία έχει καταστραφεί από το χειμέριο κύμα, αλλά η Κτηματική όχι μόνο δεν παρεμβαίνει, όπως οφείλει, αλλά απαγορεύει και στο δήμο να προβεί σε οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης κάνοντας έτσι δύσκολη τη ζωή των κατοίκων διαφόρων περιοχών, ενώ εξαιτίας αυτής της προκλητικής αδιαφορίας χάνονται και περιουσίες από την ανεξέλεγκτη διάβρωση των ακτών.

Πηγή: Ρεπόρτερ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: