Δημοτική Αρχή Πάτρας: Μαζί παλεύουμε για Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα! – Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 26 Ιούλη

Μηνύματα μαζικής συμμετοχής μετά την ανακοίνωση από τη Δημοτική Αρχή της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και την πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου – Κ Πελετίδης: Ο αγώνας για την πλήρη χρηματοδότηση του Δήμου και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αφορά πρώτ’ απ’ όλα τον πατραϊκό λαό

Μετά την ανακοίνωση από τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας, της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και την πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 26 Ιούλη, 11:00 π.μ., φτάνουν από παντού μηνύματα μαζικής συμμετοχής από τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης.

Σωματεία εργαζομένων και άλλοι λαϊκοί φορείς καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή, ξεκίνησε περιοδείες και συγκεντρώσεις, καλώντας τους εργαζόμενους του Δήμου να δώσουν το παρόν στον αγώνα που αφορά στα δικαιώματά τους και το μέλλον τους.

Ο Δήμαρχος Πατρέων επισκέφτηκε την Παρασκευή 22 Ιούλη τους εργαζόμενους στο Τμήμα Αυτεπιστασίας και συζήτησε μαζί τους για τα αιτήματα της κινητοποίησης. Τόνισε ότι ο αγώνας για την πλήρη χρηματοδότηση του Δήμου και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αφορά πρώτ’ απ’ όλα τον πατραϊκό λαό, ο οποίος πληρώνει βαριά και άδικη φορολογία στο κράτος και καλείται να ξαναπληρώσει στο Δήμο για έργα και υπηρεσίες που έπρεπε να καλύπτονται με κρατική ευθύνη.

Ο Δήμαρχος, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι από τα 91 εκατομμύρια ευρώ που είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να αποδίδει ετησίως στο Δήμο Πατρέων, φτάνουν σ’ αυτόν μετά βίας 24 εκατομμύρια. Επιπλέον, αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, οι κυβερνήσεις διαχρονικά χρησιμοποιούν κυριολεκτικά τους άνεργους ως φθηνό και ευέλικτο προσωπικό, μέσω των οκτάμηνων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας επισημαίνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της:

Διεκδικούμε την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου μας, ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στη μισθοδοσία, στην ασφάλιση, στην παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, των 714 συμβασιούχων εργαζομένων που έχουν επανέλθει για εργασία στο Δήμο, μέσω δικαστικών αποφάσεων. Δε θα δεχτούμε να υπάρξει απλήρωτος εργαζόμενος στο Δήμο Πατρέων! Δε θα αποδεχτούμε να αποποιούνται το κράτος και η Κυβέρνηση τις ευθύνες τους και να τις μεταφέρουν στο Δήμο, στους συμπολίτες μας.

Διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς. Ο Δήμος χρειάζεται εκατοντάδες ακόμη μόνιμους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες του, για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζουν με μισή δουλειά, μισή ζωή, όμηροι των δικαστηρίων!

Μαζί θα παλέψουμε για Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα!

Όλοι την Τρίτη 26 Ιουλίου, στις 11:00 π.μ., στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και στην πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: