Δήμος Καισαριανής: «Η πόλη έχει φωνή» – Όλοι και όλες στη μεγάλη κινητοποίηση στις 30 Μάρτη για τα δικαιώματά μας!

Θετική ανταπόκριση έχει η πρωτοβουλία που παίρνει ο Δήμος Καισαριανής, προχωρώντας σε κινητοποίηση για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον δήμο το Σάββατο 30 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι και με σύνθημα «Η πόλη έχει φωνή».

Κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνεται στις 30 Μάρτη απευθύνει η Δημοτική Αρχή Καισαριανής με σύνθημα «Η πόλη έχει φωνή».

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στα συνεργεία και θα ακολουθήσει πορεία στην Εθνικής Αντιστάσεως, διεκδικώντας μέτρα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Η δημοτική αρχή της πόλης αρνείται να γίνει το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής και να βάλει περισσότερα χαράτσια στον λαό μας. Δίνει το χέρι στους κατοίκους της πόλης, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς και τους καλεί σε διεκδίκηση και αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση που παρακρατά από τους θεσμοθετημένους πόρους τα 3/4 της ετήσιας χρηματοδότησης του Δήμου Καισαριανής, όπως και όλων των δήμων, ενώ θεσπίζει επιπρόσθετα νέα άδικα «πράσινα χαράτσια». Μάλιστα, αντί να καλύψει τα κενά σε προσωπικό των δήμων, ψήφισε τον ν. Βορίδη που απαγορεύει στις δημοτικές αρχές να στηρίξουν τους συμβασιούχους εργαζόμενους που πάνε στα δικαστήρια και ζητούν δικαίως τη μονιμοποίησή τους.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης.

Ο δήμος διεκδικεί:

Να δοθούν, εδώ και τώρα, ολόκληρη η ετήσια χρηματοδότηση που αναλογεί στον Δήμο Καισαριανής. Κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων.

Διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών σε ΕΥΔΑΠ – ΔΕΗ, δωρεάν τιμολόγια για τις ενεργειακές ανάγκες των σχολείων.

Κατάργηση του νόμου Βορίδη. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στον δήμο μας σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας και με την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση.

Επαναλειτουργία ΚΥ Καισαριανής, σχεδιασμός για την ίδρυση κέντρου πρόληψης από τις εξαρτήσεις, μονάδα για τις κακοποιημένες γυναίκες. Πλήρης στελέχωση του Κέντρου Υγείας Παιδιού και της μονάδας συμβουλευτικής ΑμεΑ.

Έργα αντιπυρικής προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού και χρηματοδότηση μελετών για άμεση ένταξη του Βλητικού Σταθμού στο σχέδιο πόλης.

Ολοκληρωμένος αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας.

Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για να στεγαστούν κρίσιμες κοινωνικές δομές όπως η 2χρονη Προσχολική Αγωγή.

Νομοθετική πρωτοβουλία για την άμεση νομιμοποίηση – τακτοποίηση όλων των προσχολικών και σχολικών μονάδων.

Σύγχρονα συνδυασμένα δημόσια και δωρεάν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης. Επανασχεδιασμός της γραμμής του ΗΛΠΑΠ, επανεκκίνηση της τοπικής γραμμής 223. Προκύπτει η ανάγκη για υπογειοποίηση του δρόμου που θα διοχετεύει την κυκλοφορία από το κέντρο της Αθήνας προς την Αττική οδό και το παραλιακό μέτωπο.

Πλήρης αναβάθμιση του Πρότυπου Παιδικού Γυμναστηρίου ΝΗΑΡ ΗΣΤ.

Τώρα συνολική κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη με ευθύνη της Περιφέρειας για ολόκληρο τον δήμο.

 

Δηλώσεις στήριξης μπροστά στην κινητοποίηση του Σαββάτου με σύνθημα «Η πόλη έχει φωνή»

Θετική ανταπόκριση έχει η πρωτοβουλία που παίρνει ο Δήμος Καισαριανής, προχωρώντας σε κινητοποίηση για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον δήμο το Σάββατο 30 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι και με σύνθημα «Η πόλη έχει φωνή».

Ήδη τη στήριξή τους έχουν εκφράσει σωματεία της πόλης, ενώ σημαντική είναι και η πείρα από λαϊκούς αγώνες που μεταφέρουν με δηλώσεις τους ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής και ο Νικόδημος Κατσαρέλης, γιατρός και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής.

«Οι αγώνες είχαν και θα έχουν πάντα αποτελέσματα»

Ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής σε δήλωσή του μπροστά στην κινητοποίηση του Σαββάτου σημείωσε πως η Καισαριανή, ήδη από την ίδρυσή της, μπορεί να επικαλείται στους αγώνες που έχει δώσει και στις πάμπολλες επιτυχίες που είχαν.

Στάθηκε, συγκεκριμένα, στους αγώνες που έδωσε ο λαός της Καισαριανής για να μην δοθεί το Σκοπευτήριο, το θυσιαστήριο, όπως το αναφέρει χαρακτηριστικά, καθώς εκεί θυσιάστηκαν 200 κομμουνιστές, σε σκοπευτική εταιρεία που ήθελε να το ιδιωτικοποιήσει.

Τόνισε ότι οι Καισαριανιώτες με πρωτεργάτες δημάρχους, όπως ο κομμουνιστής Παναγιώτης Μακρής, έστησαν τεράστιους αγώνες, οι οποίοι οδήγησαν το 2015 το κράτος να αναγκαστεί να περάσει νόμο και να περάσει το Σκοπευτήριο στον δήμο.

Επισήμανε ότι το κράτος στήριζε τη σκοπευτική εταιρεία πίσω από τις πλάτες του λαού, ενώ ειδική αναφορά έκανε και σε εκείνες τις δυνάμεις που κινούμενες στη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων πρότειναν να χρηματοδοτήσουν την εταιρεία και έτσι, να απαλλαχθεί ο λαός της Καισαριανής από την παρουσία της.

«Αυτό δεν πέρασε και είδαμε το θυσιαστήριο να γίνεται κτήμα του καισαριανιώτικου λαού», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως με τέτοια επιτεύγματα «οι Καισαριανιώτες έχουν αποδείξει ότι είναι εντελώς λάθος ότι είναι αναποτελεσματικοί οι αγώνες», αλλά, αντίθετα, «οι αγώνες είχαν και θα έχουν πάντα αποτελέσματα, αρκεί ο λαός να αντιληφθεί τον αντίπαλό του και να παλέψει σύσσωμος απέναντί του».

«Με τους αγώνες πετύχαμε να δημιουργήσουμε δύο κοσμήματα για τον δήμο μας»

Από πλευράς του, ο Νικόδημος Κατσαρέλης, γιατρός και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής, υπογράμμισε τον διαχρονικά διεκδικητικό χαρακτήρα της Καισαριανής, αναδεικνύοντας τα παραδείγματα δύο κέντρων για κοινωφελή σκοπό, η δημιουργία των οποίων ήταν αποτέλεσμα συλλογικής πάλης.

Όπως είπε, το 1992 στην Καισαριανή δόθηκε πάλη για να διεκδικηθούν τα δύο κτίρια που ήταν στη σκοπευτική για τις δραστηριότητές της. Στο ένα κτίριο δημιουργήθηκε το Κέντρο Υγείας Παιδιού που σκοπός του ήταν η πρόληψη και η ψυχική, πνευματική και σωματική προαγωγή των παιδιών με τη βοήθεια αναπτυξιολόγων.

Το δεύτερο ήταν Κέντρο Συμβουλευτικής για ΑμεΑ που λειτουργούσε το πρωί και το απόγευμα, με συνεργασία των γονέων πάντοτε και του οποίου απώτερος σκοπός ήταν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες να εκπαιδευτούν. «Θεωρώ ότι με τους αγώνες που κάναμε πετύχαμε να δημιουργήσουμε δύο κοσμήματα για τον δήμο μας», τόνισε, στο τέλος.

Με ομόφωνη απόφαση συμμετέχει στο κάλεσμα ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Δήμο Καισαριανής

Ο Φάνης Κυπραίος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Καισαριανής, σε δήλωσή του ανέφερε ότι ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής με ομόφωνη απόφαση που πήρε η Γενική του Συνέλευση.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε:

«H απαγόρευση μόνιμων προσλήψεων για πάνω από μια δεκαπενταετία οδηγεί στη διάλυση τις υπηρεσίες του δήμου μας. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος έχει φέρει το σύνολο των υπηρεσιών σε οριακή κατάσταση, που θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα λόγω συνταξιοδότησης πολλών εργαζομένων. Η ελλιπής συντήρηση οχημάτων και η έλλειψη σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού καθιστούν πολύ πιθανό τον κίνδυνο πρόκλησης δυστυχήματος και επικίνδυνες για τη ζωή μας συνθήκες εργασίας.

Ως εδώ!

Διεκδικούμε:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη.

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας. Όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν προληπτικές εξετάσεις. Ύπαρξη  υποχρεωτικά μόνιμου Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας.

Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός».

Η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη και αποφασισμένη να διεκδικήσει και να απαιτήσει 

Ο Πάνος Καρέλης, πρόεδρος του Σωματείου Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Καισαριανής, σε δήλωσή του επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως με και με τη δράση του στηρίζει την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και ενώνει τη δύναμή της με συλλόγους-μαζικούς φορείς και τον λαό της πόλης: «Βγαίνουμε στον δρόμο για να κάνουμε ξεκάθαρο πως οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους και πως αυτό δεν πρόκειται να το διαπραγματευτούμε.

«Η Δημοτική Αρχή διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να συμβιβαστεί και να ακολουθήσει τέτοιες πολιτικές που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη του λαού. Είναι έτοιμη και αποφασισμένη να σπάσει τέτοιες πρακτικές και να μπει μπροστά, να διεκδικήσει και να απαιτήσει», πρόσθεσε ακόμα και τόνισε ότι απαιτεί:

-Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με επαρκές και μόνιμο προσωπικό στην πόλη. Πολλοί συνάδελφοι μετά από τη νέα απόφαση του υπουργείου, από  01/03/24 θα μένουν ανασφάλιστοι για την παραμικρή οφειλή. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις σε όλους.

-Nα καταργηθεί ο νόμος που υποχρεώνει τις υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν σε κατασχέσεις λογαριασμών οφειλετών.

-Ρύθμιση χρεών των μικρών επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους.

-Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

-Να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για υποδομές που προασπίζουν τη ζωή και την περιουσία του λαού.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει λύσεις είναι αυτός του αγώνα και της διεκδίκησης

Σε δήλωσή της η Δώρα Βαγενά, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων και Βοηθηματούχων ΙΚΑ Δήμου Καισαριανής, τόνισε ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα είναι αυτός «του αγώνα και της διεκδίκησης, μαζί με όλο τον λαό που θίγεται συνεχώς από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές».

Σημείωσε, ακόμα, ότι οι δήμοι καλούνται να αποτελέσουν το μακρύ χέρι του κράτους «που παίρνει το 95% των φόρων για τον λαό και δεν το επιστρέφει στις ανάγκες του» και συμπλήρωσε ότι η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής δήλωσε «ότι δεν θα πειθαρχήσει σε αυτήν την κατεύθυνση ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών του δήμου, παράδοσης της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού».

Αναφέρει, επίσης: «Διεκδικούμε μαζί όσα έχουμε ανάγκη:

  • Κέντρο Υγείας πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό στην πόλη.
  • Ολοκλήρωση και στελέχωση επαρκώς με μόνιμο προσωπικό του ΚΗΦΗ.
  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
  • Προτεραιότητα στις υποδομές που προασπίζουν τη ζωή και την περιουσία του λαού».

Θέλουμε Δημοτικές Αρχές που να παλεύουν μαζί μας και να μη γίνονται το μακρύ χέρι της κυβέρνησης

Η Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», σε δήλωσή της για τη συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση της Καισαριανής το Σάββατο, μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής υπογράμμισε:

«Βγαίνουμε στον δρόμο γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή άσχημη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος με ευθύνη τόσο των κυβερνήσεων διαχρονικά όσο και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Βγαίνουμε στον δρόμο και διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας γιατί το 2024, τον 21ο αιώνα».

Συμπληρώνει, ακόμα, ότι απαιτούν:

Σύγχρονες υποδομές για την πόλη μας, σύγχρονες υποδομές υγείας για τον λαό μας και σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας.

Χρήματα από το κράτος σε όλους τους δήμους και στην Καισαριανή για να επισκευαστούν σε βάθος όλα τα σχολεία –ανάμεσά τους και το ιστορικό πρώτο ειδικό δημοτικό σχολείο Ρόζα Ιμβριώτη- αλλά και να χτιστούν νέα σύγχρονα σχολεία που να καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών.

Νέα σύγχρονα νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά.

Αύξηση της χρηματοδότησης, ώστε να καλύπτονται όλες οι λειτουργικές ανάγκες όλων των σχολείων από το κράτος, που μας έχει ρουφήξει τους εδώ και χρόνια παγωμένους μισθούς με τους άμεσους και έμμεσους φόρους, ώστε να γίνει πράξη το αίτημα «ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων».

Να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι, ώστε ο Δήμος Καισαριανής να συνεχίσει το μεγάλο πολιτιστικό του έργο στον λαό της Καισαριανής.

Τέλος, επισημαίνει: «Δεν θα μπορούσαμε να μη συμμετέχουμε σε μια τέτοια παλλαϊκή κινητοποίηση, όταν απέναντί μας έχουμε δημοτική αρχή που όχι μόνο σέβεται τους φορείς του λαού αλλά και επιδιώκει να συμβαδίσει μαζί τους, σε αντίθεση με την προηγούμενη που μας είχε απέναντι αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών που στην καλύτερη περίπτωση γίνονται διεκπεραιωτές. Θέλουμε Δημοτικές Αρχές που να παλεύουν μαζί μας και να μη γίνονται το μακρύ χέρι της κυβέρνησης».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: