«Δεν θέλουμε να γίνουμε τα βατράχια με τη γνωστή κατάληξη…» – Επιστολή διαμαρτυρίας φαντάρων από την 79 ΑΔΤΕ (Σάμος – Ικαρία)

Πώς να μπορέσει άλλωστε να τα βγάλει πέρα κάποιος σε ένα ακριτικό νησί με τα 8,62€ το μήνα την ώρα που μέχρι και το χαρτί υγείας πρέπει να αγοραστεί από τον ίδιο; Την ώρα που απαγορεύεται η έξοδος παρά μόνο με υπηρεσιακό σημείωμα για 2-3 ώρες; Την ώρα που η λέξη «άδεια»για δεκάδες από εμάς είναι άγνωστη…

Με τη σειρά μας και οι φαντάροι από τα στρατόπεδα της Σάμου και της Ικαρίας ενώνουμε την φωνή μας με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για αύξηση της στρατιωτικής θητείας στο στρατό ξηράς. Μια απόφαση που για ακόμη μια φορά στρέφεται ενάντια στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, βασισμένη σε δικαιολογίες τουλάχιστον προκλητικές. Μόνο ως τέτοιο άλλωστε μπορεί να χαρακτηριστεί το επιχείρημα ότι με αυτόν τον τρόπο θα στελεχωθούν οι μονάδες της παραμεθορίου, την ώρα που το «βύσμα» για πολλούς φαντάρους που θέλουν να μετακινηθούν πιο κοντά στο σπίτι τους, είναι τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης.Ας μας απαντήσει επίσης κάποιος γιατί αφού υπάρχει ζήτημα στελέχωσης στέλνουμε προσωπικό στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ανά τον κόσμο.

Δεν είναι όμως αδικαιολόγητη και η στάση όσων θέλουν να μετακινηθούν από τις μονάδες της παραμεθορίου. Πώς να μπορέσει άλλωστε να τα βγάλει πέρα κάποιος σε ένα ακριτικό νησί με τα 8,62€ το μήνα την ώρα που μέχρι και το χαρτί υγείας πρέπει να αγοραστεί από τον ίδιο; Την ώρα που απαγορεύεται η έξοδος παρά μόνο με υπηρεσιακό σημείωμα για 2-3 ώρες; Την ώρα που η λέξη «άδεια»για δεκάδες από εμάς είναι άγνωστη από την επιστροφή του γκρουπ εορταστικής άδειας Χριστουγέννων;

Τα παραπάνω ερωτήματα προφανώς και είναι ρητορικά, αλλά ο εμπαιγμός σε βάρος φαντάρων και στελεχών συνεχίζεται και με το γκρουπ αδειών για το Πάσχα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ελλήνων στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) στις 15/4 η εορταστική άδεια έχει εγκριθεί από τις 14/4 αλλά μέχρι και τη στιγμή που γράφεται αυτή η επιστολή (21/4) δεν έχει σταλεί κανένα σήμα και μένουν στον αέρα χιλιάδες ενδιαφερόμενοι που έχουν να δουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους πάρα πολύ καιρό.

Τα προβλήματα των εγκαταστάσεων όπως είχαν αναφερθεί στην από 31/1 επιστολή μας παραμένουν άλυτα. Τα κρούσματα covid-19 έχουν περιοριστεί γιατί απλά δεν υπήρχε περιθώριο περαιτέρω εξάπλωσης, καθώς τα μέτρα πρόληψης παραμένουν ανεπαρκή. Άλλωστε έπρεπε να περάσει ένας χρόνος πανδημίας για να προβεί η κυβέρνηση στο αυτονόητο μέτρο του μοριακού δωρεάν τεστ για όσους κατατάσσονται. Το μόνο μέτρο είναι η απαγόρευση εξόδων που αναφέραμε και νωρίτερα, την ώρα που στην Ικαρία ήδη έχουν έρθει τα πρώτα αεροπλάνα με τουρίστες. Χλωρίνη, αντισηπτικά, αποστάσεις, χρήση μάσκας, συνεχή rapid test είναι ακόμη ανύπαρκτα στο βωμό του μεγάλου κόστους.

Αλήθεια το κόστος αυτών των απαραίτητων για την υγεία μας είναι μεγαλύτερο από αυτά που δίνει η χώρα κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ; Μήπως είναι μεγαλύτερα από το πόσο κόστισαν τα Raphalle;

Τα ερωτήματα είναι και πάλι ρητορικά καθώς είναι σαφές για εμάς ότι στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων και των συμφερόντων των «συμμάχων» μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ , η υγεία φαντάρων και στελεχών δεν υπολογίζεται.Επίσης, θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεση μας στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Οι πολεμικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο (Defender Europe, Ηνίοχος) δεν έχουν κανένα όφελος για το λαό μαςκαι τους λαούς της γύρω περιοχής. Αποτελούν όπως και οι ίδιοι κυνικά λένε, πρόβες πολέμου στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης του ΝΑΤΟμε Ρωσία -Κίνα.

Δεν θέλουμε να γίνουμε τα βατράχια με τη γνωστή κατάληξη που αυτά έχουν κατά τη διάρκεια της μάχης των βουβαλιών.

Απαιτούμε:

  • Να μην εφαρμοστεί το απαράδεκτο μέτρο αύξησης της στρατιωτικής θητείας
  • Αύξηση του μισθού των φαντάρων στο ύψος των αναγκών τους
  • Να ανακοινωθεί το συντομότερο η άδεια για την περίοδο του Πάσχα
  • Να δίνονται οι έξοδοι των φαντάρων
  • Με ευθύνη των μονάδων να διενεργείται δωρεάν τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια
  • Να επιστρέψει όλο το προσωπικό που έχει διατεθεί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ

Κλείνοντας θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του συναδέλφου μας που έχασε την ζωή του στη Λήμνο.

Φαντάροι από την 79 ΑΔΤΕ
Πηγή: alt.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: