Χιλιάδες ανάπηροι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας!

Πάρτε εδώ και τώρα μέτρα για να παραταθεί το επίδομα και η σύνταξη αναπηρίας για όσο κρατάει η πανδημία σε όσους εκκρεμούν οι υποθέσεις τους στα ΚΕΠΑ.

Χιλιάδες ανάπηροι κινδυνεύουν εν μέσω κρίσης και πανδημίας να μείνουν χωρίς το μοναδικό μέσω βιοπορισμού τους, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.

Στην πρώτη καραντίνα, τα ΚΕΠΑ έκλεισαν, ενώ τα νοσοκομεία έγιναν της μιας νόσου, πράγμα που ουσιαστικά συνεχίζεται και σήμερα. Τα ΚΕΠΑ και μετά την επαναλειτουργία τους, εκτός του ότι συνεχίζουν να λειτουργούν στη λογική των περικοπών, -άλλωστε η Κυβέρνηση με το κόψιμο των επιδομάτων από τα ορφανά, ανάπηρα παιδιά και τις κατευθύνσεις του σχεδίου Πισσαρίδη, έδειξε τις επιλογές της-, χιλιάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι, έχουν μπλοκαριστεί στα ΚΕΠΑ, καθυστερώντας η εξέταση τους από τις επιτροπές αλλά και η ολοκλήρωση των φακέλων τους λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Με αποτέλεσμα οι παλαιότεροι να μη μπορούν να ανανεώσουν την έγκρισή για την ανανέωση του επιδόματος και της συντάξεως αναπηρίας, ενώ οι νεοεισερχόμενοι στο σύστημα να μην μπορούν να πάρουν επίδομα ή σύνταξη αναπηρίας. Η Κυβέρνηση η οποία έχει ενοχληθεί επανειλημμένα «περί άλλων τυρβάζει».

Κάνουν και σε αυτό το ζήτημα τη πανδημία ευκαιρία;;

Απαιτούμε!!

  • -Πάρτε εδώ και τώρα μέτρα για να παραταθεί το επίδομα και η σύνταξη αναπηρίας για όσο κρατάει η πανδημία σε όσους εκκρεμούν οι υποθέσεις τους στα ΚΕΠΑ.
  • -Να δοθεί κατεπειγόντως αναδρομικά σε όσους κόπηκε το επίδομα και η σύνταξη.
  • -Να δίνεται το επίδομα και η σύνταξη αναπηρίας σε όσους κάνουν αίτηση για πρώτη φόρα για όσο κρατάει η πανδημία και καθυστερεί να εξεταστεί η υπόθεση τους για πάνω από δύο μήνες από τους αρμόδιους φορείς.

Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να περάσει σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τη Πρόνοια που ξεκινά να συζητιέται τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη στη Βουλή.

Το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα σε κάθε περίπτωση είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και δεν θα αφήσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στη τύχη τους.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ.

Το ΔΣ του Ενιαίου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: