Απαγχονισμένος κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου

Πρόκειται για το πέμπτο αντίστοιχο περιστατικό τις τελευταίες μέρες. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν είχαμε να κάνουμε με κάποιον κακοποιό ή εγκληματία, αλλά με ένα άτομο που φυλακίστηκε για να απελαθεί και βρισκόταν σε απόγνωση.

Χτες τη νύχτα ένας 54χρονος Αλβανός υπήκοος βρέθηκε νεκρός στο κελί που κρατούνταν, στο Α.Τ. Κισσάμου στον παλιό νομό Χανίων. Ο κρατούμενος είχε κρεμαστεί στα κάγκελα του κρατητηρίου με την κουβέρτα του, πιθανότατα απεγνωσμένος από την επικείμενη απέλασή του από τη χώρα, καθώς του ‘χε ήδη αφαιρεθεί η άδεια παραμονής του. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πρόκειται για το πέμπτο αντίστοιχο περιστατικό τις τελευταίες μέρες, με τις αυτοκτονίες να αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στους κρατούμενους των φυλακών. Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως στην προκειμένη περίπτωση, δεν είχαμε να κάνουμε με κάποιον κακοποιό ή εγκληματία αλλά με ένα άτομο που φυλακίστηκε για να απελαθεί.

Θα περίμενε κανείς πως όλα αυτά θα ευαισθητοποιούσαν τις κρατικές αρχές και τους υπεύθυνους, αλλά αυτό θα ήταν πολυτέλεια όταν η Πολιτεία αδιαφορεί και για τα πιο στοιχειώδη, αφήνοντας κρατούμενους να πεθάνουν από μια οδοντική φλεγμονή. Εξάλλου δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που αδιαφορεί, αλλά με ένα κράτος που δημιουργεί, διαιωνίζει και είναι υπαίτιο για αυτήν την κατάσταση, χρησιμοποιώντας εκδικητικά το κατ’ ευφημισμόν “σωφρονιστικό σύστημα”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: