Άμεση κινητοποίηση του Δήμου Χαϊδαρίου μετά τον σεισμό

Άμεσα συγκροτήθηκαν πέντε κλιμάκια ελέγχου μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας και πραγματοποιούν αυτοψίες σε κατοικίες και καταστήματα, ανταποκρινόμενοι στα πάνω από 400 αιτήματα των πολιτών, για την εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών.

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χαϊδαρίου, αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση της 19ης Ιουλίου 2019 που έπληξε την Αττική. Μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών, με απόφαση του Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου, ενεργοποιήθηκαν η Τεχνική και η Κοινωνική Υπηρεσία καθώς και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου μας, για την καταγραφή ζημιών και άλλων προβλημάτων.

Οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Σταθάς και Μόσχος Χουδελούδης συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, με θέμα «Εκτίμηση της κατάστασης, πιθανές δράσεις αρωγής των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών».

Από την πρώτη στιγμή του σεισμικού φαινομένου υπάρχει συνεχής επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς, για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων έχουν παρουσιαστεί.  

Άμεσα συγκροτήθηκαν 5 κλιμάκια ελέγχου μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας και πραγματοποιούν αυτοψίες σε κατοικίες και καταστήματα, ανταποκρινόμενοι στα πάνω από 400 αιτήματα των πολιτών, για την εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών.

Παράλληλα σε συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών τις επόμενες ημέρες θα γίνει αυτοψία – έλεγχος από επιτροπές εξειδικευμένων μηχανικών. 

Με απόλυτη τάξη εκκενώθηκαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου και τα σχολεία που φιλοξενούν το καλοκαιρινό camp, ενώ κλιμάκιο με μηχανικούς θα ολοκληρώσει άμεσα και αυτοψίες στα δημοτικά κτήρια και τα σχολικά συγκροτήματα.

Οι πολίτες που τυχόν αντιμετωπίζουν προβλήματα από το σεισμό μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο, με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου, στο τηλέφωνο 2132047200. 

Ο Δήμος Χαϊδαρίου είναι σε διαρκή ετοιμότητα, συνιστά ψυχραιμία σε όλους τους συμπολίτες και αν προκύψει ανάγκη, θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: