«Ακαταλληλότητα του χώρου» ή της ΚΝΕ; – Η Δημοτική Αρχή απαγορεύει το Φεστιβάλ στα Γιάννενα

Με πρόσχημα την «ακαταλληλότητα του χώρου» η απερχόμενη δημοτική αρχή αρνείται να δώσει έγκριση στην Οργάνωση της ΚΝΕ να πραγματοποιήσει τις Φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Τη στάση της απερχόμενης δημοτικής αρχής να αρνηθεί να δώσει έγκριση στην Οργάνωση της ΚΝΕ να πραγματοποιήσει τις Φεστιβαλικές εκδηλώσεις στο Πάρκο Λιθαρίτσια, με την αιτιολογία της «ακαταλληλότητας του χώρου», καταγγέλλουν οι Τομεακές Οργανώσεις Ιωαννίνων τoυ ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οποίες χθες Κυριακή 1/9 στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, καλώντας το να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «είναι γνωστό ότι μέσα από τη διοργάνωσή του, εδώ και χρόνια, στο Πάρκο Λιθαρίτσια στην πόλη των Ιωαννίνων, ζωντάνευε τον για χρόνια παρατημένο χώρο, αναδεικνύοντας την ανάγκη αναβάθμισής του, ώστε να αποτελεί καλαίσθητο χώρο αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης». Υπενθυμίζουν επίσης ότι οι δυνάμεις της ΚΝΕ εδώ και δεκαετίες μπαίνουν μπροστά για την αναβάθμιση τέτοιων χώρων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα στην πόλη, το “Γιαννιώτικο Σαλόνι”, που μόνο μετά τη διοργάνωση του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ έγινε και πάλι χώρος ζωντανός, καθαρός και προσβάσιμος για τους κατοίκους.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Η μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι η δημοτική αρχή, από τη μία ανοίγει το δρόμο για απαγόρευση πολιτικής δράσης σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους, από την άλλη, με τη στάση που έχει κρατήσει και με άλλους δημοτικούς χώρους, δίνοντάς τους για εκμετάλλευση σε ιδιώτες – επιχειρηματίες (βλ. Καφετέριες ΟΑΣΗ, Λιθαρίτσια, την πλατεία σε επιχειρηματικούς ομίλους για διαφήμιση προϊόντων), δείχνει τον προσανατολισμό της για τους δημόσιους χώρους.

Οι δημόσιοι χώροι, οι πλατείες και τα πάρκα της πόλης, δεν αποτελούν τσιφλίκι καμίας δημοτικής αρχής, αντιθέτως θα πρέπει να είναι ελεύθερα έτσι ώστε να μπορούν να τα απολαμβάνουν οι πολίτες των Ιωαννίνων, ο λαός και τα παιδιά του, να τα αξιοποιούν οι φορείς της πόλης, πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία, πολιτικοί φορείς. Η εκάστοτε δημοτική αρχή έχει χρέος να συντηρεί και να αναβαθμίζει αυτούς τους χώρους και όχι να βάζει εμπόδια σε Φεστιβάλ νεολαίας, που αποτελούν μάλιστα θεσμό στην πόλη, μετά από 45 χρόνια.

Η πράξη αυτή έρχεται σε συνέχεια του δόγματος “νόμος και τάξη” που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται για τα δίκαια συμφέροντα του λαού και της νεολαίας, θα πέσει στο κενό. Το 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο πάρκο Λιθαρίτσια, έχοντας το λαό και τη νεολαία στο πλευρό του, να στηρίζει για άλλη μια χρονιά αυτήν την πρωτοβουλία με τη μαζική συμμετοχή του. Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ καλούμε τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες να πάμε κόντρα σε όποιες προθέσεις φίμωσης της πολιτικής δραστηριότητας και να διεκδικήσουμε πιο ηχηρά, οι δημόσιοι χώροι να ανήκουν στο λαό αυτής της πόλης για όλο το χρόνο.

Ραντεβού στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” στις 6 και 7 Σεπτέμβρη στο πάρκο Λιθαρίτσια!».

 

Από τον 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: