ΔΑΣ στο Ν.Τ. Κέρκυρας ΑΔΕΔΥ: ΟΛΟΙ στην Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

 Τους το λέμε καθαρά. Δε θα περάσει η επιχείρηση της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να σβήσουν τις άμεσες διεκδικήσεις προστασίας του λαϊκού εισοδήματος και της ζωής μας. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 11:00 π.μ. 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ “ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ” ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ 

      Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια πολιτική άγριας λιτότητας για τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε πάγωμα μισθών και συντάξεων καθώς και ψίχουλα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Τον λαό μας τον περιμένει ένας σκληρός χειμώνας με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά να τσακίζει το λαϊκό εισόδημα. Το λαό μας τον περιμένει ένας σκληρός χειμώνας με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά να τσακίζει το λαϊκό εισόδημα. Ακρίβεια που με βάση τις καταστροφές της αγροτικής και ζωικής παραγωγής στη Θεσσαλία θα εκτιναχθεί και άλλο για όλα τα βασικά τρόφιμα, το ψωμί, το γάλα, το λάδι, το τυρί κοκ.   Στελέχη επιχειρηματικών ομίλων στη βιομηχανία και στο λιανικό εμπόριο με δηλώσεις τους εκτιμούν πως θα υπάρχει νέος γύρος αυξήσεων, τις επόμενες ημέρες, στις τιμές βασικών προϊόντων, από 10% ως 50%. Αυτή η πολιτική θα προχωρήσει μέσα από τη μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία και την ένταση της εκμετάλλευσης, μέσα από τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, μέσα από τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα το ξεκλήρισμα και την παραπέρα φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του λαού μας. Έφτασαν οι αισχροί να καταργήσουν και αυτό το ελάχιστο pass για να μαζέψουν τα ψίχουλα που θα δώσουν στους πληγέντες της Θεσσαλίας.

      Είναι χαρακτηριστικό πως βλέπει η κυβέρνηση την «ανάπτυξη» για το λαό, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα συγκεντρώνουν νέα τεράστια κέρδη. Με τις συμβάσεις ελάχιστης απασχόλησης, μηδενικών ορών και κατά παραγγελία εργασίας οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα φυτοζωούν μέσα στις συνθήκες της μεγάλης ακρίβειας αλλά δεν θα δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίας, ούτε φυσικά θα μπορέσουν ποτέ να συγκεντρώσουν την οποιαδήποτε προϋπηρεσία

      Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη την αδυναμία της να πλασάρει ως φιλεργατικό το νομοσχέδιο-έκτρωμα που επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα και το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη, σκόρπισε από τη ΔΕΘ μπόλικο επικοινωνιακό φούμο, λέγοντας συνειδητά ψέματα, επιδιώκοντας να καλλιεργήσει ανοχή στην εγκληματική της πολιτική.

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη ΔΕΘ ότι 660.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν από 1/1/2024 αυξήσεις της τάξης του 10,5% ήτοι 1.500 ευρώ, δηλαδή ένας μισθός επιπλέον. Ψέμα!

  Nα ποια είναι η αλήθεια: Η κυβέρνηση ψήφισε τον Ιούλιο μια οριζόντια αύξηση (που την βάπτισε και νέο μισθολόγιο) στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων της τάξης των 70 ευρώ συν μια αύξηση στο επίδομα τέκνου κατά 20 ευρώ ανά παιδί. Έτσι λοιπόν:

      Εργαζόμενος χωρίς παιδί θα πάρει 70 ευρώ αύξηση μείον 15% κρατήσεις ίσον 59,5 ευρώ καθαρά, επί 12 μήνες ίσον 714 ευρώ. Μέχρι τα 1.500 του κ. Μητσοτάκη έχουμε 786 ευρώ ψέμα.

      Εργαζόμενος με ένα παιδί θα πάρει 70 ευρώ ευρώ αύξηση μείον 15% κρατήσεις ίσον 59,5 ευρώ καθαρά επί 12 μήνες ίσον 714 ευρώ. Συν 20 ευρώ αύξηση στο επίδομα τέκνου, μείον 15% αν είναι ασφαλισμένος μετά το 1993 ή αν είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, ίσον 17 ευρώ επί 12 μήνες ίσον 204 ευρώ. Δηλαδή συνολική αύξηση 918 ευρώ. Μέχρι τα 1.500 του κ. Μητσοτάκη έχουμε 582 ευρώ ψέμα.

      Για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να φανούν οι αριθμοί μεγαλύτεροι των πραγματικών αλλά και η κυβέρνησή του “φιλεργατική”, λογαριάζει τις αυξήσεις-ψίχουλα των υπαλλήλων σύμφωνα με τα bonus που δίνει η κυβέρνηση στους διευθυντές για να εφαρμόζουν αγόγγυστα την αντεργατική πολιτική της.

Βέβαια “ξέχασε” να πει ο πρωθυπουργός ότι 13 χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αύξηση, αντίθετα έχουν απωλέσει πάνω από 40% του εισοδήματός τους με την κατάργηση όλων των επιδομάτων, του 13ου και 14ου  μισθού και το μισθολογικό πάγωμα των ετών 2016-2017.

      Επίσης “ξέχασε” ο πρωθυπουργός ότι μόνο από τον Ιούλιο που ψήφισαν τις λεγόμενες αυξήσεις για το Δημόσιο μέχρι σήμερα, ο πληθωρισμός κινείται στο 2,5% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στο 3,5% σύμφωνα με την EUROSTAT, με τα καύσιμα να έχουν ανέβει 26,6%, τα φρούτα και τα λαχανικά γύρω στο 19%.

      Ανοχή σε αυτή την πολιτική δεν πρόκειται να υπάρξει! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Κέρκυρας να πάρουν θέση μάχης απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα Γεωργιάδη που κτυπάει και στο Δημόσιο όπως και στον ιδιωτικό τομέα το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, το 5νθήμερο, προσπαθεί να τρομοκρατήσει όποιον αντιστέκεται με αυστηρά χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

      Μπροστά στη λαίλαπα της ακρίβειας, να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, την κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων άδικων έμμεσων φόρων στα τρόφιμα και σε άλλα είδη, το νερό, την Ενέργεια και τα καύσιμα. Να βάλει πραγματικό πλαφόν στην τιμή λιανικής πώλησής τους και όχι  το αίσχος των 2,5 ευρώ για την εξάδα το νερό που επέβαλε ο κυβερνητικός μαυραγοριτισμός. 

     Τους το λέμε καθαρά. Δε θα περάσει η επιχείρηση της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να σβήσουν τις άμεσες διεκδικήσεις προστασίας του λαϊκού εισοδήματος και της ζωής μας. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν.

      Μπροστά στο νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι όλης της χώρας να δυναμώσουν το αγωνιστικό και διεκδικητικό μέτωπο για άμεσα μέτρα:

Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες για όλους τους εργαζόμενους και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η ενέργεια και τα καύσιμα.

Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές όλων αυτών των βασικών αγαθών για την εργατική και λαϊκή οικογένεια και όχι τα μέτρα κοροϊδίας και μαυραγοριτισμού που επέβαλε η κυβέρνηση με τα 2,50 € την εξάδα του 1,5lt νερού.

Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων-όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια η εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας.

Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.   

Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ) στο Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: