ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Δράσεις για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ και τα 75 του ΔΣΕ

Τιμώντας φέτος τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ και τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προσδοκά να φωτίσει τόσο την ιστορία της πάλης του ελληνικού λαού την περίοδο της Αντίστασης για την απελευθέρωση, όσο και τα διδάγματα, τα συμπεράσματα από την ιστορική πείρα από τους αγώνες του λαού στις τωρινές συνθήκες…

Τιμώντας φέτος τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ και τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προσδοκά να φωτίσει τόσο την ιστορία της πάλης του ελληνικού λαού την περίοδο της Αντίστασης για την απελευθέρωση, όσο και τα διδάγματα, τα συμπεράσματα από την ιστορική πείρα από τους αγώνες του λαού στις τωρινές συνθήκες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, την εργατική εξουσία, για να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής ευημερίας.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει στην Αθήνα και τον Πειραιά:

– Έκθεση με κείμενα και φωτογραφίες, υλικό μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η Ιστορία του ΕΑΜ, του μεγαλειώδους αντιστασιακού απελευθερωτικού λαϊκού αγώνα, η μεγάλη στιγμή της ταξικής αναμέτρησης του Δεκέμβρη του 1944 και η κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, το έπος του ΔΣΕ. Η Έκθεση θα λειτουργήσει στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή, εντός του Σκοπευτηρίου (πάρκο Ελευθερίας), από 18 Οκτώβρη έως 30 Οκτώβρη, σε δύο βάρδιες από τις 9 π.μ. ως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. ως τις 8 μ.μ. Στο χώρο θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο, με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Αρχές Νοέμβρη η έκθεση θα «ταξιδέψει» στη Νίκαια, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος».

– Το Σάββατο 16 Οκτώβρη διοργανώνει ιστορικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας σε ιδιαίτερα σημεία από την αντιστασιακή δράση στην Κατοχή. Θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την Τοσίτσα.

– Έκθεση φωτογραφίας, βιβλίου και αρχειακού υλικού, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 77 χρόνια από τη Μάχη της Ηλεκτρικής (13/10/1944) διοργανώνει έως τις 14 Οκτώβρη το Παράρτημα Κερατσινίου – Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμανουήλ Μπενάκη 70, Αμφιάλη).

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τις οργανωμένες επισκέψεις στην έκθεση, με ξενάγηση από ομάδα ιστορικών της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (210-8222952, από τις 9.00 έως τις 14.00).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: