Τουρισμός για φονιάδες – Την προσέλκυση πιλότων του ΝΑΤΟ για εκπαίδευση στην Καλαμάτα διαφημίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Η κυβέρνηση παραδίδει έναντι ακριβού τιμήματος την εκπαίδευση των πιλότων της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε ισραηλινή πολυεθνική, χρυσώνοντας το χάπι με υποσχέσεις για “εκτόξευση του τουριστικού προϊόντος” στην Καλαμάτα ως χώρο εκπαίδευσης πιλότων από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Δεν αποτελεί φυσικά κάποια καινούρια εφεύρεση των αστικών κυβερνήσεων στον τόπο μας το επιχείρημα για την οικονομική άνθιση που φέρνουν υποτίθεται οι βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα, σπορ στο οποίο εξάλλου είχε ιδιαίτερα διακριθεί και ο επί μακρόν υπουργός άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Η κυβέρνηση ΝΔ βάζει το δικό της λιθαράκι στην ανάπτυξη του τουρισμού για δολοφόνους, διαφημίζοντας μέσω του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου την Καλαμάτα ως δυνάμει προορισμό για νατοϊκούς πιλότους από όλες τις χώρες – μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας, κάνοντας λόγο για “οφέλη στην τοπική οικονομία” και “εκτόξευση ίσως του τουριστικού προϊόντος”. Όλα αυτά για να περάσει στο λαό ανοχή για την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση να παραδοθεί για 22 χρόνια (!) η εκπαίδευση των πιλότων της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην ισραηλινή ιδιωτική εταιρεία “Elbit Systems”, έναντι τιμήματς 1,365 δις ευρώ από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου. Πέρα από την παρουσία της στην πολεμική βιομηχανία του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, η Elbit έχει παρουσία σε μια σειρά χώρες και αποτελεί σημαντικό προμηθευτή του στρατού των ΗΠΑ. Ιδιαίτερες είναι οι επιδόσεις της στον τομέα της παρακολουθήσεις και της κατασκοπείας, με γνωστότερη την υπόθεση Αιθιόπων αντιφρονούντων και δημοσιογράφων στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, παρακολουθούνταν από λογισμικό της Cyberbit, θυγατρικής της Elbit. Η εταιρεία αναγνώρισε πως το λογισμικό ήταν δικό της, αρνήθηκε όμως κάθε ευθύνη  για τον τρόπο με τον οποίο αυτό χρησιμοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις που το αγόρασαν.

H προσπάθεια εξαγοράς της ανοχής του ελληνικού λαού και ιδίως των τοπικών οικονομιών με – έτσι κι αλλιώς έωλες – υποσχέσεις οικονομικού οφέλους δεν πρέπει να βρει καμία αποδοχή, αλλά αντίθετα κάθετη απόρριψη και αντίσταση σε αυτά τα σχέδια. Συνένοχους στο φόνο δεν μπορούν και δεν πρέπει να μας έχουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: