Θανάσης Παφίλης – “Ο βιολιτζής άλλαξε, ο χαβάς παραμένει ο ίδιος”

Στο επιχείρημα για “πρωτοφανή κατάπτωση” του κοινοβουλίου με τα πηγαινέλα των βουλευτών απάντησε με μια ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη ο Θανάσης Παφίλης.

Στο επιχείρημα πως αυτά που ζούμε την περίοδο αυτή με τα “διαζύγια” και τους πολιτικούς “γάμους” αποτελούν “πρωτοφανή φαινόμενα” απάντησε τεκμηριωμένα ο Θανάσης Παφίλης στη βουλή, υπενθυμίζοντας την πορεία του αστικού πολιτικού συστήματος, που πάγια είχε αντιπαραθέσεις, αναμορφώσεις και μετακινήσεις, με εξαίρεση τη δεκαετία του ’40, όταν όλοι ενώθηκαν κατά της προοπτικής ο λαός να πάρει την εξουσία στα χέρια του.

Χρησιμοποιώντας μια φράση του Χαρίλαου Φλωράκη, τόνισε πως το μόνο που άλλαξε είναι ο “βιολιτζής”, δηλαδή εν προκειμένω ο Σύριζα, αλλά ο “χαβάς παραμένει ο ίδιος”. Κάλεσε το λαό να δει πως το αστικό σύστημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό δρα πάντα με τον ίδιο τρόπο, κι ότι αυτοί οι τσακωμοί δεν τον αφορούν.

Στη συνέχεια ο Παφίλης αμφισβήτησε το νέο πλαστό δίλημμα που στήνει η κυβέρνηση στη βάση του “πρόοδος η συντήρηση”:  «Τι είναι πρόοδος; Να είσαι με το ΝΑΤΟ; Να είσαι με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό;», σημείωσε. «Αυτό είναι πρόοδος; Να συντάσσεσαι με το δολοφονικό χέρι του ιμπεριαλισμού, με τον χωροφύλακα του καπιταλιστικού συστήματος παγκόσμια; Με αυτούς που είναι βουτηγμένοι στο αίμα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την ανθρωπότητα για να επιβάλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου;», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας το νατοϊκό χαρακτήρα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναφέρθηκε στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στα νατοϊκά σχέδια, στα πλαίσια της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και άλλες χώρες. και χαρακτήρισε “ντροπή” τους ισχυρισμούς ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας.

Ξεσκέπασε το χαρακτήρα των διακηρύξεων περί “εξόδου από τα μνημόνια”, μιλώντας για δούλεμα “ψιλό γαζί”, καθώς το νομικό οπλοστάσιο των μνημονίων παραμένει άθικτο, ενώ το μόνο που έμεινε όρθιο είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, τα μονοπώλια και ο αμερικανονατοϊκός ιμπεριαλισμός.

Κλείνοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες τους.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: