Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας – Διαδικασία «βαθιάς ανανέωσης» του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθεια «δικαίωσης» της αντιλαϊκής πολιτικής του

Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του από το Ζάππειο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του από το Ζάππειο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι το «εκλογικό σώμα έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ μια διπλή εντολή, να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αλλάξει δραστικά αν θέλει να διεκδικήσει ξανά τη διακυβέρνηση».

«Το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα να γίνει η αρχή» για μια «διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης», είπε, επισημαίνοντας πως «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα», σε μια συνήθη πρακτική των αστικών κομμάτων να επιχειρούν να «αναβαπτιστούν» και να «ξεπλυθούν» από τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν εφαρμόσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «περήφανος» για την πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση, θυμίζοντας βασικά σημεία αυτής της πορείας όπως η λεγόμενη «έξοδος από τα μνημόνια», η «ρύθμιση του χρέους», η «διεθνής εικόνα της χώρας που αποκαταστήσαμε» και ιδιαίτερα η υπογραφή της  ΝΑΤΟϊκής συμφωνίας των Πρεσπών, δίνοντας έτσι και το πολιτικό στίγμα των επόμενων κινήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Αγωνιώντας για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι χρειάζεται «να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ», που «να διαβάσει τις νέες αντιθέσεις και τα νέα ρεύματα της κοινωνίας, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτών που εκπροσωπεί». Με αυτό το στόχο, σημείωσε ότι «οφείλουμε να ανταποκριθούμε άμεσα, να αναδιοργανωθούμε άμεσα, να μη χαθεί ούτε μία μέρα», μιλώντας για «εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος» και «άμεση προσφυγή σε σχετικές διαδικασίες», στις οποίες δήλωσε ότι παρότι δεν θα είναι υποψήφιος, «θα είμαι παρών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά» ισχυριζόμενος ότι θέλει να αποδείξει ότι «μπορείς να είσαι μάχιμος και δημιουργικός και χωρίς αξιώματα».

902.gr

 

Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: