Νέα θηριωδία του Ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστίνιων αμάχων στη Γάζα: Άρματα ματοκύλισαν εκατοντάδες που περίμεναν για επισιτιστική βοήθεια – Πάνω από 100 οι νεκροί, 700 οι τραυματίες

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι που είχαν συγκεντρωθεί σε μεγάλο κυκλικό κόμβο στην οδό Αλ Ρασίντ, νότια της πόλης της Γάζας δέχθηκαν πυρά, από ισραηλινά άρματα μάχης. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, καθώς εκεί έφτασαν φορτηγά που μετέφεραν αλεύρι.

Νέα αποτρόπαια σφαγή Παλαιστίνιων αμάχων από τον Ισραηλινό στρατό. Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 700 τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον εκατοντάδων Παλαιστινίων που περίμεναν επισιτιστική βοήθεια.

Περίπου στις 04.30 τα ξημερώματα (τοπική και ώρα Ελλάδας), εκατοντάδες Παλαιστίνιοι που είχαν συγκεντρωθεί σε μεγάλο κυκλικό κόμβο στην οδό Αλ Ρασίντ, νότια της πόλης της Γάζας δέχθηκαν πυρά, από ισραηλινά άρματα μάχης. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, καθώς εκεί έφτασαν φορτηγά που μετέφεραν αλεύρι.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τουλάχιστον 112 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 750 τραυματίστηκαν, με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών να καταδικάζει την εν ψυχρώ σφαγή.

Ένα από τα φορτηγά που μετέφερε την επισιτιστική βοήθεια, κατέληξε να φορτώσει δεκάδες νεκρούς και τραυματισμένους Παλαιστίνιους και να τους μεταφέρει εσπευσμένα στις πλησιέστερες υγειονομικές εγκαταστάσεις

«Πήγαμε να πάρουμε αλεύρι. Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε εναντίον μας. Υπάρχουν πολλοί μάρτυρες στο έδαφος και μέχρι αυτή τη στιγμή τους αποσύρουμε. Δεν υπάρχουν πρώτες βοήθειες», είπε ένας παλαιστίνιους μετά το μακελειό.

Ο δημοσιογράφος, Ismail al-Ghoul, του Al Jazeera, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι αφού άνοιξαν πυρ, ισραηλινά τανκς προχώρησαν και πέρασαν πάνω από πολλούς από τους νεκρούς και τους τραυματίες. «Είναι μια σφαγή, πέρα από την πείνα που απειλεί τους πολίτες στη Γάζα», δήλωσε.

Οι νεκροί και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τρία νοσοκομεία: Το αλ Σίφα, το Καμάλ Αντβάν και το Αχλί, τα οποία υπολειτουργούν και ήδη έχουν γεμίσει.

«Σκόπιμη δολοφονία αμάχων»

Ο Bassam Zaqout, διευθυντής της Παλαιστινιακής Εταιρείας Αρωγής, δήλωσε ότι οι αιτούντες βοήθεια έχουν επανειλημμένα δεχθεί επιθέσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα.

«Αυτή η κατάσταση συμβαίνει κάθε μέρα, δεν είναι η πρώτη φορά», δήλωσε στο Al Jazeera από τη Ράφα, στη νότια Γάζα. «Πρόκειται για εσκεμμένη δολοφονία αμάχων που δεν εμπλέκονται σε αυτή την κατάσταση, είναι απλά εκεί και περιμένουν να έρθει η ανθρωπιστική βοήθεια, θέλουν να έχουν φαγητό για τα παιδιά τους και αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν οι άμαχοι».

Ο Λευκός Οίκος κατέφυγε σε κροκοδείλια δάκρυα και δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό και εξετάζουμε τις αναφορές». 

Ο αξιωματούχος της Χαμάς, Ιζάτ αλ-Ρισκ, σύμφωνα με το «Al Jazeera Arabic», δήλωσε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση δεν θα επιτρέψει οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, μέσω των οποίων «επιδιώκουμε να τερματίσουμε τον ανθρώπινο πόνο του λαού μας, που προκαλείται από την κατοχή, να αποτελέσει κάλυψη για τα εγκλήματα του εχθρού εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας».

Το γραφείο του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την ειδεχθή σφαγή που διεξήγαγε ο ισραηλινός στρατός κατοχής.«Η δολοφονία αυτού του μεγάλου αριθμού αθώων αμάχων θυμάτων που διακινδύνευσαν τη ζωή τους είναι αναπόσπαστο μέρος του γενοκτονικού πολέμου που διαπράττει η κατοχική κυβέρνηση εναντίον του λαού μας», ανέφερε το παλαιστινιακό προεδρικό γραφείο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων WAFA. «Οι ισραηλινές αρχές κατοχής φέρουν την πλήρη ευθύνη και θα λογοδοτήσουν ενώπιον των διεθνών δικαστηρίων», σημείωσε η παλαιστινιακή προεδρία.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», «Quds News Network», «Wafa News Agency»)

902..gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: