Νέα συρροή κρουσμάτων σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης

Η νέα αυτή εστία αναδεικνύει ακόμα πιο επιτακτικά την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης θωράκισης ιδιαίτερα αυτών των ευαίσθητων μονάδων, με ευθύνη του κράτους, και ιδιαίτερα τη μαζική προληπτική διεξαγωγή τεστ σε τρόφιμους και προσωπικό, που θα μπορούσε να σταματήσει νωρίτερα τη διασπορά. 

Ήταν θέμα χρόνου η ευρεία διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα πλέον, να έχει ως αποτέλεσμα και την εκ νέου έκθεση ευπαθών ομάδων σε κίνδυνο. Αυτό αναδεικνύει το νέο μπαράζ κρουσμάτων σε ένα ακόμα γηροκομείο της Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά στην “Εστία Παπαγεωργίου” στον Εύοσμο, που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ως τώρα έχουν εντοπιστεί θετικοί 15 από τους 45 συνολικά τρόφιμους, καθώς και 7 από τους 30 εργαζόμενους. Αν και ο διευθυντής του οίκου ευγηρίας πατήρ Ιωάννης Περιστερίδης υποστήριξε πως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα και δεν είναι σίγουρο πώς εισήλθε ο ιός σε αυτόν, σύμφωνα με πληροφορίες ο “ασθενής μηδέν” ήταν ένας ηλικιωμένος που επισκέφτηκε εξωτερικό γιατρό για εξετάσεις, όπου και κόλλησε τον ιό.

Ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ και οι αρνητικοί τρόφιμοι βρίσκονται σε περιορισμό, με τους εργαζόμενους να διαμένουν προσωρινά μετά το πέρας του ωραρίου τους σε κτίριο της Μητρόπολης δίπλα στο γηροκομείο.

Η απαγόρευση επισκέψεων που ίσχυε για πολλούς από τους ηλικιωμένους στο γηροκομείο από το Φλεβάρη δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει τη διασπορά του ιού στην κλειστή αυτή δομή. Η νέα αυτή εστία αναδεικνύει ακόμα πιο επιτακτικά την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης θωράκισης ιδιαίτερα αυτών των ευαίσθητων μονάδων, με ευθύνη του κράτους, και ιδιαίτερα τη μαζική προληπτική διεξαγωγή τεστ σε τρόφιμους και προσωπικό, που θα μπορούσε να σταματήσει νωρίτερα τη διασπορά.

Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε εκείνη του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι, όπου ήδη από τα ως τώρα 36 θετικά κρούσματα έχουν εκπνεύσει μέσα σε λίγες μόνο μέρες 6 άνθρωποι ως τώρα.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

(Πηγή φωτό Eurokinissi)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: