«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί…» – Κατάληψη στη ΛΑΡΚΟ και μπλόκο σε εταιρείες που θέλουν να αναλάβουν τη φύλαξη και άλλες υπηρεσίες στο εργοστάσιο

“Εργαζόμενοι και κάτοικοι είμαστε “στα όπλα” και το ηθικό μας ακμαιότατο. Κλείσαμε όλες τις πύλες του εργοστασίου και με μια φωνή τους λέμε: GO BACK! Εμείς έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή”

Σε κατάληψη του εργοστασίου και του κτιρίου της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησαν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους, μπλοκάροντας την είσοδο σε εκπροσώπους εταιρειών, όπως  σεκιούριτι, που περιμένουν να αναλάβουν την φύλαξη του εργοστασίου και συνολικότερα λειτουργίες και υπηρεσίες, μετά το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και την απομάκρυνση των εργαζομένων.

«GO BACK! Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή», σημειώνει χαρακτηριστικά το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας σε δελτίο Τύπου και τονίζει:

«Η ΤΕΡΝΑ έδωσε εντολή “να απομακρυνθούν  από τις εγκαταστάσεις  της ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι έτσι ώστε να μπορέσει να την κάνει σκραπ”.

Οι υπηρέτες της στην κυβέρνηση στέλνουν ημέτερους εργολάβους φύλαξης για αναγνωριστική, έτσι ώστε να αναλάβουν την φύλαξη των εγκαταστάσεων μετά την απόλυση των εργαζομένων.

Από τις 5.30 π.μ. τα μεγάφωνα του σωματείου παίζουν στη διαπασών το  “Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί”.

Εργαζόμενοι και κάτοικοι είμαστε “στα όπλα” και το ηθικό μας ακμαιότατο.

Κλείσαμε όλες τις πύλες του εργοστασίου και με μια φωνή τους λέμε:

GO BACK! Εμείς έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε.

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή».

Απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης με τους Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου, την Τετάρτη 17 Απρίλη, στις 12.30 μ.μ. στην παραλία της Λάρυμνας και καταλήγοντας τονίζει: «Θα φέρουμε τα πάνω κάτω, θα κερδίσουμε».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: