Λιάνα Κανέλλη: «Όποιος μυρίσει νεκρό άνθρωπο θα έχει εφιάλτες για το υπόλοιπο του βίου του. Στην Παλαιστίνη αυτό συμβαίνει σταθερά από το 1948 μέχρι σήμερα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είναι μαζικό έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, λέγεται γενοκτονία… Υπάρχει γενική κατακραυγή… Ο κόσμος δεν έχει πάθει μαλάκυνση παγκοσμίως. Ξέρει, βλέπει και ακούει, ακόμα κι όταν δε μιλάει, ακόμα κι όταν δεν ασχολούνται τα μίντια…»

Το μαζικό έγκλημα στο Νοσοκομείο στη Γάζα και την γενοκτονία του κράτους του Ισραήλ σε βάρος της Παλαιστινιακού λαού κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1, εξηγώντας πως αυτό συμβαίνει από το 1948.

Όπως είπε, μόνο την περσινή χρονιά ο παλαιστινιακός λαός θρήνησε 2.500 παιδιά, ενώ εκατοντάδες είναι οι ανήλικοι κάτω των 15 ετών στις φυλακές του Ισραήλ.

Σχετικά με τον χθεσινό βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα η Λ. Κανέλλη τόνισε πως πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα.

Παραλλήλισε την εισβολή, την κατοχή και τον εποικισμό στην Κύπρο, με αυτή στην Παλαιστίνη, και συνέστησε προσοχή από τον λαό στην παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα.

Ακόμα τόνισε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν όλες οι συνθήκες για πρόσφυγες που πιθανά να φτάσουν στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε ακόμα στους εντονότατους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς σε Μέση Ανατολή και Αφρική, που αποτελούν πλέγμα συμφερόντων των ιμπεριαλιστών.

Τέλος, θύμισε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Βουλής για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης που δεν έχει εφαρμοστεί.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: