Γάντια και χειροπέδες στα σύνορα στέλνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς! – Καταγγελία της ΔΑΣ

Από ποιον και γιατί ζητήθηκαν τα συγκεκριμένα είδη; Πού και από ποιον θα χρησιμοποιηθούν; Μήπως χρειάζονται τα tire ups ως χειροπέδες;

Τι είναι χειρότερο από το κύμα υλικής ενίσχυσης των συνοριοφυλάκων, στο κλίμα εθνικιστικής υστερίας των ημερών; Να περιλαμβάνει αυτή η ενίσχυση αυτοσχέδιες χειροπέδες και γάντια, ενισχύοντας το κατασταλτικό έργο τους.

Σε αυτήν την πρωτοφανή απόφαση, που προκαλεί απορίες και οργισμένες αντιδράσεις, προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς, στέλνοντας στα Σώματα Ασφαλείας στον Έβρο υγρομάντιλα, γάντια και ελαστικούς σφικτήρες (Ταϊρ-απς) που μπορούν να λειτουργήσουν σαν αυτοσχέδιες χειροπέδες.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτήν την κίνηση είναι εύλογα: Πού αποσκοπεί η αποστολή των συγκεκριμένων υλικών; Από ποιον ζητήθηκαν, από ποιον και πώς θα χρησιμοποιηθούν; Και με ποιον τρόπο εμπίπτει αυτό στις αρμοδιότητες του συλλόγου;

Ενάντια στην απόφαση τάχθηκαν τα μέλη της ΔΑΣ, που καταγγέλλουν το γεγονός σε ανακοίνωσή τους.

«Σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς για συγκέντρωση κάποιων ειδών και συγκεκριμένα υγρομάντηλα, «τάιραπς» και γάντια μιας χρήσης μεγάλα, τα οποία θα σταλούν στα σώματα ασφαλείας στον Έβρο, σας ενημερώνουμε ότι η παράταξή μας, η Δ.Α.Σ. (2 μέλη στο Δ.Σ.) καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση -την οποία εισηγήθηκε μέλος του Δ.Σ.- για τους παρακάτω λόγους.

Δε μας δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για το πώς προέκυψε η ανάγκη αυτή των σωμάτων ασφαλείας, από ποιον ζητήθηκαν, γιατί τα συγκεκριμένα είδη και πού ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν και από ποιόν, αφού σύμφωνα με αυτά τα οποία μέχρι τώρα γνωρίζουμε, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση-έκκληση ούτε από την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας αλλά και ούτε από κάποιον άλλο κρατικό φορέα ή γενικότερα την πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της, για την ύπαρξη τέτοιας ανάγκης. Σημειωτέον ότι τα «τάϊραπς» (tire up) ή αλλιώς τσέρκια είναι δεματικά καλωδίων και αναρωτιόμαστε πού ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν; Μήπως ως χειροπέδες;

Στα μέλη και τα όργανα των σωμάτων ασφαλείας θα πρέπει να χορηγούνται υποχρεωτικά από το κράτος όλα εκείνα τα μέσα τα οποία είναι απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Εννοείται ότι πρέπει να τους παρέχονται όλα τα μέσα ατομικής προστασίας καθώς και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας όπως φυσικά και για οποιοδήποτε εργαζόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς οι εργαζόμενοι αλλά και γενικότερα ο λαός μας, πληρώνουμε δυσβάστακτη φορολογία, ένα μεγάλο μέρος της οποίας πηγαίνει για τη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού και κατά συνέπεια δεν πρέπει να επιβαρυνόμαστε περισσότερο και να πληρώνουμε τα πληρωμένα. Εξάλλου, δε νομίζουμε να αποτελεί κανένα σοβαρό κόστος για το κράτος, η προμήθεια των παραπάνω ειδών.»

Με πληροφορίες από Aftodioikisi.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: