Ελένη Γερασιμίδου: “Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα. Στις 9 του Ιούνη να πάρουν το μήνυμα που φοβούνται” (ΒΙΝΤΕΟ)

“Με νου και καρδιά να ρίξουμε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Για την ελπίδα, την προοπτική, τον αγώνα για την Ευρώπη των λαών”

Μετά τον Πειραιά, το Περιστέρι ήρθε η σειρά του Γέρακα να «τρανταχτεί» από ακόμη μια μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρη Κουτσούμπα. Πρόκειται για την μαζικότερη συγκέντρωση που έγινε στην πόλη αφού η πλατεία ήταν κατάμεστη από εργαζόμενους, βιοπαλαιστές και νεολαία, δίνοντας ακόμη ένα δείγμα πως στις εκλογές της 9 Ιούνη μπορεί να γίνει η έκπληξη με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ σε κάθε συνοικία της Αττικής και σε όλη την Ελλάδα.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυναν η Ελένη Γερασιμίδου, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, ηθοποιός και ο Βασίλης Γιαννάκος (δείτε αναλυτικά εδώ), Αρχιπυροσβέστης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής.

Στον χαιρετισμό της η Ελένη Γερασιμίδου σημείωσε:

Φίλες και φίλοι

Σύντροφοι και συντρόφισσες

Το ελπιδοφόρο νέο της μέρας: Η Πανσπουδαστική είναι πρώτη δύναμη ξανά για τρίτη φορά που σημαίνει νίκη του φοιτητικού κινήματος για δωρεάν Παιδεία κόντρα στα σχέδια της ΕΕ.

Εμείς όλοι είμαστε περήφανοι και αισιόδοξοι, όπως όλο αυτό το διάστημα που δίνουμε τη μάχη για τις Ευρωεκλογές.

Επειδή τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ελπιδοφόρα. Τι κι αν αγριεύουν τα πράγματα όσο ερχόμαστε πιο κοντά στην κάλπη. Επιστρατεύονται τα κόλπα τα γνωστά: Δημοσκοπήσεις, εκτιμήσεις, ποσοστά.

Δεν μας τρομάζουν.

Ούτε οι τραμπουκισμοί στην Παλλήνη που γκρέμισαν το περίπτερο μας με μανία και καταξεσκίσανε τις αφίσες για τη σημερινή μας συγκέντρωση ούτε οι προτροπές-απειλές προς τη δημοτική αρχή να μας τιμωρήσει για αφισορύπανση. Γνωστός ο θεματοφύλακας και τηρητής της Τάξης από Ραδιόφωνο και Τηλεόραση. Any way που λέμε και στην καθομιλουμένη.

Μία είναι η πραγματικότητα.

Το Κόμμα μας κερδίζει ολοένα και πιο πολύ την εμπιστοσύνη του λαού.

Εκφράστηκε και στις προηγούμενες εκλογικές μάχες,εκφράζεται καθημερινά στους αγώνες για καλύτερη ζωή. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος κι ο λαός εμπιστεύεται το Κόμμα που στη πολύχρονη πορεία του δεν του είπε ψέματα. Ποτέ.

Ολο και περισσότεροι τίμιοι αγωνιστές συστρατεύονται με το ΚΚΕ εκτιμώντας την Αλήθεια του και συνειδητοποιώντας τις ομοιότητες στην ουσία των υπόλοιπων κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας για την ΕΕ των μονοπωλίων.

Ομοιότητες που αποδεικνύονται βάσει ψηφισμάτων σε βάρος των λαών. Οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται και στη χώρα μας από την ΝΔ σήμερα από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν είναι οδηγίες της ΕΕ και ψηφίζονται κατά μεγάλο ποσοστό από όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ.

Η ακρίβεια που καταβροχθίζει το πενιχρό εισόδημα δεν διορθώνεται με αλληλογραφίες και ραβασάκια του Μητσοτάκη στην φον ντερ Λάιεν.

Το ΚΚΕ διεκδικεί – για να υπάρξει μια ανάσα στο λαό – να καταργηθεί Ο ΦΠΑ στα απαραίτητα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και οι φόροι στην ενέργεια.

Αλλά τέτοιες λύσεις δεν επιτρέπονται στην καπιταλιστική αγορά από την ίδια τη φύση της λειτουργίας της.

Ακρίβεια, ανεργία, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις σε βασικά αγαθά όπως είναι η Υγεία.

Να σημειώσουμε εδώ πως το αίτημα της περιοχής για Δημόσιο Νοσοκομείο παραμένει αναπάντητο όταν υπάρχουν σχέδια για παραχώρηση μεγάλης έκτασης στην Παιανία σε Ιδιωτική εταιρεία ιατρικών υπηρεσιών.

Επίσης η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει εφαρμοστεί στην πράξη στο δήμο μας όταν χρεώνονται τεράστια ποσά σε όλους εμάς για να καλυφθούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί νερού των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο τόπος καίγεται κάθε χρόνο για την εξυπηρέτηση σχεδίων “πράσινης” ανάπτυξης και τουριστικών επιχειρήσεων.

Το Κόμμα μας έχει μελετήσει επιστημονικά κι έχει προτάσεις για όλα αυτά τα θέματα: Της προστασίας του περιβάλλοντος και κυρίως της ανθρώπινης ζωής. Πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και τη διαλεύκανση του, για την τιμωρία των υπεύθυνων στις λεγόμενες φυσικές καταστροφές που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές (Μάτι-Μαγούλα).

Το σύνθημα “Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” συσπείρωσε νέους συνοδοιπόρους στο λαϊκό κίνημα.

Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα.

Καλύτερα σχολειά για τα παιδιά και τα εγγόνια κι όχι γκρεμίδια πάνω στα κεφάλια τους ή δηλητηριασμένα γεύματα.

Έχουμε πρόσφατα οδυνηρά παραδείγματα:

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί σε κοντέινερ ή σε εισόδους πολυκατοικιών είναι και εδώ μια πραγματικότητα που πρέπει ν’ αλλάξει.

Και πόσα ακόμη από αποφάσεις που παίρνονται “για μας χωρίς εμάς” από κέντρα με μόνη έννοια το κέρδος και μόνο το κέρδος.

Από την ΕΕ των καπιταλιστών των πολεμοκάπηλων που συναποφασίζει με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τις τύχες των λαών της γης.

Θα τους αφήσουμε έτσι;

Πρέπει στις 9 του Ιούνη να πάρουν το μήνυμα που φοβούνται. Με νου και καρδιά να ρίξουμε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Για την ελπίδα, την προοπτική, τον αγώνα για την Ευρώπη των λαών».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: