Δ. Κουτσούμπας: Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών (ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απέρριψαν από κοινού την τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση πλειστηριασμών

“Εμείς πάντως, μαζί με άλλους αγωνιστές θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, που βγάζουν στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια” – Να καταργηθούν οι νόμοι που έγραψαν οι τραπεζίτες και ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός.

Για ακόμα μια φορά, με συνοπτικές διαδικασίες απορρίφθηκε από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα  μια τροπολογία του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης των εργατικών – εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Η τροπολογία προέβλεπε την απαγόρευση πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.

Τόσο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όσο και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν είπαν την παραμικρή κουβέντα για μια τροπολογία που θα ανακούφιζε τους δανειολήπτες, επιβεβαιώνοντας ότι με κάθε τρόπο στηρίζουν τις τράπεζες και τα άλλα κοράκια που βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια του λαού. Άλλωστε, το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Ολόκληρη η τροπολογία του ΚΚΕ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Εκσυγχρονισμός της μουσειακής πολιτικής και ζητημάτων διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς: ίδρυση μουσείων-ΝΠΔΔ, κρατική ασφάλιση της κινητικότητας των πολιτιστικών αγαθών, δράσεις του ΟΔΑΠ και του Μουσείου Ακρόπολης, ρυθμίσεις ποινικής προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, Συμβούλια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μητρώο Προσωπικού Αρχαιολογικών Εργασιών και λοιπές διατάξεις σχετικά με το προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στον πολιτισμό».

Θέμα: Για την αυτοδίκαιη παύση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου σε βάρος της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με πλειστηριασμούς της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων απειλούνται χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για χρέη προς τις τράπεζες και τα “κοράκια”, τα funds που έχουν αγοράσει τα “κόκκινα” δάνεια, αλλά και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία “λύνονται τα χέρια” των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία.

Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα “κόκκινα” δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ. Ενώ, ταυτόχρονα, με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καταστολή κ.ά. για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Εκσυγχρονισμός της μουσειακής πολιτικής και ζητημάτων διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς: ίδρυση μουσείων-ΝΠΔΔ, κρατική ασφάλιση της κινητικότητας των πολιτιστικών αγαθών, δράσεις του ΟΔΑΠ και του Μουσείου Ακρόπολης, ρυθμίσεις ποινικής προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, Συμβούλια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μητρώο Προσωπικού Αρχαιολογικών Εργασιών και λοιπές διατάξεις σχετικά με το προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στον πολιτισμό».

Προστίθεται άρθρο ως εξής:

Άρθρο

«Από την ψήφιση του παρόντος παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια – funds, του Ελληνικού Δημοσίου και των ΟΤΑ, σε βάρος της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων για οφειλές τους προς αυτούς.

Τα μέτρα αυτά αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί».

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2023

Οι προτείνοντες βουλευτές

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΚΑ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ

ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των λαϊκών κατοικιών απαίτησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπ. Πολιτισμού.

Σημειώνοντας πως η σχετική απόφαση του ΣτΕ, ανοίγει ένα νέο πιο άγριο κύκλο πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, κατήγγειλε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ψήφισαν και διαμόρφωσαν ένα αντιδραστικό αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο προς όφελος των funds.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα funds, νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και μετέτρεψε σε ιδιώνυμο τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς ενώ στη συνέχεια η ΝΔ έφερε ένα νέο πτωχευτικό κώδικα σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και στήριξε όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε τα εξής:

«Στο σημερινό νομοσχέδιο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει τροπολογία για την παύση, για την ακύρωση των πλειστηριασμών για χρέη προς τράπεζες και τα “κοράκια”, τα funds που έχουν αγοράσει τα “κόκκινα” δάνεια, αλλά και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ, από τα οποία απειλούνται οι λαϊκές οικογένειες.

Ξέρετε πολύ καλά πως η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου -αναμενόμενη βέβαια- ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία, αφού “λύνει τα χέρια” των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών.

Κι αφήστε πια τα κροκοδείλια δάκρυα…

Ξέρουμε πολύ καλά πως η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, είναι δικό σας έργο, έργο όλων όσων κυβερνήσατε.

Να σας θυμίσω τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα “κόκκινα” δάνεια στα αρπακτικά των funds; Το ξέρετε. Στη συνέχεια τον πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ; Το ξέρετε.

Ή μήπως θέλετε να σας θυμίσω μια σειρά μέτρα που όλοι σας ψηφίσατε για να ενισχύσετε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κά, για να υλοποιηθεί ένας σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση;

Ορίστε λοιπόν, στηρίξτε, ψηφίστε την τροπολογία του ΚΚΕ.

Εμείς πάντως, μαζί με άλλους αγωνιστές θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, που βγάζουν στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια».

700.000 σπίτια λαϊκών οικογενειών στο στόχαστρο τραπεζών και funds με απόφαση του Αρείου Πάγου και με βάση τους νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

Εδώ και τώρα παύση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας λαϊκών οικογενειών. Να καταργηθούν οι νόμοι που έγραψαν οι τραπεζίτες και ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός.

Δείτε το spot του ΚΚΕ:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: