Απόπειρα σύλληψης της προέδρου της ΟΕΝΓΕ και υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ Αφροδίτης Ρέντζιου γιατί αντιτάχθηκε στην οπλοφορία αστυνομικών εντός Ψυχιατρικής Κλινικής

Αιτία η εναντίωση της γιατρού στην παρουσία ένοπλων μέσα στην κλινική, με δεδομένο μάλιστα ότι εκεί νοσηλεύονται ακόμα 30 πάσχοντες, που θα μπορούσαν να γίνουν δυνάμει επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και τους άλλους.

Ένα σοβαρό περιστατικό αυταρχισμού φαίνεται πως έλαβε χώρα χθες Σάββατο στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριασίου Νοσοκομείου. Σύμφωνα με καταγγελίες μελών της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών), αστυνομικοί φρουροί κρατούμενου ασθενούς επιχείρησαν να συλλάβουν την εφημερεύουσα γιατρό Αφροδίτη Ρέντζιου, πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και υποψήφια βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ στις περασμένες εκλογές.

Αιτία η εναντίωση της γιατρού στην παρουσία ένοπλων μέσα στην κλινική, με δεδομένο μάλιστα ότι εκεί νοσηλεύονται ακόμα 30 πάσχοντες, που θα μπορούσαν να γίνουν δυνάμει επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και τους άλλους, πέρα από την πιθανή αναταραχή που μπορούσε να προκαλέσει το θέαμα των όπλων στον ήδη επιβαρυμένο ψυχισμό των ασθενών. Το σενάριο αυτό δεν είναι επιστημονικής φαντασίας, αφού μόλις πριν λίγους μήνες, 23χρονος ψυχοπαθής που είχε μεταφερθεί από αστυνομικούς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί ο νεαρός άνδρας άρπαξε το όπλο ενός από τους αστυνομικούς και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, για να υποκύψει λίγο αργότερα στα τραύματά του.

Οι εκκλήσεις της ψυχιάτρου έπεσαν στο κενό, ενώ ένας από τους φρουρούς, που οπλοφορούσε εμφανώς, ζήτησε τη βοήθεια συναδέφλων του για να συλλάβουν τη γιατρό, ενώ μόνο μετά από παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλεται, οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από healthreport.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: