Αν βγάλουμε τους 20 Ρομά από τα κρούσματα μας μένουν 36 – Ρεσιτάλ ρατσισμού σε ΜEGA και ΣΚΑΪ (VIDEO)

Νίκος Στραβελάκης και Νίκος Ευαγγελάτος παραδίδουν μαθήματα στατιστικής για αρχάριους.

“Έρχονται οι Ρομά και μας χαλάνε τις στατιστικές” θα μπορούσε να συνοψιστεί η αντίδραση των συστημικών καναλιών στην είδηση για τη διάδοση του κορονοϊού στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Συνεπικουρούμενα από τοπικούς άρχοντες και άλλους παράγοντες, που όλο το προηγούμενο διάστημα ολιγωρούσαν, το μόνο που δε μας είπαν ήταν ότι ο ιός φύτρωσε μόνος του μεταξύ των Ρομά της Λάρισας. Ανήγαγαν σε θέμα ατομικής και συλλογικής ευθύνης τη διασπορά του ιού, γιατί οι Ρομά ήταν “απείθαρχοι”, “έκαναν γλέντια και γάμους”, “δεν πίστευαν ότι υπάρχει κορονοϊός”, χωρίς να λένε λέξη για το ποιος ήταν αρμόδιος να κάνει σωστή ενημέρωση, να λάβει από νωρίς κι όχι κατόπιν εορτής δείγματα από τον πληθυσμό για τεστ, να ελέγχει τις όποιες παραβάσεις των κατοίκων στον οικισμό.

Υπήρξαν βέβαια δυο εκπομπές που μας ενημέρωσαν έγκυρα και έγκαιρα ότι δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε και τόσο, αφού αν αφαιρέσουμε τα 20 βεβαιωμένα κρούσματα από το σύνολο των 56 που ανακοινώθηκαν χθες μας μένουν μόνο 36. Σχεδόν πανομοιότυπη ήταν η φρασεολογία στις απογευματινές εκπομπές του MEGA και του ΣΚΑΪ, αποδεικνύοντας πως οι παρουσιαστές τους δε θεωρούν τους Ρομά, όχι απλά πολίτες της χώρας, αλλά ούτε κανονικούς ανθρώπους καλά – καλά. Για το Νίκο Στραβελάκη η δημιουργική ρατσιστική λογιστική που εφαρμόζει “επιβεβαιώνει την ομαλή εξέλιξη των κρουσμάτων”, γιατί οι Ρομά εκτός από ανάξιοι να συμπεριληφθούν στα υπόλοιπα κρούσματα της επικράτειας, πλέον είναι και εντελώς μαντρωμένοι οπότε ό,τι τους συμβεί στο θέμα του ιού είναι δικό τους πρόβλημα και δεν μπορεί να αλλοιώνει τις καλές επιδόσεις των υπόλοιπων πειθαρχικών πολιτών.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος στο ΜEGA, όχι απλά προσέφυγε στο ίδιο τρικ για να εμφανίσει μειωμένα τα κρούσματα και ανάξια λόγου εκείνα της Νέας Σμύρνης, αλλά δήλωσε περίπου περιχαρής ότι: Έχουμε 56 νέα κρούσματα, αν σε αυτά είναι τα 20 που είναι στον οικισμό στη Λάρισα και τα βγάζαμε θα είχαμε μόλις 36 σήμερα, ένα πάρα πολύ καλό νούμερο”. Μόνο σαμπάνιες που δεν άνοιξαν στο στούντιο.

Για να πούμε την αλήθεια, οι παρουσιαστές άντλησαν την ιδέα τους από τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τη μη συμπερίληψη των κρουσμάτων στη δομή της Ριτσώνας στα επίσημα κρούσματα, μολονότι για το θέμα του συνοικισμού Νέας Σμύρνης, πιθανόν και μετά την κατακραυγή που είχε προηγηθεί νωρίτερα, η χθεσινή απογευματινή ενημέρωση ρητά συμπεριέλαβε τα κρούσματα αυτά και γενικά κινήθηκε σε νηφάλιους τόνους. Εξάλλου έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη πως, κι αν δεν είχαν προηγηθεί όλα αυτά, τα εν λόγω ΜΜΕ θα το είχαν σκεφτεί μόνα τους. Αν και ευχή όλων είναι πράγματι η περιλάλητη επιδημιολογική καμπύλη όντως να έχει μπει σε πτωτική φάση, ωστόσο κι αν αυτό δε συμβεί πάντα υπάρχουν λύσεις, όπως να μην μετράμε τους καπνιστές, τους παχύσαρκους, τις ξανθές ή τους Τοξότες με ωροσκόπο Ιχθύ στα συνολικά κρούσματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: