«Εργαστήριο Ελλάδα» – Το ντοκιμαντέρ του Γιάκομπο Μπρότζι, αποκλειστικά στο STUDIO new star art cinema

Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως την τωρινή χρηματοοικονομική κρίση: ένα ταξίδι στην Ευρώπη του χθες και του σήμερα, αναζητώντας τις ρίζες μας, τον πολιτισμό μας και τις μνήμες.

“Η εποχή της ιπποσύνης έχει τελειώσει. Αυτή των σοφιστών, των οικονομολόγων και των λογιστών έχει έρθει. Και η δόξα της Ευρώπης είναι για πάντα εξαφανισμένη.»  Edmund Burke

Αυτή την πραγματικότητα καταγράφει η ταινία – ντοκιμαντέρ “LABORATORIO GRECIA” (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑ)  που παρακολουθεί  την ιστορία της Ελλάδας από το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο μέχρι τις ημέρες μας μέσα από επιμέρους ιστορίες.

Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, ινδικό χοιρίδιο του σήμερα. Ανάλυση και αναφορές από το ελληνικό εργαστήριο της ολιγαρχίας των τραπεζών. Στο επίκεντρο του εφαρμοσμένου νεοφιλελευθερισμού, της πρώτης δυτικής χώρας όπου η φτώχεια επιβάλλεται χάρη στον εξωτερικό δεσμό. Ένα προτεκτοράτο στην καρδιά της Ευρώπης.

Κρίση: μια αναγκαστική αλλαγή, αντίο στο ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο;

 

Το «Εργαστήριο Ελλάδα» είναι ένα ντοκιμαντέρ Ιστορίας και πολλών ιστοριών. Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως την τωρινή χρηματοοικονομική κρίση: ένα ταξίδι στην Ευρώπη του χθες και του σήμερα, αναζητώντας τις ρίζες μας, τον πολιτισμό μας και τις μνήμες. Εξετάσεις και απαντήσεις από το Ελληνικό εργαστήρι. Χρονικό του μέλλοντος μας: ένα οδοιπορικό γενεών για να εγκαταλείψουμε το αιώνιο παρόν και να εφεύρουμε ένα ανθρώπινο μέλλον.

Το «Εργαστήριο Ελλάδα» είναι ένα ταξίδι στην Ιστορία της Ελλάδας. Από το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο ως τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και τη χρηματοπιστωτική κρίση. Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που διηγείται πολλές ιστορίες, με την καθημερινότητα στο επίκεντρο του εφαρμοσμένου νεοφιλελευθερισμού. Ο φασισμός, η Κατοχή, η Αντίσταση: μία χώρα που οφείλει την απελευθέρωσή της στο λαό της. Ο Ψυχρός Πόλεμος, η στρατιωτική Δικτατορία, η Τρόικα. Η ελπίδα και ο θυμός, η απόγνωση, ο πόνος, η κάθαρση ενός κουρασμένου αλλά μάχιμου λαού.

Το ντοκιμαντέρ είναι ένα ταξίδι που μοιραστήκαμε με διανοούμενους, πολιτικούς και πολίτες, διανύοντας γενεές ανθρώπων. Ένα ταξίδι στην Ιστορία, για να εγκαταλείψουμε το αιώνιο παρόν και να εφεύρουμε ένα μέλλον σε ανθρώπινα μέτρα.

Σενάριο και Σκηνοθεσία: Γιάκομπο Μπρότζι

Έρευνα και Μελέτη Τεκμηρίωσης: Γιάκομπο Μπρότζι

Συνεντεύξεις: Γιάκομπο Μπρότζι, Ρουτζέρο Αρενέλα, Ουμπέρτο Ντελ Νότσε, Ρικάρντο Ντόνατ- Κατιν

Βιντεοσκόπηση: Γιάκομπο Μπρότζι, Ρουτζέρο Αρενέλα, Νταβίντ Μιτράνι Αρεναλ

Μοντάζ και Animation: Νταβίντ Μιτράνι Αρενάλ

Διερμηνεία και Μετάφραση: Φατσέα Νικολεττα

Mουσική: Dance With Invisible Partners

Προβολή Σε Hd – Χρώμα

Διάρκεια : 165 Λεπτά

Μια Μη Κερδοσκοπική Παραγωγή: Σύλλογος Vox Populi.Xyz, Itaλια 2015/2019

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: