Στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές δεν ψηφίζουμε το «καλό παιδί», τον «συγγενή», την «υποχρέωση» | Δυναμώνουμε – ψηφίζουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού

Δεν ψηφίζουμε ούτε τα «καλύτερα», «φορτωμένα» βιογραφικά της εξαπάτησης, αλλά Δημάρχους, Περιφερειάρχη και συμβούλους που παλεύουν ασυμβίβαστα και κρατάνε συνεπή αγωνιστική στάση απέναντι στα λαϊκά προβλήματα.

Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία με τα «καλά παιδιά», τους «συγγενείς» και τις «υποχρεώσεις», φτάνει η κοροϊδία  ότι αυτές οι εκλογές δεν έχουν κομματικό χρώμα, ότι ψηφίζουμε πρόσωπα.

Προφανώς το πρόσωπο έχει την αξία του, αλλά πίσω από αυτό εκφράζεται μια πολιτική, μία αντίληψη, ένα ιδεολογικό υπόβαθρο σκέψης που αντανακλάται και στην κοινωνικοπολιτική  συμπεριφορά του ατόμου.

Η υποβάθμιση του πολιτικού περιεχομένου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, βολεύει εκείνους που θέλουν την μετατροπή των εκλογών σε πασαρέλα ανούσιων βιογραφικών, από ανθρώπους που νοιάζονται μόνο για την ανέλιξή τους σε μηχανισμούς εξουσίας και που δεν συναντήσαμε ποτέ στα προβλήματα της λαϊκής καθημερινότητας, που θυμήθηκαν προεκλογικά ότι έχουν «οράματα» και θέλουν να «προσφέρουν» στον τόπο.

Κανείς από τους υποψηφίους των συστημικών ψηφοδελτίων της ΝΔ και των μεγαλοεπιχειρηματιών (Κουκοδήμου – Ντούμου) στον δήμο Κατερίνης, δεν βρέθηκε σε έναν αγώνα, σε μια διεκδίκηση για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας που τώρα με ανέξοδες υποσχέσεις ζητάνε  την ψήφο τους.

Κανείς τους δεν πάλεψε για την υγεία και την παιδεία του λαού, για την προστασία του περιβάλλοντος κόντρα στις «πράσινες» πολιτικές και της λεηλασίας της φύσης από τους κερδοσκόπους και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, καμιά μέριμνα για τον πολιτισμό, για τα παιδιά, για τον αθλητισμό,  πουθενά δεν ύψωσαν την φωνή τους, δεν απαίτησαν, δεν διεκδίκησαν.

Και δεν κάνανε όλα τα παραπάνω, γιατί βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί η πολιτική επιλογή τους είναι να υπηρετήσουν τα κέρδη των λίγων, τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό καμουφλάρουν όταν λένε ότι οι τοπικές εκλογές δεν έχουν κομματικό χρώμα η ότι είναι «ανεξάρτητοι» ή «υπερκομματικοί».

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι αμιγώς πολιτικές εκλογές και έχουν χρώμα.

Ή θα είσαι με το μαύρο και το γκρίζο της συντήρησης που βλέπει μόνο κέρδη, και εκφράζουν οι συνδυασμοί των αστικών κομμάτων και των οικονομικών συμφερόντων, με όλους τους φερετζέδες τους ή θα είσαι με το κόκκινο της λαϊκής ανάτασης, της λαϊκής αξιοπρέπειας και ελπίδας, που θεωρεί τις ζωές των ανθρώπων και τις ανάγκες τους πάνω από τα κέρδη των λίγων, και θέλει τον λαό πρωταγωνιστή και όχι στο περιθώριο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσει το κεφάλαιο, να αποδυναμωθεί η πολιτική του, να δεχτεί πλήγματα παντού και στον χώρο της τοπικής διοίκησης, που πολλοί εκεί παίρνουν το «βάπτισμα» για τα μελλοντικά πολιτικά τους σχέδια, μεταπηδώντας στην κεντρική πολιτική σκηνή, σαν θεματοφύλακες της κυρίαρχης αστικής – αντιλαϊκής πολιτικής που τυραννά και γονατίζει τον λαό μας.

Στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου ο λαός μπορεί να το πάρει αλλιώς και να τους φοβίσει, υπερψηφίζοντας  την «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού σε δήμους και περιφέρεια.

Ψηφίζουμε – Δυναμώνουμε την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στον δήμο Κατερίνης με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Τσουπέη.

Στον δήμο Δίου – Ολύμπου με υποψήφια δήμαρχο την Τασούλα Τηλέγραφου

Στον δήμο Πύδνας – Κολινδρού με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Γιαγκόπουλο.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Παναγιώτης Σαββίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: