Στηρίζω “Λαϊκή Συσπείρωση” γιατί…

Στις γειτονιές μας, το αφήγημα “Πάμε και όπου βγει” δεν χωράει πια. Τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να “Πάμε αλλιώς”.

Στηρίζω Λαϊκή Συσπείρωση για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Γιατί είναι η μόνη δύναμη που εκφράζεται μέσα από τους καθημερινούς αγώνες. Στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στις περιφέρειες, στους δήμους. Γιατί πάει κόντρα στη λογική της ανάθεσης και των δήθεν «σωτήρων» και γιατί έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του.

Στηρίζω Λαϊκή Συσπείρωση για να “ανθρωπεύσει ο άνθρωπος”. Γιατί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να διεκδικήσει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης με σκοπό την ενίσχυση όλων των κοινωνικών δημοτικών και περιφερειακών υπηρεσιών.

Γιατί είναι η μόνη δύναμη που αναδεικνύει καθημερινά τα ζητήματα της υποστελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, των επισφαλών συνθηκών εργασίας και ασφάλειας, της αστεγίας, της ιδιωτικοποίησης και περαιτέρω εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας.

Γιατί βρίσκεται απέναντι στη λογική κόστους-οφέλους. Γιατί διεκδικεί για μένα μαζί μ’ εμένα δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους. Ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού. Διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία, εκεί που πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών, εκεί που τα κενά είναι χιλιάδες, εκεί που Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί δεν επαρκούν, εκεί που τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού εντείνονται καθώς δεν υπάρχει πουθενά η έννοια της πρόληψης του φαινομένου.

Στηρίζω Λαϊκή Συσπείρωση γιατί σε όλους τους αγώνες που δόθηκαν απέναντι στο αυγό του φιδιού που εκκολάφθηκε, ήταν πάντα εκεί. Έδωσε ξεκάθαρη ηχηρή απάντηση απέναντι στο φασισμό και στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Του Πάνου Ζάχαρη

Στις γειτονιές μας, το αφήγημα “Πάμε και όπου βγει” δεν χωράει πια. Τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να “Πάμε αλλιώς”.

Γι’ αυτό ψηφίζουμε μαζικά και αποφασιστικά Λαϊκή Συσπείρωση.

Γιατί «Ν’ αλλάξεις τον κόσμο φίλε Σάντσο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!…»

 

Έφη Θάνου, Κοινωνική Λειτουργός, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: