Χαμερπής Ανωτερότης ωρέ!

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Τι παλικάρια ωρέ βγάζει τούτος ο τόπος! Έκαναν ένα ιδεολογικό στριπτήζ μούρλια. Άνδρες έτοιμοι για όλα. Χρησιμοποίησαν την πιο φτηνή, την πιο τσίπικη ξετσίπωτη α ν ω τ ε ρ ό τ η τ ά τους ως επιχείρημα αντιμετώπισης της φαρμακερής, εύστοχης συνήθως, στοχευμένα επίκαιρης πένας της Ακρίτα.

Αυτές τις καυτές κορωνοθερινές μέρες, πού να το φανταστείς ότι ανθούν και ταυτόχρονα φυλλορροούν κάτι απύλωτα διαδικτυακά στόματα, που αφού κούνησαν δικαστικά δάχτυλα, κάτι σα μούντζα δηλαδή, σα θορυβώδεις άμουσες βαβουζέλες σε γήπεδο όπου οι κερκίδες δεν ξέρουν να εμψυχώνουν τραγουδώντας, έναντι οποιουδήποτε και οποιασδήποτε τόλμησε να τους κρίνει, θα ήταν τόσο αποκαλυπτικοί.
Έκαναν ένα ιδεολογικό στριπτήζ μούρλια. Άνδρες έτοιμοι για όλα. Χρησιμοποίησαν την πιο φτηνή, την πιο τσίπικη ξετσίπωτη α ν ω τ ε ρ ό τ η τ ά τους ως επιχείρημα αντιμετώπισης της φαρμακερής, εύστοχης συνήθως, στοχευμένα επίκαιρης πένας της Ακρίτα.

Δήλωσαν μετά λόγου γνώσεως της φυγοκεντρικής φιλολογίας των τρολ, ότι δεν θα μηνύσουν, δεν θα στηλιτεύσουν, δεν θα χτυπήσουν απαντητικά ή και προκλητικά την κυρία Ακρίτα, γιατί σέβονται το γεγονός ότι τώρα έμαθαν ότι είναι, κατά δήλωσίν της μάλιστα, πάσχουσα εκ καταθλίψεως. Συμπονούν δηλαδή και συμπάσχουν και δε… βαράνε αδύναμα μέλη της κοινωνίας, σου λένε οι φάλουερς…

Τι παλικάρια ωρέ βγάζει τούτος ο τόπος! Τι περήφανα androids, σπάνιο είδος, μια κατηγορία από μόνοι τους, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, κι εμείς επιμένουμε να τους προσάπτουμε κι άλλες ιδιότητες, κατώτερες της πολυεπίπεδης σχεδόν εξωγήινης φύσης τους, καθώς πετάνε πάνω απ’ τα κεφάλια μας και καταδέχονται να μη μας βλέπουν ως μύγες…

Βουλευτές, υπουργοί, σταρ της τιβί, ιερά και όσια όντα που ποτέ δεν θα χάσουν μιαν ευκαιρία να δείξουν τι πάστας τω όντι είναι. Υπεράνω. Γενικώς και ειδικώς. Και βλακείας και νοημοσύνης. Και φωνής και αφωνίας. Τεχνητή νοημοσύνη εκ φύσεως διαθέτουν, ολοκληρωτικής απόδοσης. Καλωδιωμένοι στη γενναιότητα της κατανόησης του διαφορετικού Άλλου, Άλλης εν προκειμένω.

Δεν πειραματίζονται όπως ο Μένγκελε αναζητώντας ανθρώπους- εργαλεία, υβρίδια οπαδών, που θα υλοποιήσουν τις εξουσιαστικές τους φαντασιώσεις. Ως σοφοί της επικοινωνιακής πολιτικής επιστήμης, δακτυλοδεικνύουν τα θύματά τους σώζοντάς τα από την οργή, που αν ήταν απλώς άνθρωποι ικανοί να θυμώσουν πραγματικά, θα εκτόξευαν με δικόγραφα, αγωγές, μηνύσεις κι άλλα τέτοια σπουδαία όπλα.

Το στριπτήζ είναι στο σκεπτικό: Ο Αγών μου, λένε, είναι να καταδείξω πώς φέρονται οι υγιείς σε αρρώστους. Δεν τους καταδιώκουν ποτέ, την σήμερον ημέρα. Είναι ποταπό να δείχνεις ότι τους φοβάσαι ή τους μετράς. Απλώς τους δείχνεις στα πλήθη της διαδικτυακής φυλής ως άτυχους αγγέλους που διαβολογλίστρησαν σε αντίθετη κατεύθυνση από σένα. Αυτά ξέρουν τη δουλειά και τη δουλεία τους. Θα αναλάβουν καθήκοντα εξολοθρευτή συστηματικά, κι αν χρειαστεί κι ανεπαισθήτως.

Χαμερπής Ανωτερότης. Συνταγή αλάνθαστη. Επιτυχίας. Γδύνεσαι ιδεολογικά για να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και ν’ αναφωνήσεις «έτσι μ’ αρέσω κακομοίρηδες». Χειροκροτήστε, γιατί σας πήρε και σας σήκωσε το ρεύμα των ακουσίως και ευεργετηθέντων και σφαγιασθέντων. Όλοι οι ρούνοι της γειτονιάς στο κεφάλι σας θα πέσουν κι ας πλασάρονται για κιονόκρανα αρχαίου κάλλους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: